Bitkiler bağışıklık sisteminizin güçlenmesinden, kanser hastalığının tedavisine yardımcı olmaya kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılır. İnsanların hastalıklarını doğal yollardan engelleme ve yok etmeye yarayan bu bitkileri günlük yaşantınıza da dâhil etmeniz gerekiyor. İşte günlük yaşantınıza dâhil etmeniz gereken bitkiler…
#AshwagandhaSanatçı Cenk Yüksel, “Sesim Resim” projesi ile Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği’ne başvuran ve destek alan kadınların hikâyelerini duygu dünyasında tuvale aktarırken; sanat, iş dünyası ve akademik alandan tanınan isimler de sesleriyle resimlere hayat verdi. Dünyada ilk kez, sesi, hikâyeyi, resmi ve teknolojiyi bir arada kullanan bir sergi gerçekleşeceğine dikkat çeken Yüksel, sosyal sorumluluk esasına dayalı projenin dernek yararına gerçekleşeceğini belirtti.
#BursaMuhteşem güzellikteki çiçekleriyle görenlerin dikkatini büyük ölçüde çeken çiçekli bitkilerden biri de hiç şüphesiz leylak çiçeği olmaktadır. Bu bakımdan çok fazla merak uyandıran Leylak çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Leylak çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği şeklinde belirlenmiş soruların yanıtlarını sizler için derledik.
#Leylak ÇiçeğiHazeran çiçeğinin bir başka ismi; Delfinyum olarak belirtilmiştir. Hazeran çiçeğinin çiçek sayısı fazla bir çiçek türüdür. Peki hazeran çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Hazeran çiçeği (Delfinyum) anlamı, özellikleri, faydaları nedir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Hazeran ÇiçeğiYeryüzünde birbirlerinden farklı özelliklere sahip olan birçok ağaç türü bulunmaktadır. Bu ağaçlardan bir tanesi de akasya ağacıdır. Ilıman ve sıcak iklim şartlarını seven bu ağacın, doğada kendiliğinden yetişen bilinen 600 farklı türü vardır. Peki, Akasya çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Akasya çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Akasya ÇiçeğiBonsai ilk olarak Çin'de ortaya çıkan ve minyatür ağaç yetiştiriciliğine verilen isimdir. Ülkemizde de son yıllarda bonsai yetiştiriciliği oldukça popüler olmaya başlamıştır. Bonsai ağaçlarının aslında normal büyüklükte bir ağaçtan pek bir farkı bulunmaz. Yalnızca bu ağaçların çeşitli teknikler sayesinde saksılarda minyatür bir şekilde yetiştirilen çeşitleridir. Bonsai tohumu nasıl ve ne zaman ekilir? Bonsai tohumu nasıl olur ve nereden alınır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Ana vatanı Brezilya olan Jakaranda ağacı, 7,5- 15 metre arası uzar ve 6-12 metre arası tacı vardır. Jakaranda ağacının yaşam tarzındaki değişiklikler, toprağın kalitesi, derinliği ve süzek bir toprak olması ve soğuklardan korunaklı bir yere ekilmesi çok önemlidir. Jakaranda ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Mor salkım ağacı nedir? Mor salkım ağacı nerelerde bulunur? Mor salkım ağacı hangi şartlarda yetişmektedir? Mor salkım ağacının özellikleri nelerdir? Mor salkım ağacının faydaları nelerdir? Mor salkım ağacı nasıl yetiştirilir? Mor salkım ağacı çeşitleri var mıdır? Mor salkım ağacının kökeni neresidir? Mor salkım ağacı hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
Kâğıt sanatçısı Gürat Öztürk, turna katlayarak başladığı origami sanatında Türkiye’deki ilk kişisel sergiyi açarak hobisini profesyonelliğe taşımayı başardı. Katladığı her kâğıda sınırsız hayaller sığdıran sanatçı, dilek ağacının dallarına “bin turna” asarak başlattığı sosyal sorumluluk projeleriyle de farkındalık yaratıyor.
#Gürat ÖztürkMor Salkım Kadın Dayanışma Derneği uzmanları, dernek şiddet hattına ulaşan son bir aylık aramaların evde kalma süreciyle yüzde 38 arttığına ve arayanların yüzde 50’sinin kadın sığınma evi talep ettiğine dikkat çekti. Uzmanlar bu süreçte kadına yönelik şiddete dair acil önlem planının olmadığının altını çizdi.
#BursaYeşim Tekstil Ceo’su Şenol Şankaya’nın babası rahmetli Şükrü Bey, 25 yıl önce bir öğüt verdi. ‘Evladım, çalışanlarının insan olduğunu ve onlara iyi davranma sorumluluğunun olduğunu asla unutma. Onlara daima iyi davran.’ Şenol Şankaya, bu sözü benimsedi. Bunu büyük cümlelerle anlatmak zor olduğu için de ‘Önce İnsan’ dedi. Ardından kurum kültürü olarak benimsendi. Tüm projeler ve çalışmalar bunun üzerine kuruldu. Yeşim Tekstil İnsan Kaynakları ve Sosyal Uygunluk Direktörü Fatoş Hüseyinca ile Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur, insan odaklı çalışmaları ve projeleri anlattı.
