Mısır Piramitleri haberleri sayfasında Mısır Piramitleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 290 Mısır Piramitleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Antik Mısır dönemine ait Giza Piramitleri, yaklaşık 4.500 yıldır insanlığı büyülüyor. Her biri binlerce kilo ağırlığındaki milyonlarca taş blokla inşa edilmiş olan bu dev yapıların gizemleri bugün bile tam olarak aydınlatılabilmiş değil. Dahası bilim insanlarının her keşfi yeni soruları beraberinde getiriyor. İşte ayrıntılar...
#Mısır PiramitleriÇok az kültür geride Eski Mısır kadar büyüleyici hazine ve anıtlar bırakmıştır. Büyük Piramit Sfenks, Krallar Vadisi, Tutankhamun’un altın maskesi ve Rosetta Taşı, her yıl milyonlarca ziyaretçi ağırlıyor. Şimdi dünyaca ünlü yazar Nigel Fletcher-Jones'un ‘Treasures of Ancient Egypt’ adlı kitabını yakın mercek altına alıyor ve Eski Mısır’ın gizemine ışık tutuyoruz…
#Eski MısırMısır Piramitleri, Mısır'da yer alan nasıl yapıldıkları hâlâ çözülemeyen yapılar. Ülkede 100'den fazla piramit var. Bunların çoğu Eski Krallık Dönemi'nden Orta Krallık Dönemi'ne kadar firavunların mezarı için inşa edilmiş. Bilinen en eski piramit 3. Hanedan döneminde inşa edilen ‘Basamaklı Piramit’. Bu piramit ve etrafını çevreleyen bloklar; mimar ‘İmhotep’ tarafından tasarlanmış.
#Mısır PiramitleriYıllardır sırrı ve yapımı için birçok iddiaya konu olan Mısır Piramitleri ile ilgili ortaya atılan son bilgi sizi oldukça şaşırtacak. İşte Dünyanın Yedi Harikası'ndan günümüze ulaşan tek eser olarak kabul edilen Keops Piramidi'nin de aralarında bulunduğu Mısır Piramitleri hakkındaki ilginç gerçekler...
#Mısır PiramitleriHem biraz kültürel bir gezi olsun hem de deniz, kum ve güneş tatili yapayım diyorsanız Mısır tam size göre. Üstelik iki saatlik uçuş mesafesinde... Yeşil pasaporta, 18 yaş altına ve 45 yaş üstüne de vizesiz. Teknoloji devrinden uzaklaşıp kendinizi bir anda 'Antik Çağ'da bulacağınız Mısır’da kış ortasında yaz mevsimini yaşayacaksınız. İşte size Mısır gezi rehberi...
#MısırAklımıza Paris denince Eyfel Kulesi, Çin denince Çin Seddi, İtalya denince Pisa Kulesi, Hindistan denince Tac Mahal gelir. Bu gibi örnekleri çoğaltabiliriz. Belli ülkelerin simgeleri olan bu cazibeli mekanlar bazen turistlere bekleneni vermeyebiliyor. İşte o fotoğraflardan gördüğümüz kadarıyla hayallerimizi süsleyen nefes kesici mekanların düş kırıklığına uğratan hayatlar versiyonu...
#SeyahatMısır piramitlerinin nasıl yapıldığı bugüne kadar hep bir soru işareti olarak kaldı. Amsterdam Üniversitesi araştırmacıları, gizemli Mısır Piramitleri'nde yaptıkları araştırmada ıslak kum bulunduğu ve bu bileşenin piramit yapımına karşı önemli bir ipucu olduğunu belirttiler.
#PiramitlerAtlantis gerçekten var mı, Büyük İskender’in mezarı nerede, Göbeklitepe neden bu kadar önemli, Mısır piramitleri nasıl yapıldı? Siz de bu soruların yanıtlarını merak ediyor musunuz? Erman Ertuğrul’un yeni yayımlanan çalışması ‘Arkeofili: Arkeoloji Meraklısının Elkitabı’ bu soruların peşine düşüp okuru insanlık tarihinde bir yolculuğa çıkarıyor.
