mor baklava haberleri sayfasında mor baklava hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 76 mor baklava haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Gelinim Mutfakta mor baklava tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Özel günlerin ve bayramların olmazsa olmazı baklavaların kendi arasında pek çok çeşidi bulunyor. Bunlardan biri de son günlerin favorisi mor baklava! Orman meyveleriyle renklendirilen mor baklava aynı zamanda sağlıklı baklava lezzetlerimizden. Peki, mor baklava neyden yapılır, içinde ne var? Mor baklava nasıl yapılır? İşte, mor baklava tarifi ile ilgili merak edilenler...
#Mor BaklavaÖzel günlerin ve bayramların olmazsa olmazı baklavaların kendi arasında pek çok çeşidi bulunyor. Bunlardan biri de son günlerin favorisi mor baklava! Orman meyveleriyle renklendirilen mor baklava aynı zamanda sağlıklı baklava lezzetlerimizden. Mor baklava, özellikle şeker hastaları için 'diyabet dostu' olarak adlandırılıyor. Hem görüntüsü hem de tadıyla sofralarda fark yaratan mor baklava tarifi nasıl yapılıyor? İşte, mor baklava ile ilgili merak edilenler...
#Mor BaklavaErzurumlu baklava ustası Selami Atiş, diyabet hastaları için mor un ve meyvelerden baklava üretti. Günde 120 tepsi mor baklava yapan Atiş, başta İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentler olmak üzere yurt genelindeki şeker hastalarından gelen siparişleri karşılıyor.
#Mor BaklavaGelinim Mutfakta bugünün birincisi izleyici tarafından merak ediliyor. Gelinim Mutfakta 6. sezon finali serisinin 3. günü sona erdi. Gelinim Mutfakta günün birincisi belli oldu. Gün sonunda Gelinim Mutfakta mor baklava tarifi ile çeyrek altın sahibini buldu. Sezon finalinde ise en çok çeyrek altını alan 50 bilezik, ikinci isim ise 30 altın bileziğin sahibi olacak. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu, çeyrek altını kim aldı? Gelinim Mutfakta puan durumu 5 Haziran 2024
#Gelinim MutfaktaGelinim Mutfakta mor baklava tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Özel günlerin ve bayramların olmazsa olmazı baklavaların kendi arasında pek çok çeşidi bulunyor. Bunlardan biri de son günlerin favorisi mor baklava! Orman meyveleriyle renklendirilen mor baklava aynı zamanda sağlıklı baklava lezzetlerimizden. Peki, mor baklava neyden yapılır, içinde ne var? Mor baklava nasıl yapılır? İşte, mor baklava tarifi ile ilgili merak edilenler...
#Mor BaklavaÖzel günlerin ve bayramların olmazsa olmazı baklavaların kendi arasında pek çok çeşidi bulunyor. Bunlardan biri de son günlerin favorisi mor baklava! Orman meyveleriyle renklendirilen mor baklava aynı zamanda sağlıklı baklava lezzetlerimizden. Mor baklava, özellikle şeker hastaları için 'diyabet dostu' olarak adlandırılıyor. Hem görüntüsü hem de tadıyla sofralarda fark yaratan mor baklava tarifi nasıl yapılıyor? İşte, mor baklava ile ilgili merak edilenler...
#Mor BaklavaErzurumlu baklava ustası Selami Atiş, diyabet hastaları için mor un ve meyvelerden baklava üretti. Günde 120 tepsi mor baklava yapan Atiş, başta İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentler olmak üzere yurt genelindeki şeker hastalarından gelen siparişleri karşılıyor.
#Mor BaklavaBöreğin anne eli değmiş olanının güzel olduğu söylenir ama işini bilen bir ustanın elinden çıkmış börek için bavulları hazırlayıp yola çıkmaya da değer. Ülkemizde yöreye, kullanılan malzemeye ve pişirme yöntemine göre değişen pek çok börek çeşidi bulunuyor. Yanında bir bardak çay da olunca tadına doyum olmuyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Ülkemizde böreklerin peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 7 şehirden birbirinden lezzetli 7 öneri...
#Rotaİtalya Serie A'yı geçen sezon şampiyon olarak tamamlayan Napoli, Fenerbahçe'nin yıldız oyuncu Sebastian Szymanski'yi izlemek için Kasımpaşa maçını izlemeye geliyor. Sarı lacivertli ekibin kapıyı açmayı düşündüğü rakam belli oldu.
#FenerbahçeUEFA Avrupa Konferans Ligi ve Süper Lig'de üst üste başarılı sonuçlara imza atan Fenerbahçe, gözünü bir rekora daha dikti. Sarı-Lacivertli ekip, ligin 8. haftasında deplasmanda karşılaşacağı Kasımpaşa'yı yenmesi halinde 2009-2010 sezonundaki rekoru da egale etmeyi başaracak.
#FenerbahçeDünya Vejetaryen Günü’nü tüm dünyayla birlikte 1 Ekim’de kutluyoruz. Böyle günlerin bitki temelli beslenme biçimleri hakkında bilgi edinmek ve farkındalık yaratmak için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Denemek isteyenler için birbirinden lezzetli vejetaryen tarifler hazırladım…
#DENİZ YOLDAÇHer ne kadar okullarda forma giyilse de çocuklar ve gençler, sırt çantası, spor ayakkabı, sweatshirt, eşofman ve pantolon seçimleriyle tarzlarını okul koridorlarına taşıyor. Diğer yandan okula dönüşle birlikte yetişkinlere yönelik kolejli stiline gönderme yapan kıyafetler de yükselişe geçti.
