ocakbaşı haberleri sayfasında ocakbaşı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 724 ocakbaşı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Adana’dan İstanbul’a gelmiş birçok kişi İstanbul’da güzel et işi ya da Adana dürüm yapan yer arar. Bir süre aradıktan ve denedikten sonra umutsuzluğa düşer. Eğer siz de bu umutsuzluğa düşen biriyseniz, size muhteşem önerilerimiz var. Evet, Adana dürüm Adana’da yenir ama İstanbul’da da bu işi gerçekten layıkıyla yapan yerler var. Yediniz mi bir daha yiyeceğiniz, lezzetiyle parmak ısırtan yerler bunlar. İşte İstanbul’da en iyi Adana dürümü yiyebileceğiniz mekânlar…
#OcakbaşıVaktiyle steakhouse konseptini ülkemize getirip başarı yakalayan Emre Mermer, bir süre önce açtığı ocakbaşı lokantayla büyük ilgi görüyor. Tattığımız ciğer iyi, uykuluk süperdi fakat servis kalitesi ve yemeklerin masaya geliş sırası gibi konularda bazı önemli sorunları aşmaları gerekiyor.
#OcakbaşıBu hafta ‘İşin Peşinde’ köşesi için ustalarla beraber kebap hazırladık. Müşterinin siparişi ile birlikte mutfakta telaşlı bir hareketlilik başlıyor. Sipariş teslim edilene kadar kimse yerinde durmuyor. İşin en zor kısmı ise hem etin ayarını tutturmak hem de ateşin başında çalışmak. Bu işte işin sırrı lezzet olsa da işletmelerin ayakta kalabilmesi için müşteri devamlılığı esas. Yeme-içme sektörü hem pandemideki kapanmalardan hem de maliyet artışlarından oldukça etkilenmiş durumda. Orta sınıftan pek fazla müşteri ise kalmamış gibi görünüyor.
#OcakbaşıCinayetten müebbet hapse çarptırıldıktan sonra firar eden Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk ile Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan sanal bahis çetesinin elebaşlarından Derkan Başer, Gürcistan’da buluştu. Batum’daki bir AVM’yi satın alarak ortak olan iki firari, Başer’in işlettiği ocakbaşında birlikte görüntülendi.
#GazetehaberleriEvlilik hazırlığındaki Amerikali nişanlısı Shaman Durek ile Bodrum tatiline devam eden Norveç Kralı Harald ile Kraliçe Sonya’nın kızı Prenses Martha Louise, gittikleri et restoranında ocakbaşına geçti. Sıcaktan terleyen prenses, hemen hemen bütün kebapların tadına baktı.
#Shaman DurekMichelin bu yıl üçüncü kez yıldız dağıttı Türkiye’de. Yıldızlı iki yeni restoranımız daha oldu; Urla’daki Narımor ve Şile’deki Casa Lavanda… Şef Fatih Tutak’ın restoranı TURK de 2 yıldızını korudu. 6 restoransa yeşil yıldızla ödüllendirildi. Michelin Deneyimler Departmanı İletişim Direktörü Elisabeth Boucher dahil herkes bu yıl yeşil yıldızların artmasından dolayı mutluydu. Bu da demek oluyor ki bu yöne daha çok eğilerek dünya çapında bir farklılık yaratabiliriz.
#MichelinÖzellikle yurt dışında bir kente gittiğinizde sizi karşılayan pasaport polisinin tavrından havasına, kaldığınız otelden gittiğiniz restoranlara birçok ayrıntı o seyahatin ruhunu belirler. Özellikle de o kenti daha önce çeşitli nedenlerle dört beş kez ziyaret etmiş, tarihi ve turistik yerlerini dolaşmışsanız farklı beklentileriniz olur.
#Müge AkgünYazın kavurucu sıcağını üzerinden atan Akdeniz’in dingin, Karadeniz’in esintili, Ege’nin gölgeli duraklarında mutlaka mola verdirecek çok lezzetli adresleri derledim. Yollarda bulacak, tadına doyamayacaksınız. Köftecilerden esnaf lokantalarına bu geniş yelpazede her zevke uygun bir seçenek var.
