Yemyeşil doğası, taş evleri ve masmavi plajlarıyla Kuzey Ege’nin gözde adreslerinden biri olan Ayvalık’ın derinlikli ve çok katmanlı bir yemek kültürü var. Tam karşısındaki Midilli Adası ve Girit Adası’ndan gelen Türk ailelerin etkisiyle şekillenen yöre mutfağında özellikle mezeler öne çıkıyor. Bu yaz yolunuz Balıkesir’in bu güzel ilçesine düşerse en iyi lezzet durakları da listenizde olsun.
#AyvalıkHani Michelin listesine girse diye hayal ettiğimiz yerler var ya; işte tam öyle bir yer İzmir’deki Kasap Fuat. Lokal, iyi malzeme ve doğru pişirme teknikleriyle lezzetin özüne odaklanan, nevi şahsına münhasır bir aile işletmesi. Listeye girmesinin ardından ziyaret ettim ve uykuluk, pikanya gibi imza lezzetlerini tattım; burası artık İzmir’deki vazgeçilmez durağım.
#Kasap FuatMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. CHP'nin TBMM'deki ortak bildiriye imza atmamasına tepki gösteren Bahçeli, "CHP, DEM Parti kadar güvenlik tehdididir." dedi. "Mehmet'lerimize sıkılan, kanımızı döküp canımızı alan teröristlere hangi vekil hoşgörü ile yaklaşırsa suçludur." diyen Bahçeli, "TBMM'de terörist istemiyoruz, düşman, katil istemiyoruz. Canilerin sırtını sıvazlayan namertleri asla istemiyoruz." ifadelerini kullandı.
#Devlet BahçeliGeçen hafta Ayvalık’ta, ‘Ayvalık Vizyon Çalıştayı’na davetliydim. Özellikle son dönemde kent vizyonu, turizm ve gastronomi alanında başarılı çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya, İznik ve İnegöl gibi ilçelerin ilgilerini çekecek, kendi şehrimiz için dersler çıkarabileceğimiz kararları sizlerle paylaşacağım.
#RAMAZAN BAŞANŞehirde yaşamanın en büyük artılarından biri kültür ve sanat etkinliklerini yakından takip edebilmek. İyi yemeğin peşinde şehrin sokaklarını turlayanların sayısı da giderek çoğalıyor. Hazır Michelin Rehberi’ne giren 53 restoranımız varken biz de bu iki tutkuyu birleştirdik. Şehrin en iyi restoranlarında güzel bir yemek deneyiminin ardından gidebileceğiniz sanat galerilerinin, müzelerin, tarihi yerlerin izini sürdük.
#Michelin RehberiEn popüler yemekleri yemek, en ‘trend’ kafeleri görmek ve en çok beğeni alacak fotoğrafları çekmek isteyenlerin adresi Akaretler. Üstelik bu sadece İstanbullular için de değil… Akaretler’in ana hattı Süleyman Seba Caddesi, Time Out dergisi tarafından dünyanın en havalı caddelerinden biri seçildi. Bir çekim merkezi haline gelen bu bölgede nerede ne yenir, ne içilir, nerede eğlenilir? Şöyle bir hava almaya Akaretler’e çıkmadan rehberimize göz atın.
#AkaretlerBana göre Kültür ve Turizm, iki ayrı bakanlık olmalıdır. Bir şartla; Talat Halman, İsmail Cem gibi kültür ve sanat derinliği olan, gerçek kültür insanlarının bakan olduğu bir kuruluş olarak. Yani bakan olacak kişi kültürden, sanattan, sanatçıdan anlayacak, bilgili görgülü, deneyimli olacak. Klasik müziği, Türk müziğini, operayı, baleyi, tiyatroyu, güzel sanatları, resmi, heykeli, arkeolojiyi, mitolojiyi, edebiyatı, dünya ve Türk eserlerini bilecek, sevecek, anlayacak. Bambaşka, evrensel bir kişilik olacaktır.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıAyvalık’ta son birkaç yıldır farklı tarzda mutfaklara sahip mekânların açılması ve en önemlisi bunu sürdürebilmeleri gastronomik renklilik adına heyecan verici. ‘Rakı–balık–Ayvalık’ üçlemesine itirazım yok fakat biraz farklılıktan kimseye zarar gelmez. Geleneksellik iyidir ama arada heyecan yaratmak da gereklidir. İşte geçen yıllarda yarattıkları heyecanı sürdürenler, yeniler ve klasiklerle Ayvalık-Cunda lezzet rehberimiz...
#Gastronomiİspanyolların ‘tapas’, İtalyanların ‘aperitivo’, Japonlarınsa ‘izakaya’ dediği küçük atıştırmalıkların belki de dünyada en bilineni, bizim kültürümüzde önemli bir yeri olan mezeler... Özellikle gayrimüslim, Rum ve Ermeni asıllı meyhane sahiplerinin daha çok zeytinyağlılardan oluşan küçük lezzetlerini içkiyle sunmasıyla başlayan bu kültür, zamanla tüm coğrafyamıza yayılmış.
#MezeGöktürk’le ilk tanışmamın üzerinden 20 yılı aşkın bir süre geçmiş. 15 yıldır da burada yaşıyoruz. Bu süreçte gerçek bir köyden uydu kente ya da diğer bir deyişle banliyöye dönüşmesine şahit olduk. İnşaatlarla birlikte nüfus da arttı, marketler açıldı ama uzun bir süre artmayan, eksikliği en çok hissedilen şey vardı, o da restoranlardı.
#Müge AkgünTürkiye’nin en batı ucundaki Gökçeada, ‘güneşin en son battığı yer’ unvanını ihtişamlı günbatımıyla taçlandırıyor. Bakir koyları, sörf ve kite tutkunlarının vazgeçilmezi sert rüzgârı, şelalesi, tarihin izlerini sürebileceğiniz köyleri, tuz gölü, sualtı milli parkı ve kamp alanlarıyla farklı zevklere uygun tatil seçenekleriyle orada bir ada var yakında…
#Gökçeada