Erik kurusu nasıl yapılır? Evde çekirdekli kırmızı, yeşil ve mürdüm eriği güneşteve fırında kurutmanın püf noktaları
Kuru erik, vitamin ve mineral içeriğiyle oldukça besleyici bir besin. Ayrıca lif ve antioksidanlar ile sağlık için de faydalı. Yaz aylarında tezgahları süsleyen rengarek erikler taze olduğu gibi kuru olarak da tüketilebiliyor. Üstelik evde kurutmak da çok kolay. Peki erik kurusu nasıl yapılır? İşte evde çekirdekli kırmızı, yeşil ve mürdüm eriği güneşteve fırında kurutmanın püf noktaları
Erik, potasyum ve magnezyum minerali açısından oldukça zengin bir meyve. Kabızlığı gidermeden bağışıklığı güçlendirmeye pek çok şeye iyi geliyor. BU faydalı meyveyi kurutarak kış aylarında da keyifle tüketebilirsiniz. Peki ama nasıl mı? İşte evde erik kurutmanın yolları...
GÜNEŞTE ERİK NASIL KURUTULUR?
Erikleri güzelce yıkayın ve kurutun.
Kuruyan erikleri ikiye bölün ve kabuklu kısımları alta olacak şekilde birbirine değmeyecek şekilde tepsiye dizin. Daha sonra güneş alan bir yerde 3-4 gün bekletin.
Bu süre zarfında ara ara kontrol edip eşit olarak kurumasını sağlayın. Erikleriniz tamamen kuruyunca cam kavanozlara ve buzdolabı poşetlerine doldurabilirsiniz.
FIRINDA ERİK NASIL KURUTULUR?
Erikleri güzelce yıkayın ve ikiye ayırın. Daha sonra bir tepsiye dizin ve fırına verin. 200 derecede 3-4 saat boyunca pişirin.
Bu esnada eriklerin yanmaması için sık sık kontrol edin. Piştikten sonra da 8 saat kadar fırın içerisinde soğumaya bırakın.Soğuyan erikler ise tek kullanımlık olacak biçimde buzdolabı poşetlerine konularak derin dondurucuda muhafaza edilebilir.