#ArkeofilMısır piramitleri, antik dönemin en büyük mühendislik harikalarından biri olarak biliniyor. Ancak, taş bloklarının taşınması ve piramitlerin inşası hâlâ gizemini koruyor. Gezgin Sam Mayfair ise Kahire’nin güneyindeki Bent Piramidine yaptığı keşifle dikkatleri üzerine çekti. Mayfair, piramidin içindeki yolculuğunu videoya çekerek, bu antik yapının bilinmeyen yönlerine ışık tutmayı amaçladı. İşte Sam Mayfair'in yaşadıkları…
#SeyahatDünya üzerinde eşsiz doğal güzellikler ve insanlık tarihine ışık tutan özel mekânlar, UNESCO tarafından 'Dünya Mirası Listesi’ne alınıyor. Ülkemiz de bu prestijli listeye pek çok eser ve yapıyla katkı sağlamış durumda. Biz de bu hafta uzmanlarımıza 'Ülkemizde mutlaka ziyaret edilmesi gereken UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki yerler hangileri?' diye sorduk. 10 şehirden birbirinden büyüleyici 10 adresi önerdiler.
#RotaAntik Mısır dönemine ait Giza Piramitleri, yaklaşık 4.500 yıldır insanlığı büyülüyor. Her biri binlerce kilo ağırlığındaki milyonlarca taş blokla inşa edilmiş olan bu dev yapıların gizemleri bugün bile tam olarak aydınlatılabilmiş değil. Dahası bilim insanlarının her keşfi yeni soruları beraberinde getiriyor. İşte ayrıntılar...
#Mısır PiramitleriElon Musk uzun yıllardır kendi şehrini kurma planlarıyla sık sık konuşuluyor. Ancak bu hayalin peşinde koşan tek kişi Musk değil. Kimi bir çöl rüyasının peşinde, kimi de Mars'ta bir şehir kurmak istiyor. İşte Larry Ellison'dan Peter Thiel'e dünyanın en zengin insanlarından bazılarının girişimleri…
#Elon MuskBrezilyalı yazar Paulo Coelho dün sosyal medya hesabı Twitter’dan elinde Simyacı romanını tutan bir çoban fotoğrafını paylaşarak şöyle yazdı: “Bir Türk çoban, Endülüslü bir çoban hakkında bir şeyler okuyor. Yeryüzünde her insanın kendisini bekleyen bir hazinesi vardır. Simyacı.”
#Paulo CoelhoBinlerce yıllık geçmişiyle pek çok kültürün bir arada yaşadığı, her birinin ayrı iz bıraktığı Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu coğrafyasında keşfedilmeyi bekleyen onlarca güzellik var. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Bu bölgelerimizde mutlaka görülmesi gereken yerler nereler?’ diye sorduk; 12 şehirden insanlık tarihini değiştiren antik kentlerden tutun da manastırlar, tarihi camiler ve buzul dağlarına kadar birbirinden harika 12 adresi önerdiler.
#RotaYaz geldi çattı! Hepimizin aklında aynı şey var: Tatil! Çeşit çeşit otel ve yüzlerce rota arasından seçim yapmaya çalışıyor, ekonomimiz el verdiğince hem bedenimizi hem ruhumuzu dinlendirmeyi amaçlıyoruz. Gelin, hangi burç bu yaz tatilinde ne yapacak bakalım. Koçlar paraşütle atlamanın, Yengeçler kuytu köşelerin, Yaylar yeni deneyimlerin peşinde... Eğlenelim diye yazdım ama kabul edin, hepinizin ruhunda bu yazdıklarımdan biraz da olsa var!
#AstrolojiÜlkelerde bulunan turistik özellikle yapıları ile ön plana çıkarlar. Özellikle de Mısır piramitleri en çok merak edilen yapılardan bir tanesidir. Mısır piramitleri nerede ve hangi şehirde? Mısır piramitleri isimleri ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Eski uygarlıklardan bazılarının etkisi günümüze kadar sürmektedir. Dolayısıyla bu medeniyetler merak konusu olmaktadır. Heybetli ve gizemli piramitleri ve mumyalanmış firavunları ile çağımıza kadar izdüşümü olan bu uygarlıklardan birisi de hiç şüphesiz Mısır medeniyetidir. İşte Mısır medeniyeti nerede kurulmuştur, özellikleri nelerdir, antik mısır uygarlığı nasıl yok oldu ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#Mısır Medeniyeti Nerede Kurulmuştur?Sümela Manastırı'nda, DJ'lerin klip çekiminde çalınan elektronik müziğe, ekibin danslarla eşlik ettiği anlara ait görüntülerden sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca başlatılan soruşturmayı yürüten müfettişler, Trabzon'a geldi. Bakanlık izni olmadan gerçekleştirilen klip çekimine, o dönem İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne vekalet eden müdür yardımcısının ‘uygun’ görüşü sonrası ilgili vali yardımcısının onay verdiği ortaya çıktı.