#KaradenizŞef Yaren Çarpar Türkiye’de bir kadının sorumluluğundaki ilk ocakbaşı olan Dafni’yi geçen hafta açtı. Ateşin başından servise kadar her şeyi o yönetiyor. “Dedemin mangalı, anneannemin mezesi” diyerek yola çıkan İskenderunlu şef, aileden devraldığı mutfak kültürünü yansıtıyor. Atomu köz patlıcanlı, taş kadayıfı paçanga tarzı; ciğer, küşleme, yağlı kara, şiş köfte ise mangalda...
#Ebru ErkeHer yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı YıldırımKanal D’nin yeni dizisi ‘Güzel Aşklar Diyarı’ pazartesi ilk bölümüyle seyirciyle buluştu. Dizi ekibi, ilk bölümü birlikte izledi. Dizinin yönetmen koltuğunda oturan Mahsun Kırmızıgül “Güzel bir dünya kurduk. Hep Kapadokya’yı çekmek istiyordum. Hayallerimi gerçekleştirdim” sözleriyle mutluluğunu dile getirdi.
#Güzel Aşklar Diyarıİstanbul’un en iyi ve en eski kasaplarından olan Elmaslar Kasabı, Eminönü’ndeydi. Gastronomi kültürümüzün önemli bir değeri kapanmış. Başka yerde olsa isyan çıkar ama bizde kimse sesini çıkarmıyor. Adana Ocakbaşı Suadiye’deki yeni şubesinde de lezzetten ödün vermiyor, BeBe İçli Köfte ve Sinem Dondurma ise çok iyi...
#Vedat MİLORBeni çok etkileyen bir projeyi anlatacağım bu hafta. Köşebaşı markasıyla tanıdığımız Akkomarka Restoran Topluluğu ve Akkol Catering Grubu ‘Gıda Atık Döngüsü’ projesiyle bir tesis kurdu ve gıda atıklarını burada gübre ve mamaya dönüştürerek ücretsiz dağıtıyor. Ancak daha çok atığa ihtiyaç var. Bize ne düşüyor? Gittiğimiz her restoranı bu hareketten haberdar ederek iyilik çemberini genişletmek... Haydi, atığınızla doğaya fayda sağlamak için siz de dahil olun.
#Ebru ErkeAdana’dan İstanbul’a gelmiş birçok kişi İstanbul’da güzel et işi ya da Adana dürüm yapan yer arar. Bir süre aradıktan ve denedikten sonra umutsuzluğa düşer. Eğer siz de bu umutsuzluğa düşen biriyseniz, size muhteşem önerilerimiz var. Evet, Adana dürüm Adana’da yenir ama İstanbul’da da bu işi gerçekten layıkıyla yapan yerler var. Yediniz mi bir daha yiyeceğiniz, lezzetiyle parmak ısırtan yerler bunlar. İşte İstanbul’da en iyi Adana dürümü yiyebileceğiniz mekânlar…
#Ocakbaşıİlk iftarlar yapıldı. Oteller, restoranlar ve lokantaların iftar mönülerine bakıldığında oldukça geniş bir fiyat makası olduğu görülüyor. Hürriyet bu makasın her iki ucunu da araştırdı. Geçen yıla göre iftar mönüsü fiyatları yüzde 100 ila 150 arasında artmış durumda. En uygun iftar yemeğini 249 TL’ye veren lokanta da var, kişi başı 4 bin TL’yi aşan fiks mönüsü olan Boğaz manzaralı restoran da...
#İftarVegan yaşam felsefesini benimseyen kişiler için belki de en zoru Türk mutfağının çok sevilen iki lezzeti lahmacun ve pidenin bitki temelli versiyonunu bulabilmek. Jürimize kimi harcına mercimek katarak kimi sebze ya da soya kıyması kullanarak en iyisini yapan adresleri sorduk.
#Gizem DinçbaşÜlkeme gelince meyhane ve kebapçılara, Adana Ocakbaşı ve Balat Sahil Restoran hariç, gidemiyorum. Gidemiyorum çünkü yasa delinip kolektif biçimde sigara içiliyor. Burnum kırılıyor, dumandan gözüm yaşarıyor, yemeğin kokusunu ve tadını alamıyorum. Bizde yasa var ama uygulanmıyor…
#Vedat Milor