Nane, hoş kokusu ve aromatik tadıyla mutfakların en sevilen otlarından. Yemeklere ve içeceklere ayrı bir tat katan naneyi kurutarak daha uzun süre kullanabilirsiniz. Peki evde nane nasıl kurutulur? Fırında nane kurutulur mu? İşte taze nane kurutmanın yolları
#Evde Nane Nasıl KurutulurNane uzun senelerdir insanlar tarafından hem lezzet hem de şifa amacıyla kullanılan bir bitkidir. Taze ve kuru halde tüketilebilen bu ot, oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir. Peki, nane nasıl kurutulur? Kuru nane nasıl saklanır? Fırında ve mikrodalgada kolay nane kurutma ipuçlarını sizler için derledik.
#NaneYemeklerin yanı sıra özellikle yaz aylarında salata ve içeceklerde kullanılan nane, aromatik tadı ve güzel kokusuyla en sevilen otlardan. Mutfakların olmaz olmazlarından naneyi kurutarak daha uzun sürede keyifle tüketebilirsiniz. Peki nane nasıl kurutulur? İşte evde karartmadan fırında ve güneşte nane kurutmanın püf noktaları...
#Nane Nasıl KurutulurKuru erik, vitamin ve mineral içeriğiyle oldukça besleyici bir besin. Ayrıca lif ve antioksidanlar ile sağlık için de faydalı. Yaz aylarında tezgahları süsleyen rengarek erikler taze olduğu gibi kuru olarak da tüketilebiliyor. Üstelik evde kurutmak da çok kolay. Peki erik kurusu nasıl yapılır? İşte evde çekirdekli kırmızı, yeşil ve mürdüm eriği güneşteve fırında kurutmanın püf noktaları
#Erik Kurusu Nasıl Yapılırİşkembe ile hazırlanan tarifler daha çok dışarıda karşımıza çıkıyor. Ancak işkembeyi kullanarak evde de farklı yemekler denenebilir. Ancak işkembe temizliği çok önemli ve dikkatli olunması gerekli. Ayrıca biraz da zahmetli. Bu nedenle parçalara ayırarak temizlemek daha kolay olabilir. Peki işkembe nasıl temizlenir? Evde karbonatla işkembe temizlemenin püf noktaları...
#İşkembe Nasıl Temizlenir"Darhane çorbası" yakıştırmasını sonuna kadar hak eden tarhana, aynı zamanda güçlü bir probiyotik kaynağı. Bu özelliği sayesinde de bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. O nedenle son dönemde tarhanaya gösterilen ilgi birkaç katına çıktı. Marketlerde tarhana bulmak elbette mümkün ama evde yapılmış tarhananın yerini de hiçbir şey tutmuyor. Sizin için Türkiye'nin farklı yörelerinden evde yapılabilecek tarhana tarifleri derledik. Bu arada şunu da hatırlatalım: Tarhana normalde yaz sonunda yapılır ve sıcak günlerde kurutularak tüm kış tüketilecek biçimde saklanır o yüzden de büyük miktarlarda yapılır. Ancak siz dilerseniz daha küçük miktarlarda yoğurduğunuz tarhanayı taze taze de tüketebilirsiniz. Afiyet olsun...
#TarhanaMevsim sebzelerini diğer zamanlarda da afiyetle yemek isteyenlerin elindeki en geleneksel araçların başında kurutma geliyor. Domates, biber, bamya, nane gibi birçok sebze kurutulup afiyetle tüketilebiliyor. Bunlardan bir tanesi de patlıcan. Peki patlıcan nasıl kurutulur, patlıcan kurutmanın püf noktaları nelerdir? İşte yazdan kışa zevkle tüketeceğiniz patlıcan kurutmanın sırları…
#Kuru Patlıcan Nasıl YapılırAhududu yaprağı çayı faydaları, özellikle hamilelik döneminde doğum sancısı çeken bireyler tarafından kullanılıyor. Kadın sağlığı için sıkça kullanılan bitkiler arasında yer alan Ahududu yaprağı, çay ve merhem olarak kullanılabilmektedir. Peki, Ahududu çayı nasıl yapılır? İşte, birçok faydası olduğu söylenen Ahududu yaprağı çayı ve bu bitki hakkında detaylı bilgiler
#Ahududu YaprağıDoğada mucizevi özelliklere sahip olan binlerce bitkiden bir tanesi de Oğulotu. Özellikle son zamanlarda vatandaşlar tarafından merak edilip araştırılan Oğulotu, vatandaşlar tarafından daha çok 'melisa' olarak biliniyor. Nanegiller familyasına mensup bir bitki olan Oğulotu hakkında meraklarını gidermek isteyen vatandaşlar, oğul otunu faydalarını araştırıyor. Peki Oğulotu nedir? Oğulotunun faydaları neler?
#OğulotuBu yılbaşında rutinin dışına çıkın. Farklı bir şehirde, farklı bir duyguyla girin yeni yıla. Kapadokya’da balona binin, Antakya’da daha önce hiç tatmadığınız lezzetlerin peşine düşün, Antalya’da sabah denize girip öğleden sonra kayak yapın, Bodrum’da açık hava konserini izleyin. Geriye unutulmaz anılar kalsın...
“Boğa dikeni” öksürük kesici, idrar arttırıcı ve iştah açıcı olarak, “kuş ekmeği”nden yapılan çay kanamaları durdurmada ve idrar yolları enfeksiyonlarında etkin bir şekilde kullanılıyor. “Boy otu”ndan, modern bitkisel tedavilerde bağırsak çalıştırıcı, bronşit ve boğaz ağrıları ile mide sorunlarını çözmekte yararlanılıyor.
İzmirli elektrik mühendisi Cihan Şen, 16 yıl önce eşinde karaciğer kisti çıkınca enginarın faydalarını keşfetti. Bitki merakı arttı, şifalı etkilerinin damıtmayla arttığını öğrendi. Evine bir imbik kurdu. Şimdi ailece yılda 270 litre enginar suyu içiyorlar.