Bilim alanında çalışma yapmış olan herkesin insanlığa küçükte olsa bir katkı sağladığı bilinmektedir. Hatta bazı icatlar şu an günümüzde hayati öneme sahip olarak dikkat çekmektedir. Wilhelm Conrad Röntgen neyi buldu ya da icat etti? Wilhelm Röntgen buluşları ve bilime katkıları nelerdir detayları ile derledik.
#Wilhelm Conrad RöntgenSizce de yeni nesil daha önceki jenerasyonlara göre çok daha uzun boylu değil mi? Ergenlik çağındaki çocukları görünce 'acaba anne babası da bu kadar uzun mu' ya da 'ne yiyip içiyorlar da bu kadar uzun boylu oluyorlar' diye düşünmeden edemiyor insan. Peki, insanların boyu neden bu kadar uzadı? Boyların bu kadar uzamasında sağlıklı beslenme ne kadar önemli? Boylar daha ne kadar uzayacak?
#Çocuk BeslenmesiÜmit Özdağ'ın hayatına ilişkin bilgiler merak ediliyor. İYİ Parti'nin kurucularından olan Prof. Dr. Ümit Özdağ, 2018 Türkiye genel seçimlerinde, İYİ Parti'den İstanbul milletvekili seçildi. Türk siyasal bilimler profesörü, siyasetçi ve yazar olan Ümit Özdağ uzun yıllar üniversitelerde ders verdi. Özdağ bir dönem MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinde de bulundu. Peki, Ümit Özdağ kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte, Ümit Özdağ'ın biyografisi ve hayatıyla ilgili bilgiler.
#Ümit Özdağ KimdirDonauwörth Hastanesi Bağırsak Bölümü Başkanı Dr. Osman Erez karaciğer ve bağırsak kanseriyle ilgili Hürriyet gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bağırsak kanserinde erken teşhisin önemine vurgu yapan Dr. Erez, bunun hastaların hayatını kurtardığını söyledi.
#Kalın Bağırsak KanseriAlmanya’da Müslüman toplumun önemli isimlerinden olan Almanya Müslümanlar Merkezi Konseyi (ZMD) üyesi Dr. Murad Wilfried Hofmann (89) hayatını kaybetti. Hoffman’ın bir süredir tedavi gördüğü; dün hayatını kaybettiği belirtildi.
#Murad Wilfried HofmannSon bilimsel bulgular, kış aylarında mesai saatlerini yeniden düzenleyen ofislerin daha çok kazanacağını gösteriyor. Karanlıkta uyanmak verimliliği düşürdüğü gibi önemli sağlık sorunlarına da yol açıyor. ‘Sirkadiyen saat’inizin sesine kulak vererek ‘sosyal jetlag’le baş etmek de mümkün. Tek yapmanız gereken, patronu ikna etmek...
#Sosyal JetlagGoogle'ın Doodle'ını (tema) yaparak onurlandırdığı Yunan bilim insanı Georgios Papanikolaou, kanser tarama yöntemi Pap smear testini geliştirerek dünyada binlerce kadının hayatını kurtardı. Georgios Papanikolaou yaşasaydı bugün 136 yaşına basacaktı.
#Georgios PapanikolaouLise öğrencilerinin melisa, okaliptüs ve karanfil yağlarının havadaki bakterileri temizleme özelliğiyle ilgili araştırması, TÜBİTAK tarafından ’eksik belge’ nedeniyle kabul edilmedi ancak liseliler ABD’deki Harvard Üniversitesi’nden davet aldı. Kobalt 60 izotopunun alternatif enerji kaynağı olarak kullanılabilmesine yönelik diğer projeyi tasarlayan öğrenciler de hem Harvard Üniversitesi’ne hem de Almanya’da yapılacak Uluslararası Sanat ve Bilim Konferansı’na davet edildi.
#LiseSon günlerde adı kendi hayatını anlatan belgeseli “İstanbul’un Gözü”nün İstanbul Film Festivali programına alınmamasıyla anılan ve bu olaydan dolayı “Buruk bir sevinç yaşıyorum.” ifadelerini kullanan Ara Güler hakkında bilinmeyenler haberimizde. Ara Güler Kimdir?
#Ara Güler