Günümüzde sırt ağrıları adeta bir salgın haline geldi. Kime sorsanız sırtı ağrıyor, belini tutuyor, geçmeyen ağrılarından şikâyet ediyor. Kimi bu ağrılarından kurtulmak için doktor doktor geziyor, kimi de doğal yöntemleri deniyor. Peki hangi ağrıları neden yaşıyoruz? Hangi ağrıya ne iyi gelir? İşte bilimsel araştırmalara dayanarak uzmanların sırt ağrınızı iyileştirmeye ya da tamamen kurtulmaya yönelik hazırladığı kılavuz…
#Sırt AğrısıFırat Life Style, 1981 yılında Ankara’da başlayan serüvenini, 2005 yılında inşaat sektörüne adım atarak büyük bir başarı hikayesine dönüştürdü. Gıda sektöründeki köklü geçmişi ile sağlam temeller üzerine inşa edilen şirket, son yıllarda yaptığı büyük arsa yatırımları ve dev projelerle Türkiye’nin dört bir yanında büyümesini sürdürüyor. Şirketin vizyonu, sadece konut üretimiyle sınırlı kalmayıp, modern ve kaliteli yaşam alanları oluşturarak geleceğin şehirlerini inşa etmek üzerine kurulmuş durumda.
#Sponsorlu İçerikSanofi Avrasya Bölgesi, İlaç Medikal Direktörü & Ülke Medikal Lideri Dr. Nurdan Bulur ile Sanofi’nin immünoloji alanındaki çalışmaları ve 14 Eylül Atopik Dermatit Günü’ne özel bir sohbet gerçekleştirdik.
#Sponsorlu İçerikKanserin teşhis ve tedavisi adına son yıllarda atılan önemli adımlar hayatta kalma oranlarında kayda değer bir iyileşme sağladı. Ancak madalyonun diğer yüzüne baktığımızda özellikle 50 yaş altı bireylerdeki vaka sayılarında yüzde 80'lik bir artış olduğunu görüyoruz. Araştırmacılar burada bir numaralı sorumlunun yaşam tarzı olduğu görüşünde. ABD'nin tanınmış onkologlarından biri kanser riskini azaltmak için kendi hayatında uyguladığı kuralları aktardı.
#SağlıkGürcistan’ın Bochorna köyü, Avrupa’nın en yüksek ve en izole köylerinden biri. 84 yaşındaki Irakl Khvedaguridze ise köyün tek sakini ve aynı zamanda bölgenin tek doktoru. Çocukları bile köyü terk etmiş olmasına rağmen doğup büyüdüğü topraklardan hiç ayrılmıyor. Sınırlı tıbbi malzemelerle çevre köylerdeki hastalara olağanüstü müdahalelerde bulunan Khvedaguridze, birçok kişinin hayatını kurtardı. İşte yaşam dolu bir ömre sahip olan 84 yaşındaki Irakl Khvedaguridze’nin hikâyesi...
#SeyahatTüketici elektroniği pazarını değerlendiren MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar, 2024 yılının ilk çeyreğinde cirosal olarak yüzde 100’e yakın artışların yaşandığını belirterek, “2023 yılında 534 milyar TL olan pazar bu yılın ilk çeyreğinde 182 milyar TL’ye ulaştı. İkinci çeyrekten itibaren büyümenin yavaşladığı bir döneme göre giriyoruz ama yine de pozitif görünüme sahibiz ve yılın tamamında tüketici elektroniği pazarının 750 milyar TL’yi geçeceğini düşünüyoruz” dedi.
#MediamarktÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde, konut hamlesi kapsamında İstanbul’da evi olmayanları ev sahibi yapmak amacıyla Emlak Konut GYO ve Türk Hava Yolları iş birliği ile hayata geçirilen ve büyük ilgi gören ‘Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi’nin ilk iki etabının kuraları çekiliyor.
#KonutSabah uyanır uyanmaz kahvaltı sofrasına oturanlar... Akşamları yatana kadar atıştıranlar... ABD'de yapılan güncel bir araştırma, sizin için önemli veriler içeriyor. Araştırmayı yapan uzman bulgularını ve bunun vücudumuza olan etkilerini anlattı...
#Biyolojik SaatGeceleri sık sık tuvalete kalkmak, uyku kalitesini ve dolayısıyla sağlığı fazlasıyla olumsuz etkileyen önemli bir sorun. Bu sorun genellikle belli bir yaşın üzerindeki erkeklere mahsus zannedilse de günümüzde 20'li yaşlardaki kadın ve erkekleri bile etkiliyor. Peki sebebi ne? Cevabı araştırmalar ve uzmanlar veriyor...
#NoktürniBilim insanlarının geçtiğimiz günlerde tanımladığı 'CKM sendromu', obezite, diyabet ve şeker hastalığı gibi metabolik risk faktörleri arasındaki karmaşık ilişkileri daha iyi anlamamızı sağladı. Amerikan Kardiyoloji Derneği’nin yürüttüğü çalışmada, metabolik risklerle kardiyovasküler hastalıklar ve böbrek rahatsızlıklarının arasındaki bağlantılar CKM sendromu olarak adlandırıldı. Makalede bu sendromun tüm organları etkilediğinin de altı çizildi. Peki CKM sendromu tam olarak nedir? Nasıl oluyor da tüm organları etkiliyor? Ülkemizde ve dünyada görülme sıklığı ne düzeyde?
#SağlıkDünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı son rapora göre ‘sessiz katil’ olarak adlandırılan yüksek tansiyon, tüm ülkelerde alarm verici boyuta ulaştı. Rapora göre her üç kişiden biri tansiyon hastası ve bunların yüzde 80’i etkili tedavi görmüyor. Peki yüksek tansiyon neden bu kadar arttı? Hastalığın ülkemizdeki seyri nasıl? Artık gençlerde de yüksek tansiyon görülüyor mu? DSÖ’nün verileri ışığında konuyu uzmanlarla masaya yatırdık…
#SağlıkYenilikçi bir bakış açısı, çevre ve insan yaşamına duyduğu sorumluluk bilinciyle modern yaşam alanları inşa eden Zeray, yeni projesi Zeray Dora Hill’i düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Üç tarafı 720 bin metrekare ormanla çevrili, deniz, göl ve orman manzaralı, neoklasik mimarisiyle, 430 adet nitelikli bağımsız konuttan oluşan projenin 30 Mayıs 2024’te teslim edilmesi hedefleniyor.
#Sponsorlu İçerikModern yaşam tarzı günde üç öğün yemek yemeye göre tasarlanmıştır. Kahvaltı günün en önemli öğünü olarak biliniyor, işyerlerinde öğle yemeği molaları veriliyor, sosyal ve aile yaşantısı ise akşam yemekleri etrafında dönüyor. Peki en sağlıklı yeme tarzı bu mu? Bilim insanları "Ne zaman yemek yemeli" sorusunun cevabını arıyor.
#YemekModern yaşam günlük hayatta pek çok kolaylık sağlayıcı araç ve gereci de hayata sokmuş durumdadır. Bugün her hanede otomatik çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve buzdolabı mevcuttur. Hatta çamaşır kurutma makinelerinin de giderek yaygınlaşmaya başladığı gözlemlenmektedir. Rutin yaşamda temizliğe ayrılan süre kısalmış ve bu zaman başka aktivitelerle doldurulur olmuştur. Ancak çağdaş yaşam beraberinde daha özen ve itina isteyen yıkama yöntemlerini gerektiren sayısız ürünü de insanların hayatına sokmuştur. Nubuk ayakkabılar, süet giysiler, deri ceketler, saf ipek kumaştan elbiseler gibi ürünlerin bakım ve temizliği ayrı bir yöntem gerektirir. İşte bu bağlamda ayakkabı çamaşır makinesinde nasıl yıkanır, beyaz, siyah veya spor ayakkabılar hangi programda yıkanır detayları ile derledik.
#Ayakkabı2022 Pekin Kış Olimpiyatları Oyunları’nın başlamasına az bir süre kalmışken bir yandan koronavirüs salgını bir yandan da batılı ülkelerin uyguladığı diplomatik boykot kararı yüzünden zor günler geçiren Çin flaş bir hamleyle imajını batılı TikTok'çulara emanet etti...
#ÇinCovid pandemisinin ilk gününden beri bağışıklık konusu gündemimizden düşmüyor. Hepimiz bağışıklığımızı "güçlendirmek" için verilen tavsiyeleri bir ucundan tutmaya çalışıyoruz. Ancak bazı uzmanlara göre, bağışıklığı güçlendirme hepimiz için doğru hareket değil, hatta bazılarımızın bağışıklık sistemleri gereğinden fazla çalıştığından frene basmamız gerekiyor. Peki kim o bağışıklığı fazla çalışanlar ve ne yapmaları gerekiyor? Hepsi içeriğimizde...
#Bağışıklık SistemiModern yaşam beraberinde büyük değişimler de getirmektedir. Ancak yüzyıllar öncesinden beri var olan bazı kavramlar bugün de güncelliğini korumaktadır. Toplumsal bir yaşamı olan insanoğlu için statü ve prestij hep önemli olmuştur. Günlük dilde sıklıkla kullanılan statü sözcüğünün tam olarak neyi anlattığı bu bağlamda merak konusu olmaktadır. İşte statü nedir, nasıl kazanılır, statü kaça ayrılır tüm detayları ile derledik.
#StatüGünümüz modern yaşam konforunun sağlanabilmesi için ciddi enerji kaynaklarına ihtiyaç vardır. Bu enerjinin var olan fosil yakıtlarla karşılanamayacağı bilindiğinden "nükleer ya da atom enerjisi" ön plana çıkmıştır Ancak çok acı bir olay olan Çernobil faciası akla geldiğinde bu felaket merak uyandırmaktadır. İşte ilgiyle okuyacağınız Çernobil faciası nedir, ne zaman oldu, Çernobil faciasının tarihi ve sonuçları hakkında bilgileri sizler için derledik.