Kaliteli ürün, geleneksel pişirme tarzları, usta aşçılar, taş fırın ve odun ateşi... Evlerindeki gibi hamur açan kadınlar... Ekoloji konusunda bilgili ve bilinçli, damak tadı gelişmiş bir patron...…Zeytinyağlılardan mantıya Edremit Bahar Lokantası’nda tattıklarım iyi ya da çok iyiydi...
#Vedat MilorHer güzel şeyin bir sonu olduğu gibi yazın da son demlerini yaşadığımız şu günlerde Antalya’nın Kaş ilçesindeki mekanlardan bahsederek sezonu kapatıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş rotamızı kışlık mekanlara çevireceğiz. Kaş’ta yıllar geçse de her daim adından söz ettiren adreslerle birlikte, birkaç farklı mekanın listesini sizler için bir nevi rehber olması adına paylaşıyorum.
#Derya KorkmazRestoranların özel mönü ve özel fiyatlarla katıldığı Restoran Haftası dün başladı, 30 Kasım’a kadar sürecek. Hazırlanan mönülerin fiyatları bu yıl 35 ve 60 TL. Festival kapsamında düzenlenen tadım etkinlikleriyse önemli gurmeleri ağırlıyor. En dikkat çekenleri sizin için derledik.
#Hilltown MidpointŞöhreti, insan profili, esnafı, binaları… Değişim Beyoğlu’nun mayasında var. Ancak yine ve bazı şeylerin de değişmediğini bilmek insana iyi geliyor. Evet, bugün Beyoğlu dünkü Beyoğlu olmasa da dün nasılsa bugün de öyle olan istisnalar da yok değil. Örnek mi: İşte iki lokanta… Helvetia ve Antiochia…
#Beyoğlu LezzetleriSessiz, sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek istiyorsanız ilk gideceğiniz yerlerden biri Ayvalık olmalı! Hele bahar aylarında burada kafa dinlemek, leziz yiyecekler tatmak ve dokusunu kaybetmeyen dar sokaklarda gezmek çok daha keyifli. Her ne kadar sokaklarda kaybolarak yeni yerler keşfetmeyi, hiç tatmadığım lezzetleri denemeyi sevsem de, her sene gitmekten vazgeçemediğim bir yer burası. İşte Ayvalık hakkında bilmeniz gerekenler…
#AyvalıkSessiz, sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek istiyorsanız ilk gideceğiniz yerlerden biri Ayvalık olmalı! Hele bahar aylarında burada kafa dinlemek, leziz yiyecekler tatmak ve dokusunu kaybetmeyen dar sokaklarda gezmek çok daha keyifli. Her ne kadar sokaklarda kaybolarak yeni yerler keşfetmeyi, hiç tatmadığım lezzetleri denemeyi sevsem de, her sene gitmekten vazgeçemediğim bir yer burası. İşte Ayvalık hakkında bilmeniz gerekenler…
#Ayvalık Gezi RehberiAtlantik kıyısında, İspanya sınırına 18 kilometre uzaklıktaki Fransız sayfiye kenti Biarritz, 1950’lerde sörf modası yaygınlaşmaya başladığında popüler olmuştu. Köpük misali uçup giden popülerliği yıllar sonra sahilindeki canlanmayla tekrar gündeme geldi. Fransız modacıların ürünlerini satan lüks butikler, şık pastaneler, restoranlar, meze kültürünü canlandıran barlar Fransız Bask Bölgesi’nin bu sevimli şehrine yine eski parlak günlerini getirdi.
#SeyahatGastronomik bir Ege adaları yolculuğuna ne dersiniz? Dördüncü kitabı ‘Merhaba Cancağızım/Ya sou vre!’ Mylos Kitap’tan çıkan Ufuk Kaan Altın, Hürriyet Seyahat okurları için hangi Ege adasında, hangi yemeği, nerede yemek gerektiğine dair özel bir seçki yaptı.
#Ege Adaları