Mide Hastalıkları haberleri sayfasında Mide Hastalıkları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3002 Mide Hastalıkları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sağlıksız besin tercihleri, abur cubur alışkanlıkları, düzensiz öğün aralıkları ve stres gibi nedenler mide sorunlarının yaşanmasına yol açıyor. Midedeki herhangi bir problem de sindirim sisteminin bütününü ve genel sağlık durumunu olumsuz etkiliyor. İşlenmiş ve hazır gıdalardan uzak durmak, düzenli bir şekilde doğal besinler tüketmek mide sağlığını geri kazanmaya yardımcı oluyor. Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan, mide sağlığını korumak için alınması gereken 7 önlem hakkında bilgi verdi.
#Mide SorunuTurşu soğuk havaların gözde yiyeceklerinden. Uzmanlar turşunun bağışıklığı desteklediğini belirtiyor. Ancak içerisindeki tuz oranı sebebiyle de yüksek tansiyon, diyabet, böbrek yetmezliği ve mide hastalıkları olan kişilerin turşuyu çok kontrollü tüketmesi gerektiğine de dikkat çekiyor. Kornişon, pancar, lahana, acur, fasulye, karnabahar ve sarımsak gibi pek çok çeşidi ve kendine has bir tadı olan turşu evde uygun koşullarda hazırlandığında son derece sağlıklı. Ancak turşunun kurulması, saklanması ve tüketilmesi esnasında dikkat edilmesi gerekiyor. İşte turşu kurmanın püf noktaları...
#Turşu YapımıGünümüzde bazı testlerin rutin olarak yapılması sağlık açısından oldukça önemlidir. Bu testlerin yüksek veya düşük çıkması bazı hastalıkların belirtisi olabilir. Bu testlerden birisi de Lipaz testidir. Peki, lipaz (LPL) nedir? Lipaz değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri ile lipaztesti hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için derledik.
#SağlıkKekik balı göğüs yumuşatması ve nefes açıcı olması ile ön plana çıkan bir bal çeşididir. Zatürre, astım, mide hastalıkları ve egzama için de oldukça etkili bir baldır. Grip, sinüzit ve nezle gibi hastalıklarda da kekik balı tüketmekte fayda vardır. Kekik balının faydaları ve nerede yetiştiği hakkında ayrıntıları derledik.
#Kekik BalıKilosu 3 bin 500 liraya satılan damla sakızının sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Fiyatının yüksek olmasından dolayı vatandaşların gram gram alabildiği damla sakızı, tabiattaki en kuvvetli antiseptik içeriğe sahip ve enfeksiyonla mücadelede birebir etkili.
#Damla SakızıDünyanın birçok farklı yerinde yetişebilen ve faydaları ile öne çıkan bitkiler arasında topalak otu geliyor. Özellikle son dönemlerde merak edilen bir ot olduğunu söylemek mümkündür. Peki, topalak otu nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Topalak otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? İşte bu bitki hakkında merak edilen bilgiler.
#Topalak OtuMide bulantısı, gelen uyarılar sonucunda midede bulantı hissinin ortaya çıkması ve kusma ile sonuçlanabilen bir duygu durumudur. Çocuklarda, bağırsak, idrar yolu ve boğaz enfeksiyonu gibi her türlü enfeksiyonun bulantı ve kusmaya neden olabileceğini ancak bazı belirtilere özellikle dikkat edilmesi gerektiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Aslı Cömertpay, çocuklarda kusma ve bulantıyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#ÇocukMide ekşimesi, çeşitli mide problemlerinin sonucu hamilelikte, tatlı ya da ekşi yiyince gibi zamanlarda ortaya çıkan bir durumdur. Özellikle yağlı ve ağır beslenme sonucunda mide ekşimesi meydana gelebilir. Mide ekşimesi aynı zamanda gaz yaparak sindirim problemlerine de sebep olabilir. Peki, mide ekşimesine ne iyi gelir, neden olur? Mide ekşimesi nasıl geçer? İşte, mide ekşimesinin belirtileri ve iyi gelen bitkisel yöntemler
#Mide Ekşimesine Ne İyi GelirKahkaha çiçeğinin bir diğer adı petunya çiçeğidir. Çiçek ilk ekildiği dönemde çiçeklenen, yetiştirilmesi kolay olan ve hızlı gelişen bir çiçek çeşididir. Peki kahkaha çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Kahkaha çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nelerdir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kahkaha ÇiçeğiDünya genelinde yetiştirilen birçok ağaç vardır. Kestane ağacı da o ağaç türleri arasında yer almaktadır. Kestane ağacı ülkemizde de yetiştirilmektedir. Bundan dolayı kestane ağacı ihracatta da önemli bir pay edinmiştir. Anadolu'nun birçok bölgesinde Kestane ağacı yetişir. Kestane ağacı son aylarda internette sürekli olarak araştırılmaktadır. Peki kestane ağacı nedir? Kestane ağacı özellikleri nelerdir? Kestane ağacının Latince ismi nedir? İşte kestane ağacı ile ilgili bilinmesi gereken detaylar.
