Heyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 6 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 6 aylık bebek ne kadar uyur, 6 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 6 aylık bebek kilosu, 6 aylık bebek bakımı, 6 aylık bebek aşısı, 6 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 6. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekMide rahatsızlığı, daha çok hazımsızlık ve şişkinlik sorunları ile hayatı kabusa çevirebilir. Zaman içinde bazı faktörler nedeni ile meydana gelen mide ağrısı daha da artabiliyor. Mide ağrısının ilerlemesi ve süreklilik kazanması durumunda ise, önemli bir sağlık sorunu halini alıyor. Mideye iyi gelen bitkiler nelerdir sizler için derledik.
#MideBebeklerde alerji çeşitleri görülebilmektedir. Bebeklerde hangi alerjilerin görülebileceği konusunda bilinçlenmek ve bu konuda bilgi sahibi olmak gerekir. Bu nedenler sizde bebeklerde alerji çeşitlerini öğrenebilir, bebeğinizde bu belirtiler meydana geldiğinde, nasıl davranılması gerektiği konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Bebeklerde alerji çeşitleri nelerdir? Bebeklerde hangi alerji türleri görülür tüm detaylarıyla derledik.
#Bebeklerde Alerji4, 5 ve 6 aylık bebeğe ek gıda olarak ne verilir, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan 4,5 ve 6 aylık bebeğe ek gıda olarak ne verildiğini öğrenebilir ve buna göre ek gıda tercih edebilirsiniz. 4,5 ve 6 aylık bebeğe ek gıda olarak ne verilir? Bebeğe ek gıda olarak ne yedirilir detaylarıyla derledik.
#BebekMide bulantısı bazen ciddi sorunlara işaret edebilir. Çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelen mide bulantısı günlük hayatı da olumsuz etkileyebilir. Mide bulantısının nedenleri arasında aşırı kahve tüketimi, alkol alımı sonrası ya da üşütme gösterilebilir. Mide bulantısına iyi gelen bitkisel yiyecek ve içecekler sayesinde doğal yollarla evde çözüm üretmek mümkün. Peki, mide bulantısı nasıl geçer? Evde mide bulantısına ne iyi gelir? İşte mide bulantısının nedenleri ve mide bulantısını hemen kesen öneriler...
#Mide BulantısıKestane alerjisi en basit tanımıyla kestane yedikten sonra vücudun bu yemeye bağlı olarak ortaya çıkardığı reaksiyona verilen addır. Bu alerji, kestane içerisinde bulunan lipid transfer proteine bağlıdır. Çoğunlukla hafif derecede deri belirtileri ile kendini gösterir. Türkiye'de ciddi derecede kestane alerjisi belirtileri görülmemektedir. Bunun nedeni ise kestanenin çiğ olarak değil közlenerek ya da haşlanarak tüketilmesi ile açıklanmıştır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kestane AlerjisiHer insanın bildiği veya bilmediği bazı şeylere karşı alerjisi olabilir. Özellikle gıdalara karşı olan alerjiler insanları zor durumda bırakabiliyor. Karpuz alerjisi de bu alerjilerden biridir. Neden olduğu ve nasıl tedavi edileceği çok merak edilen konular arasında bulunuyor. Karpuz alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Karpuz alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi vermek için sizlere detayları derledik.
#Karpuz AlerjisiGoji berry halk arasında bilinen adıyla kurt üzümü, vitamin ve mineraller açısından zengin içeriğiyle son dönemlerin aranan meyveleri arasında yer alıyor. Peki, ünü dünyaya yayılmış 'Goji berry' meyvesi nedir, nerede yetişir? İşte, Goji berry faydaları ve zararları…
#Goji BerryÇocuklarda bağışıklık sisteminin zayıflamasının sık hastalanmalarına sebep olabileceğini ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan, çocukların bağışıklık sistemini güçlendiren besinleri anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Çocuk SağlığıHer anne gibiler; çocuklarının sağlığı ve geleceğinden başka dertleri yok. Tartışılmalarının tek nedeni herkes gibi çocuklarını hayvansal ürünlerle beslemeyi reddetmeleri. Vegan beslenen ve çocuklarını vegan olarak yetiştiren annelerle buluştuk. İşte yaşadıkları...
#VeganÜst solunum yolu hastalıklarının çoğu antibiyotik tedavisi gerektirmeden, şikayetlere yönelik uygulanan tedavilerle geçseler de, bazen hastane yatışını gerektirecek kadar ciddi sorunlar oluşturabiliyor. Dolayısıyla kış aylarında çocukları mikroplardan korumak büyük önem taşıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Yavrucu çocukları kış aylarında tehdit eden hastalıklardan korumanın yollarını anlattı, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
#Çocuk SağlığıTabii ki hayır! Meyvesiz olmaz. Peki, bu soru nereden çıktı? Hikâye özetle şu: Bir süredir “meyve karşıtı” kampanya var. Hem de ciddi bir kampanya bu. Suçlanan da meyvenin şekeri, yani früktoz! Peki, nedir bu işin aslı? Meyve tukaka mı? Yoksa yarın yine sizden bir “özür dileme durumu” olacak mı? Buyurun...
#Osman MüftüoğluTüm dünyada önemli sayıda ölüme ve ekonomik kayıplara neden olan grip virüsleri, etkili kar yağışları ve dondurucu soğuklar yaşadığımız şu günlerde yine ortalıkta dolaşmaya başladı. Hayatı olumsuz etkileyen kötü hava koşullarında gribe yakalanmamak için yapılması gerekenleri sizler için araştırdık. Grip belirtileri nelerdir? Grip nasıl bulaşır? Grip en çabuk nasıl geçer? Grip çeşitleri nelerdir? Grip aşısı nedir? Grip aşısı kimlerde uygulanmaz? sorularının cevaplarını bulmaya çalıştık. İşte grip hakkında merak ettikleriniz…
#Grip