Gelinim Mutfakta tavada lahmacun tarifi ile sofralarımıza konuk oluyor. Kanal D'nin sevilen yarışma programı gelinim Mutfakta'da günün yemeği tavada lahmacun oldu. Evde pratik bir şekilde geleneksel lahmacun lezzetini sevdiklerinize sunmak istiyorsanız, işte mutlaka denemeniz gereken kolay tavada lahmacun tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Tavada LahmacunAsya mutfağının sevilen lezzetlerinden noodle, MasterChef yarışmasıyla birlikte yeniden gündeme geldi. MasterChef Singapur noodle izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Yapım aşamalarında sebzelerin pişirilmesinde wok tava kullanılması oldukça önemli. Ayrıca noodle hamurunun yapışmaması için doğru şekilde pişirilmesi 'blanch' edilmesi (çiğ olan malzemelerin kaynar suda pişirilmesi) gerekiyor. İşte MasterChef Singapur noodle tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Masterchef Singapur NoodleNoodle, alışılmış makarna tariflerinin dışında tercih edilebilecek güzel bir alternatif. Etli, tavuklu veya sebzeli olarak hazırlanibiliyor. Hem pratik hem de nefis olan sebzeli noodle'ı mutlaka denemelisiniz. Peki sebzeli noodle nasıl yapılır? İşte sebzeli noodle tarifi...
#Sebzeli Noodle TarifiNoodle, Çin mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Erişteye benzer bir yapısı olan noodle, beraberinde bir sosla veya bir çorbada servis edilebilir. Kendi içinde birlikte kullanılan malzemelere göre bir çok çeşidi vardır. En temel çeşitleri tavuklu ve sebzeli noodledır. Peki, noodle nedir? Noodle nasıl pişirilir?
#NoodleMasterChef shoyu ramen tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Ramen Japon mutfağının en ünlü noodle çorbalarından bir tanesidir. Normalde uzun süre kaynatılan kemiklerle yapılıyor. Oshaka'da çok meşhur olan versiyonu shoyu ramen ise açık renk soya sosu ile yapılıyor. Peki, shoyu ramen nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, MasterChef shoyu ramen tarifi detayları...
#Masterchef Shoyu RamenSosunu pişirip cheesecake üzerine dökebilir, peltesini hazırlayıp rulo pasta arasına sürebiliriz. Kekleri mandalinalı kremayla süslemeyi de çok seviyorum. Ama bu hafif mayhoş meyveyi sadece tatlılarda kullanmıyorum. Zeytinyağlı kerevize ve fırınlanmış pırasaya çok yakıştırdığım mandalinayla salata ve Uzakdoğu usulü bir tavuk yemeği yapmak da şahane oluyor.
#CheesecakeYazın son demlerinde tezgâhlardaki erik çeşitleri de arttı. Anjelika, mürdüm, mirabelle... Kekten tarta, crumble’dan pestile erikler içine girdiği her şeyin lezzetini katlıyor. Yahnilere de çok yakışan bu nefis meyveyle Uzakdoğu usulü bir sos yapıp tavuk yemeklerinin veya böreklerin yanında sunabilirsiniz.
#ErikBiraz sarımsakla lezzetini katlamış basit bir spagettiden, mantarla birleşip sınıf atlamış pappardelle’ye herkese hitap eden bir makarna var. Peki, hamurunu açarken, haşlarken ve soslarken neye dikkat etmek gerekiyor? Taze makarna yapıp pakette satan dükkân Yolk İstanbul ve sadece taze makarna servis eden restoran Oklava’nın şeflerine göre deneyip yanılarak kendi damak zevkimize uyan tarifi bulmak hiç de zor değil...
#Makarnaİki haftadır sizinle kalp dostu karışımlardan, zayıflatan muffin’lere, kanserle savaşan yiyeceklerden Alzheimer’a iyi gelen tariflere kadar 15 mucize formül paylaştık. Bu hafta sıra, çok kalorili diye yemekten kaçındığımız yemeklerin Dr. Oz usulü hazırlanmış sağlıklı alternatiflerinde...
Çinli göçmenlerin sayesinde Batı’da uzun yıllar önce keşfedilen Çin mutfağının Ankara’daki müdavimlerinin sayısı son yıllarda büyük bir hızla arttı. Dünyanın en renkli ve sofistike mutfaklarından biri olan 5 bin yıllık Çin mutfağından örnekler sunan restoranların yanı sıra Çin yemeği malzemeleri satan dükkanlara da her geçen gün yenileri ekleniyor.