Vitaminler vücut için gerekli olan organik bileşenlerdir. Yeterli düzeyde alınmamaları durumdan birtakım aksaklıklar meydana gelebilir. B12 vitamini de sağlığımız için oldukça önemli. Peki B12 vitaminin faydaları neler? B12 eksikliğinde ne olur? B12 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur? Konuyla ilgili detaylı bilgileri uzmanlardan öğrenelim.
#B12 VitaminiSessizce ilerlemesiyle bilinen mide kanseri, Türkiye’de en sık görülen kanser türlerinden biri. Nedeni tam olarak bilinmeyen mide kanserinin sinsice ilerlemesi erken teşhisi güçlendiriyor. Üstelik karın ağrısı, şişkinlik, halsizlik gibi belirtilerle başka hastalıkları taklit ediyor.
#Mide KanseriSindirim sistemi ''Alt sindirim bölümü'' ve ''Üst sindirim bölümü'' olmak üzere ikiye ayrılır. Üst sindirim bölümü, mide, ağız, yutak ve yemek borusundan oluşur. İnce bağırsak, kalın bağırsak ve anüs ise alt sindirim bölümünde yer alır. 6. sınıflar için sindirim sistemi konusunu ayrıntılı bir şekilde anlattık.
#6. Sınıf Fen Bilgisi Sindirim Sistemi Konu AnlatımıDünya genelinde 73 milyonu aşkın kişiye bulaşan korona virüsüne yakalanma korkusu ve kış günlerinin gelmesiyle birlikte grip vakalarındaki artış, vatandaşları bağışıklık sistemini güçlendirecek doğal ürünleri aramaya yöneltti. Yıllardır sofraların vazgeçilmezi olan, Ege Bölgesi'ne özgü şifalı otlar da birçok kişinin ilk tercihi olurken, Prof. Dr. Nazan Turhan, nefes darlığından tansiyona, kan dolaşımından mide rahatsızlığına kadar çok sayıda hastalığa iyi gelen hibiskus, ısırgan otu, arapsaçı, cibez, turp otu, zeytin yaprağı, sarmaşık gibi şifalı otların faydalarını tek tek anlattı, vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.
#Ege OtlarıYüzde kızarıklık, yanma, batma hissi, damarlarda belirginleşme, sivilce benzeri kızarıklıklarınız varsa ve zaman zaman aniden yüzünüz kıpkırmızı oluyor ve bu durum sık sık tekrar ediyorsa rozasea hastalığınız olabilir. Deri ve Zührevi Deri Hastalıkları Uzmanı Tuba İşeri, rozasea hastalığı hakkında bilgi verdi.
#RozaseaSessizce ilerlemesiyle bilinen mide kanseri, Türkiye’de en sık görülen kanser türlerinden biri. Nedeni tam olarak bilinmeyen mide kanserinin sinsice ilerlemesi erken teşhisi güçlendiriyor. Üstelik karın ağrısı, şişkinlik, halsizlik gibi belirtilerle başka hastalıkları taklit ediyor. Gastroenteroloji Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Serkan Uysal, bazen tek belirtisinin karın ağrısı olduğu mide kanseri ile ilgili önemli bilgiler verdi.
