Milan Kundera haberleri sayfasında Milan Kundera hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 169 Milan Kundera haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
‘Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği’ romanıyla tanınan dünyaca ünlü yazar Milan Kundera, 94 yaşında hayatını kaybetti. Edebiyat eleştirmeni ve yazar Metin Celâl, “Gelecek kuşaklarca okunacak, klasikleşecek kalıcı eserlerin yazarıydı. Dünya edebiyatı büyük bir yazarını kaybetti” dedi.
#PragMilan Kundera, yaşama veda etmesinin ardından kariyeri ve hayatı ile merak konusu oldu. Milan Kundera, 1 Nisan 1929 Brno, Çekoslovakya doğumludur. Çek asıllı Fransız romancı, yazar. 1969 tarihli Gülünesi Aşklar başlıklı düzyazı çalışmasıyla meşhur oldu. Ticarî olarak en başarılı eseri ise 1984 tarihli Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği başlıklı romanı oldu. Eserlerini 1993 yılından beri Fransızca olarak kaleme alan Kundera, hayatını Paris'te sürdürmektedir ve yaşayan son varoluşçu olarak nitelendirilir. İşte, Milan Kundera hakkında detaylı bilgiler
#Milan KunderaMilan Kundera’nın ‘Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği’ zihinlerimizde nasıl köklü bir yer ettiyse, yeni kitabı ‘Kayıtsızlık Şenliği’nde geçen bu cümleyi de bir kenara yazın. Salı günü okurlarıyla buluşacak olan kitabın bu cümlesi hayatınızı gözden geçirmenize neden olabilir.
#Milan Kundera‘Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği’ romanıyla tanınan dünyaca ünlü yazar Milan Kundera, 94 yaşında hayatını kaybetti. Edebiyat eleştirmeni ve yazar Metin Celâl, “Gelecek kuşaklarca okunacak, klasikleşecek kalıcı eserlerin yazarıydı. Dünya edebiyatı büyük bir yazarını kaybetti” dedi.
#PragMilan Kundera, yaşama veda etmesinin ardından kariyeri ve hayatı ile merak konusu oldu. Milan Kundera, 1 Nisan 1929 Brno, Çekoslovakya doğumludur. Çek asıllı Fransız romancı, yazar. 1969 tarihli Gülünesi Aşklar başlıklı düzyazı çalışmasıyla meşhur oldu. Ticarî olarak en başarılı eseri ise 1984 tarihli Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği başlıklı romanı oldu. Eserlerini 1993 yılından beri Fransızca olarak kaleme alan Kundera, hayatını Paris'te sürdürmektedir ve yaşayan son varoluşçu olarak nitelendirilir. İşte, Milan Kundera hakkında detaylı bilgiler
#Milan KunderaGeçen haftaki Berlin gezimde Berlin Filarmoni Orkestrası’nı izleme fırsatı bulmuştum. Berlin Filarmoni Orkestrası Binası’nın akustiği etkileyiciydi. Bina mimar Hans Scharoun tarafından tasarlanmış ve akustik uzmanı Lothar Cremer’in yardımıyla da tamamlanmış.
#Lili SohnTanınmış ve saygın sanatçılarda dolu bir ailede dünyaya gelen çocuğun, hayattaki yolculuğu da "üç aşağı, beş yukarı" bellidir sanki... O çocuk da öyle bir ortamın içinde doğduğu ve büyüdüğü için yüzde 90, meslek olarak yine sanat dünyasını seçer. Bunda şaşılacak bir durum yok. Gerisi ise kendisine kalmış bir durum.
#Daniel Day LewisGeçen hafta Tiflis Uluslararası Kitap Fuarı’ndaydım. Hayatı kaçırmamak için yola çıkmak gerekiyor, bir şeyleri geride bırakmak için değil. Tiflis de bize eskiyi hatırlatarak günü yaşamayı öğütlüyor... Önyargılardan uzak gitmek gerekiyor. Doğudaki bir Batı şehrine gidiyorsunuz, aynı şehirde birçok zenginliği yaşayacaksınız.
#Sayım ÇınarYayın dünyasının gündeminde bir çeviri tartışması var. Yazar, yayıncı ve çevirmen Osman Akınhay’ın Twitter’daki sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesajla başlayan bu tartışma “Google Translate çıktı, çevirmenlik öldü” noktasına kadar geldi.
#Google TranslateTürkiye'nin önemli çevirmenlerinden birisi olarak tanınan ve 100'den fazla İngilizce kitabı Türkçeye çeviren Osman Akınhay Fransızca bilmemesine rağmen Fransızca'dan Milan Kundera biyografisini çevirdiğini açıkladı. Akınhay'ın 'sözleri' edebiyat dünyasında da geniş yankı buldu. Kimi 'neden olmasın' dedi, kimi ise çalışmayı 'kabul edilemez...' buldu. İşte edebiyat dünyasındaki 'teknolojik çeviri' tartışması...
