MasterChef'te üçlü düelloyu kazanan isimler dün gece belli oldu. Yeni sezonuna başlayan MasterChef Türkiye'nin 30 Haziran tarihli son bölümünde, 2. tur eleme turları başladı. Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri en başarılı şekilde hazırlayan isimler 3. turu garantiledi. Gecenin yemekleri ise süt helvası, minestrone, petso soslu gnocchi karnıyarık oldu. Peki, 30 Haziran MasterChef'te üst tura kimler çıktı? İşte, en iyi süt helvası, minestrone, petso soslu gnocchi karnıyarık yemeğini yapan isimler.
#Masterchef TürkiyeGeçen hafta kısa bir tur için Dubrovnik’teydim ve bu sevimli kent yine beni büyüledi. Dubrovnik’te gezerken ‘bir şehir nasıl bu kadar iyi korunabilir’ diye düşünüyor insan… 17’nci yüzyılda büyük bir deprem, 90’ların başında savaş atlatmış Hırvatistan. Ama zor olanı seçerek tarihini korumayı, kendini yenilemeyi ve turizmin merkezi olmayı başarmış.
#HürriyetGünlük hayatımıza kolaylıkla entegre edeceğimiz birkaç yöntemle israfın önüne geçmek çok zor değil. Alışverişi ihtiyacımız kadar yapmak ve satın aldıklarımızın yenebilir tüm kısımlarını kullanmaya dikkat etmek atabileceğimiz ilk adımlar. Yeşilliklerin saplarından salatalar yapabilir, fazla olgunlaşmış çileklerden farklı soslar hazırlayabiliriz. Kavun, balkabağı gibi ürünlerin çekirdeklerini kavurup yemeklere katmak, pancar yapraklarını çorbaya eklemek de mümkün.
#TüketimSultanahmet’teki Cağaloğlu Hamamı’nda açılan şık ocakbaşı Oryantal, enstrümantal müzik eşliğinde, mumlu masalarda sütlü-sodalı çöp şiş, lime rendeli yağlı kara, kuyrukyağına sarılıp pişirilmiş küşleme gibi lezzetler sunuyor. Üstelik öncesine ya da sonrasına hamam sefası ekleyebilirsiniz.
#MekanDışarısı buz gibiyken evde battaniyenin altında, sıcacık bir kahve kupasıyla güzel film veya belgesel, kulağınıza nasıl geliyor? Akşama ne pişireceksiniz? Bu sefer yaratıcı bir tarife ne dersiniz? Bunları düşünürken birkaç tuşla panda sahiplenmeye ne dersiniz? Çocuğunuz, aileniz, çevreniz için yapmanız gerekenler... Konserler, tiyatrolar, sergiler... Heyecanla beklenen teknolojik yenilikler, ufuk açacak seyahatler... İşte size kışı keyifli hale getirecek, birbirinden farklı fikirler!
#KışYılın son akşamını keyifli bir yerde geçirmek ve yılın ilk gününe muhteşem bir geceyle başlamak istiyorsanız, Ajjna size güzel alternatifler sunuyor. Özgün kalitesiyle, birbirinden lezzetli Akdeniz mutfağı örnekleri ve DJ performansının yanı sıra çeşitli sürprizlerinde olacağı Ajjna’da yeni yıl eğlencesi sabahın ilk ışıklarını kadar devam edecek.
#Yeni YılKuru fasulye, kabak, pırasa… Neredeyse her evde bu malzemelerle her hafta en az bir yemek yapılır. Sık sık kullandığımız bu malzemeleri bu sefer İtalya’yı evinize getirmek için kullanıyoruz! İşte İtalya’nın protein bombası “Minestrone çorbası” tarifi…
#Mucize LezzetlerDiyetisyen Mutfağı'nda bugün sizler için hem çok sağlıklı hemde çok lezzetli bir sebze çorbası yaptık. Detoks etkisi yaratacak bu çorbamızı sizinde çok beğeneceğinizi umuyor ve şimdiden afiyet olsun diyoruz! Eğer Detoks Sebze Çorbasını beğendiyseniz beğen tuşuna basmayı, tariflerimizden haberdar olmak için kanalımıza abone olmayı ve merak ettiğiniz konuları aşağıya yorum olarak bırakmayı unutmayın!
#HtvprogramlarAvrupa’nın güneyinde bahar bir başka güzel olur. Dalmaçya sahillerindeki Dubrovnik yeşilin envai çeşit rengiyle karşılar konuklarını. Fas’ın karşı kıyısındaki Cebelitarık’ın plajlarında hareket başlar. İstanbul gibi Sevil de erguvanlarla selamlar baharı, flamenko daha bir hoş gelir kulaklara. Malta’da balığın en iyisi baharda Marsaxlokk’ta yenir, balıkçıların ağlarından masanıza gelir derya kuzuları. Cannes ise mayıs ortasındaki festivale hazırlanır, kırmızı halıda yürüyecekleri bir heyecan kaplar. Yunan mitolojisine göre bahar, Persephone’nin yeraltından yeryüzüne çıkış zamanıdır. Annesi Demeter öyle mutlu olur ki kızını görünce, her tarafı yeşilin renklerine boyar, doğa canlanır ve Akdeniz’in güneyi bahardan payına düşeni fazlasıyla alır.
Yılın o zamanı geldi! Havaların ısınmasıyla kabuklu deniz mahsüllerinin kralı ıstakoz da muhteşem bir geri dönüş yapıyor. Bu vesileyle Swissotel'in lüks restoranı Gaja özel bir ıstakoz mönüsü hazırladı. Mönünün yaratıcısı, Michelin yıldızlı restoranların Fransız şefi Willam Mahi (30). Mahi, lüks sofraların kralı ıstakozun sırlarını anlattı