#Okul ModasıYerli Malı Haftası olarak hafızalarımızda yer edinen Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası yarın başlıyor. İlkokulda öğrencilerin sınıfa yöresel ürünler getirip şiirler okuyarak kutladığı bu özel gün son yıllarda biraz unutulsa da coğrafi işaret tescilli ürün listemiz her geçen sene biraz daha genişliyor, yerel malzeme kullanmanın önemi giderek artıyor.
#Yerli MalıEminönü’nde bir mekanın davetlisiydim. Şimdiden söyleyeyim, bu yazım tatlı üzerine olacak, mekanda ne yediğimin hiç bir önemi yok. Restorana gitmeden önce bir ritüelimi gerçekleştirmek için sahile indim. Martılar için simit aldım. Galata köprüsünün ayağında martılara simit atıp karınlarını doyurduktan sonra, bir güzel yemeğimi yedim. Karnım da doyduğuna göre şimdi sıra geldi tatlıya. Yiyeceklerimi eritmek için bol bol yürüdüğüm o gün, 3 tatlıcıya gittim ancak 2’sini beğendim... İşte o mekanlar...
#BaklavaSağlıklı, enerji dolu meyve pestillerimizin tam mevsimi. Anadolu’nun asırlık pestil geleneği, tüm dünyadaki sağlıklı beslenme meraklılarının da radarında. Bugünlerde hasat edilen her türlü meyvenin işlenip güneşin kucağına bırakılmasıyla üretilen pestili evde de fırınımızda kolaylıkla yapabiliriz.
#MeyveGöksal Noca son birkaç haftadır sosyal medya kanallarının yeni gözdesi, öyle ki “Böyle muhtar olur mu?” başlığı altında paylaşılan birçok gönderide onu Gemlik’in Karacaali köyü sokaklarında yürürken ve köylülere hâl hatır sorarken izliyoruz. Muhtar Noca alışık olduğumuz muhtarlara hiç benzemiyor; viral videoda mor tişörtü, beyaz pantolonu ve lila tonlarında maskesiyle gülerek söylüyor, “Beyaz [maske] herkes takıyor! O sıradan!”. Hatta internet üzerinden gerçekleştirdiğimiz röportaj sırasında Karacaali Köyü’nü bize telefonunun kamerasıyla gezdiriyor. Bir fotoğraf çektirelim dediğimde, “Hay Allah bugün de siyah giymiştim!” diye sitem ediyor. Aynı zamanda köyündeki kadınh derneğine de bir erkek olarak başkanlık ediyor. TV programı yapıyor. Buradan kazandığı parayla kimsesiz çocukları giydiriyor İşte Muhtar Göksal Noca böyle sıra dışı bir kişilik.
#Göksal NocaErenköy’de minik bir mahalle lokantası. 8-9 masa var. Duvarlar tuğladan... Müzik de güzel. Lori McKenna. Ses de sonuna kadar açık değil. Görgülü insanlar... Sınırlı sayıda meze ve ara sıcak sunuyorlar ama biri hariç mezelerin hepsini kendileri hazırlamış. Balık olarak da sadece istavrit ve sardalye vardı. Bence doğru karar. Mangalda balık böreğini sevdim. Balık köfteyi daha da çok...
#Vedat MilorGeçen hafta Hürriyet Pazar’ın seçtiği ‘Türkiye’nin en iyi 100 yemeği’ için gönderdiğim listeyi bu hafta daha geniş olarak ele alıyorum. Yalnız bir noktayı vurgulayayım: Bir sıralama yapmıyorum çünkü bana “En iyisi hangisi?” diye sormak, bir babaya “Çocuklarından en çok hangisini seversin?” diye sormak gibi. Hepsi mükemmel ötesi!
#Türkiye’Nin En İyi 100 YemeğiYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiFinlandiya ülkece kahve bağımlısı... Öyle üçüncü dalga değil, bildiğiniz sıcak filtre kahve tutkunu. Kişi başı kahve tüketimi yıllık 12 kg ile dünyada en çok kahve tüketen ülke konumunda. Özellikle Helsinki'de somon çorbasını bile kahveyle birlikte içiyorlar! Daha ne olsun...
#HelsinkiKaradeniz’de bölge insanını ayağa kaldıran ve kısaca ‘Yeşil Yol’ olarak adlandırılan 2 bin 600 kilometrelik projede, 2’nci ve 3’üncü öncelikli yol olarak yer alan ‘mor ve mavi’ güzergâhlar da çevreye zararları açısından eleştiriliyor. Uzmanlar, en büyük zararın en yoğun turizm merkezlerinin yer alacağı 1’inci öncelikli Yeşil Yol’da meydana geleceğini, 2’nci öncelikli yol olan mor ile 3’üncü öncelikli yol olan mavi güzergâhın da bölge doğasına zarar vereceğini savunuyorlar. Doğu Karadeniz Turizm Master Planı’nda detaylı olarak gösterilen üç güzergâh, 8 ayrı ildeki 38 turizm merkezini birbirine bağlayacak.
#KaradenizSığacık’ta Kaleiçi’nin tablo gibi sokakları her pazar köylü kadınların mutfaklarında hazırladığı yiyeceklerle donatılıyor. Kimileri yaban otlarıyla doldurdukları gözlemelerini, kabak çiçeği dolmalarını ayaküstü pişirip, sıcak ikram ediyor. Çayırlardan toplanmış nergis, anemon çiçekleri, taze kekik ve yemeklik yaban otları tezgâhları renklendiriyor.
#KaleiçiFATSALI Eriş ailesinin 1920’lerde zahire alım satımıyla başlayan, fındık ihracatıyla büyüyen şirketi Erişler Gıda, 2013’te 50 ülkeye 240 bin ton un sattı. İç pazarda da perakende payını arttırmak isteyen firmanın yerli noodle markası “Nudo’na su ko” sloganıyla büyüyor.