#Osman AkınhayBurçlar gökyüzü üzerinde bulunan 12 tane takımyıldızına verilen ismi ifade etmektedir. Bir kişinin dünyaya geldiği zamanda gökyüzündeki konumu gösterebilen bir haritayı ifade eden yıldız haritasının incelenmesi aracılığı ile belirlenmektedir. Burçlar esas kişilik özelliklerini etkilemektedir. Özellikle 1 Nisan tarihinin hangi burca ait olduğu, özellikleri, yükseleni, 1 Nisan tarihte bugün yaşanan olaylar ve 1 Nisan tarihinde doğmuş olan ünlüler merak edilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#1 Nisan Hangi Burç Ve Burcu Ne?Araştırmacı yazar Erhan Arda, son kitabı “Çin Hapşırığı”nda dünya sisteminin dünü ve bugününe hâkim kavramları edebiyat, felsefe, ekonomi ve moda alanındaki boyutlarıyla ele alırken, gelecekteki dünyanın yaşam şeklindeki değişimi de Corona Virüsü (CV) üzerinden analiz ediyor.Tüm bilinmez verileri nedeniyle virüsü ejderha olarak nitelendiren Arda, hayatın yolunun Corona Virüsünden geçeceğini anlatarak, “Derdi, aklınıza ne geliyorsa tüm ilişkileri sarsmak hatta yok etmek ve yeniden dizayn etmek; ancak bunları gerçekleştirdiğinde yok olacak. CV (corona virüs) tam da nefes yolunun üzerine oturdu. Ekonomik, sosyal, siyasi, kültürel, organizasyonel, zihinsel, görsel, ilişkisel değişim başladı. Etkileme modası ile yeni bir çağ başlattı,” dedi.
#Erhan ArdaÖrneklendirme cümlelerine deneme, makale, fıkra ve söyleşi gibi düşünce yazılarında sıklıkla yer verilir. Verilen örnekler konunun daha iyi anlaşılmasını sağlar. Bu cümlelerde ''örneğin'' - ''örnek vermek gerekirse'' - ''mesela'' kelimeleri kullanılır. 8. sınıfta okuyan öğrenciler için ''Örneklendirme Cümleleri'' konusunu detaylı bir şekilde anlattık.
#8. Sınıf Türkçe Örneklendirme Cümleleri Konu AnlatımıBu yılki Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi Amerikalı şair Louise Glück’ü, 1984’te New York’ta bir kitapçıda yaptığı konuşma sırasında tanımıştım; o gün bugündür izliyorum. Glück, kuşkusuz güçlü bir ozan. Yunan mitolojisini çocukluğundan başlayarak okuması şiirine çok şey katmış. Şiiri hırçındır. İnsanın tragedyasına da bu yakışır. Ayrıca basbayağı bir doğa ozanıdır. ‘Bir Köy Yaşamı’ (A Village Life) bu tür şiirin doruğudur.
#Louise GlückKimi Anadolu’nun 100 yılı aşkın süredir barındırdığı gizli tarihi zenginliklere, kimisi de Ruanda’dan yağmurun hiç yağmadığı Somali’ye kadar dünyanın keşfedilmeyi bekleyen yerlerine ışık tutuyor... Uzak diyarlara gitmeyi hayal edebileceğiniz, yakın zamanda raflarda yerini alan seyahat kitaplarını derledik.
#Seyahat KitaplarıBrno, yeni adıyla Çekya eski adıyla Çekoslavakya’nın ikinci büyük kenti ama buraya pek uğrayan yok. Dolayısıyla müzelerin önünde kuyruklar, sokaklarda başıboş dolaşan turistler, toplu taşıma araçlarında izdiham da yok. Brno, başkent Prag’ın gölgesinde kalmış izlenimi veriyor; oysa tarihsel yapıları, mimari dokusu, müze ve heykelleriyle görülmeye değer bir kent.
#Nedim GürselGeçen haftaki yazımda latte ısmarlayan bir kadınla ilişkimin başlamadan biteceğini yazdım. Hayat çelişkilerden ibaret. Eşim Linda, iflah olmaz bir cappuccino müptelası. Ben Afrika çekirdeği olunca espresso’cu, aksi takdirde cortado veya macchiato’cuyum. Hanım hep cappuccino! “Ya Türk kahvesi, o yoksa illa da sütlü kahve” diyor!
#Türkiye