#BURSAÜç kadın yazar; Ayşe Alagöz, Buket Şahin ve Günay Menekşe... Üçü de kitaplarını New York’ta, kendi deyimleriyle yaşadıkları gurbette kaleme aldılar. Bursalı Yazar Ayşe Alagöz ise göçmen hayallerini ve birikimlerini aşkın farklı halleri ile yansıttıkları bu kitapları “3 Elma” kabaresine dönüştürerek New York’ta sahneye taşıdı. “Göçmenliğin size ilk hissettirdiği şey arafta yaşamak” diyen Alagöz sohbetimizde, “Yaşadığınız yere alışıyorsunuz ama ruhunuzun kendi köklerden de beslenmesi gerekiyor. Bunun da en iyi yolu, tüm anlayış ve ön yargıların yarattığı boşlukları doldurabilen sanata tutunmak” dedi.
#BURSARadyo ve televizyon yayınlarıyla tanınan Mert Ruscuklu, “insan oluş”un hakikatini Ruhsal Deneyim kitabında okuyucularıyla buluşturdu. Uzun yıllar üzerinde çalıştığı kişisel gelişim projelerinden elde ettiği deneyimleriyle bir yaşam modeli kurguladığına dikkat çeken Ruscuklu, “Akıl, bilinç ve ruh üçlemesi ile kendi deneyimini yaşayanlar, aslında evrenden ne istemesi gerektiğini de anlıyor; ancak o gerçekliğe ulaşma yolunda insan olmanın erdemine ulaşmak gibi önemli bir süreç var” diyor.
#BursaGünümüzde tüm Dünya’da önemli bir problem olan çocuk istismarı ülkemizde de çok sık görülen toplumsal bir sorun halini aldı. Tüm Türkiye’yi yasa boğan, sokaklara döken Eylül ve Leyla ne yazık ki ilk acımız olmadıkları gibi hala endişe ile yolunu beklediğimiz kayıp çocuklarımız bulunuyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre 2008-2016 yılları arasında resmi olarak kayıp müracaatı yapılan çocuk sayısı 100 bini geçmiş durumda. Veriler de bu duruma alışmamamızı, çocuk istismarını fiziksel, ruhsal, sosyal, kültürel, ahlaki ve hukuki boyutlarda birçok yönden acilen ele almamız gerektiğini gösteriyor.
#BursaCem Özer, sinema ve tiyatro oyunculuğu bir yana, 90’lı yıllara damga vuran “Laf Lafı Açıyor” programıyla yer edindi televizyon tarihimizde. “Ben sizin yerinizde olsam yalnız bu programı seyrederdim” sloganı ve anlattığı “Yastıkaltı Hikayeleri”yle unutulmayanlar arasında yer almayı başaran ünlü oyuncu ile İlham Veren Konuşmalar organizasyonu için geldiği Bursa’da keyifli bir sohbete imza attık. Oyunculukta emek ve bedel ödemenin kalktığı bir döneme girildiğini anlatan Cem Özer, genç oyuncuların çok çabuk şöhret olmak istediğine dikkat çekerek şu mesajı verdi; “Yalnız doğanın şu kuralını unutmasınlar. Bir madde ne kadar geç ısınırsa o kadar geç soğur. Ben kimseye mikrodalga şöhret olmalarını tavsiye etmiyorum! Ne kadar hızlı ünlü olurlarsa o kadar hızlı unutulurlar.”
#Bursaİstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasındaki ilçelerinde planlı elektrik kesintileri yapılmaya devam edecek. Avrupa Yakası'nda Şişli, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Esenyurt, Beyoğlu ve Küçükçekmece... Anadolu Yakası'nda ise Beykoz, Şile, Tuzla ve Üsküdar ilçelerinde planlı elektrik kesintileri olduğu görülüyor. Peki İstanbul'da başka hangi ilçelerde elektrik kesintisi olacak? Elektrik kesintileri ne kadar sürecek?
#Elektrik KesintisiÇiçekler ve kokuları ile garip bir ilişkim var. Kısa süreli güzelliklerini hatırda tutabilmek için, kokularını bir şekilde yakalamak ve uzun süre saklamak, hatta bir parçam haline getirmek için onları yemek arzum her yıl kıpraşıyor. Ama bu hafta en güzellerinden birini, mürveri nasıl ‘içeceğimizi’ anlatacağım.
Bahar rotalarına doğru yola çıkmanın tam zamanı. Size kılavuz olsun diye dört seyahat yazarına en sevdikleri bahar rotalarını sorduk: Mehmet Yaşin, "Her döndüğünüz virajda farklı bir tablo var" diye Kapıdağ yarımadasını anlattı. Reyan Tuvi, "Akdeniz ile Ege buluşur da, baharı güzel olmaz mı?" diyerek Datça’yı işaret etti. Saffet Emre Tonguç, "Aşk tanrısı, aşk mevsiminde sizi bekliyor" dedi ve Afrodisias’a gitmeniz için kışkırttı. Fatih Türkmenoğlu, "Ben her bahar aşık olurum, Kaz Dağları’nı turlarım" dedi.