Limak Vakfı’nın dokuz yıl önce başlattığı Türkiye’nin Mühendis Kızları projesi, global bir ağ olma yolunda ilerliyor. Projenin Kosova, Kuzey Makedonya, Suudi Arabistan ayaklarında yer alan mühendis kızlar İstanbul’da buluştu. Limak Vakfı YKB Ebru Özdemir, “Yeni ülkeler de projeye eklenecek. Global bir kız kardeşlik ağının temellerini attık” dedi.
#Limak VakfıGeleceğin kadın mühendisleri olan öğrenciler Kosova, Kuzey Makedonya, Suudi Arabistan ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden ‘Global Engineer Girls 2024 İstanbul Buluşması’nda bir araya geldi. Mühendislik öğrencileri düzenlenen etkinlikte birbirleriyle deneyimlerini paylaşarak, ilham veren rol modelleri dinledi.
#Türkiye’Nin Mühendis KızlarıLimak Şirketler Grubu’nun, STEM alanlarında kadın istihdamını artırmayı amaçlayan ve ülke sınırlarını aşarak küresel bir sosyal etki hareketine dönüşen projesi Global Engineer Girls (GEG) 10-12 Mayıs tarihleri arasında Kosova, Kuzey Makedonya, Suudi Arabistan ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen mühendis kızları İstanbul’da ağırlayacak.
#Limak Şirketler GrubuÇelik boru, bilye gibi ağır sanayi sahalarında mühendis kızlar görmek hedefiyle yedi yılı aşkın süredir çalışan Faydasıçok Vakfı’nın kriteri mezunlarının topluma fayda sağlaması. Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Selcen Faydasıçok’un imza projesi ‘Sedefteki İnciler’ ile hem fen liselerindeki kızlara mühendislik anlatılıyor hem de üniversite öğrencilerine burs ve mentörlük verilerek geleceğin kadın liderleri yetiştiriliyor.
#Selcen FaydasıçokSon olarak Barselona Futbol Kulübü’nün stadı Spotify Camp Nou’nun yenilenmesi işini alan Limak Holding projeyi Avrupa’ya giriş olarak görüyor. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, “Türk müteahhitlerin iş kalitesi, mühendislik gücü dünya çapında bir marka haline geldi. Avrupa ve Amerika’da altyapıların eskidiğini görüyoruz. Bu durum Türk müteahhitler için yeni fırsatlar yaratıyor” diye konuştu.
#BarselonaSamsun'da gerçekleştirilen ‘Marslı Mühendis Kızlar Projesi’ kapsamında devlet okullarından seçilen 14 ile 17 yaş arası başarılı 15 kız öğrenci, iki yıl boyunca farklı üniversitelerdeki bilimsel çalışmalara katılarak tecrübe kazandı.
#Marslı Mühendis Kızlar ProjesiLimak Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, ‘Mühendis Kızlar’ projesinde yeni bir iş almış gibi heyecanlı. Özdemir, “Mühendis Kızlar Projesi ve Enerji Akademisi, sosyal fayda yaratan tüm işler bir Sabiha Gökçen Havaalanı yapmış gibi beni mutlu ediyor. Bu yüzden de işler kadar bu sosyal işlere de odaklıyım” diyor.
#Ebru ÖzdemirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da gençlik programında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali ve Etiyopya arasındaki krizi Türkiye'nin nasıl çözdüğünü açıkladı. Erdoğan, "Kendileriyle yaptığımız görüşmelerde, sağ olsunlar bizi kırmadılar ve bir başbakan iki cumhurbaşkanı olarak bir araya geldik. Bu konuda dedik ki ’bizi kırmayacaksınız.’ 7 saat süren bir görüşmeden sonra sağ olsunlar tarafları attık. Bu işi bitirdik" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak ve bu cinayetleri engellemek için tüm kuruluşlarımızla etkili bir iş birliği içinde yürüttüğümüz çalışmaları sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
#Aile Ve Sosyal Hizmetler BakanıAnkara’da düzenlenen ‘Uluslararası Ankara Moda Fuarı’ ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor. Doğadan ilham aldıkları eserlerle fuara katıldıklarını söyleyen Tohumluk Vakfı Ankara İl Sorumlusu Nermin Paçacı,“Doğanın zenginliklerini ve biyoçeşitliliğini korumanın modaya nasıl ilham verebileceğini gözler önüne sermek istiyoruz. Her tasarım, sürdürülebilir tarımdan iklim krizine, ormansızlaşmadan okyanus kirliliğine kadar pek çok küresel soruna dikkat çekiyor” dedi.
#Tohumluk VakfıOkula gitmesine izin verilmeyen 170 kız çocuğunun okuyup doktor, mühendis olmasını sağlayan Tuba Dumlu Güler, “2023 Global Teacher Prize” (Küresel Öğretmen Ödülleri) yarışmasında dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri seçildi. Finalde ‘dünyanın en iyisi’ olursa 1 milyon dolarlık ödül kazanacak.
#Tuba Dumlu Güler