#MideYanlış oturma şekli, aşırı yorgunluk, klimaya maruz kalma gibi çevresel etkenlerle oluşabilen sırt ağrısı, kalp hastalıkları gibi ciddi sağlık nedenleri ile de ortaya çıkabiliyor. Her yaştan kişide görülebilen sırt ağrısı sorunu yaşayanlar, doktora muayenesi için gidecekleri bölümü merak ediyor. Peki, sırt ağrısı neden olur? Sırt ağrısı için hangi doktora ya da bölüme gidilir? İşte, sırt ağrısı tedavisi hakkında detaylar.
#Sırt Ağrısı Neden OlurGastroenteroloji halkın son yıllarda çok sıklıkla karşılaştığı ve tam olarak ne demek olduğu pek bilinmeyen tıp dallarından biridir. İnternet üzerinde de gastroenteroloji nedir, gastroenteroloji hangi hastalıklara bakar gibi birçok arama yapıldığı görülüyor. Bir tıp bölümü olan gastroenteroloji ile ilgili tüm soruların cevapları ve gastroenteroloji ile ilgili tüm bilgiler detayları ile yazımızda yer alıyor.
#Gastroenterolog Nedir?Kornişon, pancar, lahana, acur, fasulye, karnabahar ve sarımsak gibi pek çok çeşidi ve kendine has lezzetiyle sağlık kaynağı olan turşu, soğuk havaların en gözde yiyeceklerinden. Evde cam kavanozda ve uygun koşullarla yapıldığında sağlık için de son derece yararlı. Ancak içeriğindeki yüksek oranda tuz nedeniyle turşunun her gün ve aşırı miktarda yenmemesi gerekiyor.
#Turşunun Faydaları NelerdirSayısız faydası olan cevizi yemenin dışında yağının ve hatta ceviz suyunun da birçok faydası var. Tüketeceğiniz ceviz suyu zengin omega 3 içeriği sayesinde öncelikli olarak beyin ve kalbe yararlıdır. Kalp ve beyne olan yararlarının yanı sıra vücuttaki tüm kas sistemine, sinir sistemine, zayıflamaya, cilde ve mide hastalıkları gibi birçok yerine olumlu etki sağlıyor. Peki ceviz suyunun diğer faydaları nelerdir?
#Ceviz SuyuSağlıksız besin tercihleri, abur cubur alışkanlıkları, düzensiz öğün aralıkları ve stres gibi nedenler mide sorunlarının yaşanmasına yol açıyor. Midedeki herhangi bir problem de sindirim sisteminin bütününü ve genel sağlık durumunu olumsuz etkiliyor. İşlenmiş ve hazır gıdalardan uzak durmak, düzenli bir şekilde doğal besinler tüketmek mide sağlığını geri kazanmaya yardımcı oluyor. Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan, mide sağlığını korumak için alınması gereken 7 önlem hakkında bilgi verdi.
#Mide SorunuSon yıllarda mide balonu, obezite tedavisinde uygulanan etkili yöntemlerdendir. Teknik özellikle morbid obezlerde ameliyat risklerini düşürmek için de kullanılır. Peki, mide balonu nedir, kimlere uygulanabilir? Avantajları ve dezavantajları nelerdir?
#Mide BalonuMüslümanlar için mübarek olan ve oruç ibadetinin idrak edildiği Ramazan ayı tüm yurtta karşılandı. Ramazan ayı ile beraber, vatandaşlar da sahur ve iftar sofralarında tüketilmesi gereken gıdalarla ilgili araştırma yapmaya başladı. Sahurda tüketilen sağlıksız besinlerle mide yorularak, sindirim sorunlarına neden olabiliyor. Peki, sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir? İşte, o konu hakkında merak edilenler.
#Ramazan“Posalı gıda diye tabir ettiğimiz sebze ve meyveler, sindirim sistemi açısından koruyucu özelliktedir. Yapılan araştırmalarda görülmüştür ki, sebze ağırlıklı beslenenlerde sindirim sistemi kanserlerinin görülme riski oldukça düşüktür” diyen Gastroenteroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Şentürk, posalı gıdaların sindirim sistemi kanserlerini önlediğinin altını çizdi.
#Lifli Gıdalar