Paylaş
Canlandıran çorba
Malzemeler (2 kişilik)
¬240 gram hindistancevizi sütü
¬60 gram taze krema
¬2 su bardağı sebze suyu
¬1 adet dilimlenmiş beyaz soğan
¬2 diş doğranmış sarmısak
¬1 yemek kaşığı doğranmış zencefil
¬1 yemek kaşığı doğranmış limonotu
¬2 adet bütün olarak lime yaprağı
¬2 yemek kaşığı doğranmış frenksoğanı
¬1 dal kıyılmış kişniş
¬Tuz ve karabiber (tatlandırmak için)
¬1 tutam hindistancevizi (isteğe bağlı)
Yapılışı
Soğan, sarmısak, limonotu, zencefil ve lime yapraklarını kısık ateşte bir pişirin. Hindistancevizi sütünü ekleyerek iki dakika karıştırın. Kremayı, kişnişi, hindistancevizini ve sebze suyunu ekleyin. Tüm karışımı kaynayana kadar sık sık karıştırarak beş-sekiz dakika pişirin. Baharat, tuz ve biberle tatlandırın. Pürüzsüz olması için süzün. Servis ederken çorba kâsesine kişniş yapraklarını ve tabasco sosunu ekleyin. Yanında da haşlanmış pirinç ile servis edin.
Kalp dostu spagetti
Malzemeler (2 kişilik)
¬120 gram spagetti makarna
¬180 gram taze karides
¬60 gram sebze suyu
¬30 gram ikiye bölünmüş çeri domates
¬1 adet doğranmış küçük kırmızı soğan
¬1 diş doğranmış sarmısak
¬1 çay kaşığı doğranmış zencefil
¬2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
¬1 yemek kaşığı soya sosu
¬1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ
¬1 yemek kaşığı doğranmış taze soğan
¬1 çay kaşığı taze kekik
¬1 dal doğranmış kişniş
¬Tuz ve karabiber (tatlandırmak için)
¬Susam tohumu yağı (isteğe bağlı)
Yapılışı
Orta boy bir tencereye bir kaşık zeytinyağını koyun. Karidesi ekleyerek kısık ateşte 30 saniye çevirin. Soğanları, zencefili ve sarımsağı ekleyerek birlikte pişirmeye devam edin. Sonra soya sosunu ekleyerek bir 30 saniye daha çevirin. Sebze suyunu dökerek kaynatın. Üzerine taze soğanları, kekik ve çeri domatesleri ekleyerek karıştırın. Beş dakika kaynamaya bırakın. Baharatları, isterseniz susam tohumu yağını ekleyin. Kalan zeytinyağı ve tereyağından pişmiş spagettileri çevirin. Spagettiyi, sos tenceresinin içine ekleyin. Taze kişniş yapraklarını üzerine serperek hemen servis edin.
Dr. Öz usulü lazanya
Malzemeler (12-15 kişilik)
¬1/2 kilo kıyma
¬Baharat karışımı (tarifi aşağıda)
¬Bir miktar Worcestershire sos
¬Bir buçuk su bardağı doğranmış soğan
¬2 diş ince doğranmış sarmısak
¬Bir buçuk su bardağı ince doğranmış havuç
¬1/2 su bardağı ince doğranmış kereviz
¬Tavada sotelemek için zeytinyağı
¬3 yemek kaşığı domates salçası
¬2 kutu domates püresi, 60 gram soyulmuş domates
¬2 hafif çırpılmış yumurta
¬2 paket ricotta
¬1/2 su bardağı az yağlı mozzarella
¬Taze doğranmış maydanoz
¬120 gram kaynamamış lazanya eriştesi (noodle)
¬2 orta boy kabak
¬1/4 bardak taze rendelenmiş parmesan peyniri
(Baharat karışımı için)
¬2 çay kaşığı kurutulmuş kekik
¬1 çay kaşığı kuru fesleğen
¬3/4 çay kaşığı rezene tohumu
¬2 çay kaşığı sarmısak tozu
¬2 çay kaşığı soğan tozu
¬1/2 çay kaşığı puk kırmızı biber
¬1 çay kaşığı paprika
¬1/2 çay kaşığı kahverengi şeker
¬1 çay kaşığı karabiber
¬2 çay kaşığı iyotlu tuz
Yapılışı
Fırını 180 derece ısıtın. Geniş, yüksek kenarlı bir tavada az bir zeytinyağıyla kıymayı yaklaşık iki dakika soteleyin. Baharat karışımını ve bir parça da Worcestershire sosunu ekleyin. Kıyma kahverengileşmeye başlayınca soğan ve sarmısağı ekleyerek iki dakika daha soteleyin. Kereviz, havuç ve domates salçasını ekleyerek karıştırın. Domates sosunu ekleyerek 5-10 dakika sos kalınlaşıp ete tadını verene kadar pişirin. Ayrı bir yerde yumurta, ricotta, az yağlı mozzeralla, parmesanın yarısını ve maydanozları karıştırın. Kabakları uzunlamasına dilimleyerek süzgeçte suyunun akmasını sağlayın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Alt katman için bir iki parça makarna kullanın. Sonra et sosunu ve ricotta peynirini döşeyin. Sonraki katmana makarna yerine kabak parçalarını yerleştirin. Katmanlama işine pişmiş malzemeler bitene kadar devam edin. Birazını servis esnasında kullanmak için ayırarak rendelenmiş parmesanla kaplayın. 30-35 dakika üzeri kızarana kadar fırında pişirin. Kesip servis etmek için soğumasını bekleyin.
The Dr. Oz Show hafta içi her gün Digiturk Turkmax Gurme’de saat 20.00’de, tekrarıysa ertesi gün saat 09.00’da yayımlanıyor
Paylaş