Satınalma Yöneticileri ve Profesyonelleri Derneği'nin (TÜSAYDER) düzenlediği VII. Satınalma ve Tedarik Yönetimi Zirvesi, ulusul ve uluslararası düzeyde 550’den fazla satınalma profesyonelinin rekor katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.
#TÜSAYDERUEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, sahasında Bayern Münih'e 3-1 mağlup olurken savunmada yaşanan problemler gün yüzüne çıktı. Büyük umutlarla transfer edilen Angelino forma şansı bulamazken Davinson Sanchez transferi sonrası yedek kulübesine hapsolan Victor Nelsson'un da mutsuz olduğu öne sürüldü.
#GalatasarayEkonomistler, Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekteki yıllık yüzde 21,7'lik büyümenin detaylarına bakıldığında tüketim, yatırım ve ihracat kalemlerinden gelen sinyallerin gelecek dönem açısından umut verdiğini belirtiyor. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Arzova imalat sanayi başta olmak üzere birçok sektörde güçlü bir ilerleme kaydedildiğini, talep ve ihracatın da kuvvetli olduğunu ifade etti.
#BüyümeBu hafta, uzun zamandır piyasalarda tedirginliğe neden olan enflasyon verilerinin korkulacak boyutta olmadığının anlaşılması, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılama çalışmalarında sağlanan ilerleme ve ekonomik aktiviteye ilişkin iyimserlikle pay piyasalarında yükseliş eğilimi ve rekorların devam ettiği görüldü.
#Dünya PiyasalarıCumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "İkinci 100 Günlük Eylem Planı Tanıtım Toplantısı"nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada; "İkinci 100 Günlük Eylem Planı'na göre, Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatları tamamlanarak işletmeye alınacak" dedi.
#Son DakikaBilim ve Sanat Merkezleri Festivali’nin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, önümüzdeki yıldan itibaren 1'den 12'nci sınıfa kadar kodlama eğitimi verileceğini hatırlatarak, "Şundan emin olunuz Türkiye'nin bugünü her alanda dünden daha iyidir. Eksikliklerimiz var, inşallah o eksikliklerimizi de tamamlarsak elbirliği içerisinde, inşallah Türkiye'nin yarınını da bugünden daha iyi yapacağız" dedi.
#MEBTürkiye’de 11 milyondan fazla kadın, ev işleri ve çocuk bakımı nedeniyle iş gücünün dışında kalıyor. Oysaki devletin, şirketlerin sağlayacağı kreş imkanları, esnek ve part-time çalışma modelleri, sadece annelere değil babalara da verilecek ebeveynlik izinleriyle daha çok kadını iş hayatında tutmak mümkün.
#Çalışan AnneYıllık 15 milyar dolarlık dış ticaret fazlası ile tüm sanayi sektörleri içinde ülke ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan tekstil ve hazır giyim, bir taraftan gelişmekte olan ülkelerle maliyet rekabeti, bir taraftan da üretime dönüş yatırımı başlatan AB, ABD, Japonya gibi gelişmiş ülkelerle ‘Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve yüksek teknolojiyle üretim rekabeti’ yaşıyor.
#TekstilÜlkelerin ekonomik büyümelerini toplumsal ve sosyal gelişmeye ne kadar aktardıklarını ortaya koyan UNDP İnsani Gelişme Endeksi’ne göre Türkiye 2 yıldır 187 ülke arasında 69’uncu sırada yer alıyor. Yani ekonomi 1 yılda yüzde 4 büyürken bu insani gelişmeye pek yaramamış gözüküyor.
Milli gelir büyüklüğüne göre dünyada 16'ıncı sırada yer alan Türkiye, Bakanlar Kurulu'nun 2011 Yılı Programı'nda yer alan “Fert Başına Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH)”ya ilişkin bazı rakamlarda yaptığı düzeltme sonrası Endonezya'yı geçerek 15'inci sıraya yerleşti.
Türkiye'nin 2005-2007 arasında uygulayacağı Katılım Öncesi Ekonomik Program (KEP), üç bakanı tarafından açıklandı. Programa göre, önümüzdeki 3 yılda Türkiye'ye 15 milyar dolarlık yabancı sermaye yatırımı gelecek ve bu sürede 1 milyon 650 bin kişiye istihdam alanı yaratılacak.