#TrabzonTrabzon'da yamaç ıslahı ve restorasyon için ziyarete kapalı olan Sümela Manastırı'na özel izinle giren DJ Ahmet Şenterzi, Volkan Gündüz ve Cengiz Can Atasoy, 30 kişilik ekiple tanıtım filmi çekti. Çekimlerde çalınan elektronik müziğe danslarla eşlik edilen anların görüntüleri tepki topladı. Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga, "Yılda 1 gün ibadete izin verilen yapıda diskovari bu eğlencenin neye faydası olacak?" dedi. DJ Şenterzi ise, "Sümela Manastırı'nı farklı bakış açısıyla ve müziğin enerjisiyle dünyaya tanıtmak istedik, örnekleri mevcut" açıklamasını yaptı.
#Sümela ManastırıYolculuk kendimizi keşfetmenin en muhteşem yollarından. İş ki nereye gideceğimizi bilelim... 2022 astroloji haritasını önümüze koyduk ve 12 burca rota çizdik. İkizler Artemis Tapınağı’nı, Aslanlar Bodrum’u ziyaret etmeli. Koçların yolu Mısır’dan, Başakların yolu Yunanistan’dan geçerse huzuru bulabilirler.
#Aygül Aydınİnsanlık tarihinin 12 bin yıl öncesine ışık tutan, arkeoloji dünyasının en büyük keşfi Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’nin ardından aynı bölgede ‘Taş Tepeler’ adıyla 12 kazı çalışması daha hayata geçiriliyor... Dün bu kazılardan Karahantepe’nin tanıtımını yapan Turizm Bakanı Ersoy, “Göbeklitepe tek ve yalnız değildir. 12 kazı çalışmasıyla Anadolu’nun insanlık tarihine yaptığı katkının bilinmeyen hikâyelerine tercüman olacağız” diyor...
#ArkeolojiBüyük bir organizasyon ve hayal gücünün eseri olan Göbeklitepe, bu büyüklükteki en eski anıt ve ilklerin ötesinde, birçok anlamda tarihin sıfır noktasını oluşturmaktadır. İnsanın avcı toplayıcı olarak yaşamını sürdürdüğü bir dönemde, ileri düzeyde mimarlık gerektiren tapınaklar inşa etmesi tüm dünyada şaşkınlık yaratmıştır. Tarih öncesi insanın inanç dünyasını yansıtan, animist figürlerle zenginleştirilmiş tapınaklar Göbeklitepe’yi arkeoloji tarihinin en önemli keşiflerinden biri olmasını sağlamıştır. Peki, Göbeklitepe nerede, hangi ilde?
#Göbeklitepe NeredeYıllar yıllar sonra geçen hafta ilk kez aile tatili yaptık. Üç kuşak, yedi kişi bir arada. Kalabalıktan, kalabalığın yavaşlığından darlanan tezcanlı gitti, yerime anın tadını çıkaran biri geldi. Aile ve bayram gibi geleneksel konforlar bu tip rahatsızlıkları iyileştirmeye birebir.
#Savaş ÖzbeyDünyaca ünlü matematikçiler kimlerdir? Dünyaca ünlü matematikçilerin teorileri ve hayatları hakkında kısa bilgiler vereceğiz. Siz de dünyanın en ünlü matematikçilerini ve hayat hikayelerini, başarılarını öğrenmek için tüm detayları derledik
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada etkinliklerin ve turizm sezonunun başlangıç tarihiyle ilgili bilgi verdi. Bakan Ersoy açıklamalarına Göbeklitepe müjdesiyle devam etti. Ersoy, "Yeni Göbeklitepe’lere hazır olalım, projeyi çok büyütüyoruz, birkaç ay sonra detaylı açıklamayı yapacağız. Mısır piramitleri neyse Urfa belgesi bizim için oldukça değerli" dedi.
#EtkinlikÇok az kültür geride Eski Mısır kadar büyüleyici hazine ve anıtlar bırakmıştır. Büyük Piramit Sfenks, Krallar Vadisi, Tutankhamun’un altın maskesi ve Rosetta Taşı, her yıl milyonlarca ziyaretçi ağırlıyor. Şimdi dünyaca ünlü yazar Nigel Fletcher-Jones'un ‘Treasures of Ancient Egypt’ adlı kitabını yakın mercek altına alıyor ve Eski Mısır’ın gizemine ışık tutuyoruz…
#Eski MısırAvrupa Rönesansı sırasında, ünlü sanatçılar ve mimarlar, başyapıtlarını haritalamak için "altın oran" olarak bilinen bir denklem kullandılar. Binlerce yıl sonra, bilim adamları bu matematik formülü neden bazı insanların daha güzel göründüğünü açıklamaya yardımcı olmak için benimsedi.
#Altın Oran