Özel günlerin olmazsa olmazıdır pastalar. Meyveli, çikolatalı, kremalı, fıstıklı, kestaneli ve krokanlı ilk akla gelen pasta çeşitleri olsa da aslında yaratıcılığınızı kullanıp çeşit çeşit pastalar yapabilirsiniz. Bugün sizler için özel günlerde misafirlerinize sunabileceğiniz birkaç kolay pasta tarifi derledik. Görüntüleri de lezzetleri de oldukça iştah açıcı olan pastalarımızın bir dilimi asla yetmeyecek. O halde gelsin kolay pasta tarifleri…
#Pasta TarifleriGeçen hafta buzdolabında bekledikçe nefaseti artan ve yerken içimizi serinleten sütlü tatlılardan bahsetmiştim, bu hafta yenilerini eklemek istiyorum. Sürpriz bir tarifim bile var: Bir dönem siyasi gündemi meşgul eden, kısa bir süre yasaklanan, Meclis Lokantası’nın ünlü tatlısı vişneli tayfır…
#TatlıÖzel günlerde pastasını kendi hünerleriyle hazırlamak isteyenlere çok özel kutlama pastası tarifleri hazırladık. Kat kat pandispanyasıyla kutlama pastası tarifi sevdiklerinizi ve misafirlerinizi çok sevindirecek. Peki, evde doğum günü kutlama pastası nasıl yapılır? Hem sizi çok uğraştırmayacak hem de lezzetiyle hayran bırakacak çikolatalı, kremalı, meyveli kutlama pastası tarifleri hemen aşağıda...
#Kutlama PastasıHepimizin bildiği gibi Türk halkı olarak çay ve kahve saati adı altındaki molalarda ikram edilen atıştırmalıklara çok fazla önem veriyoruz. Tabii, küçük kaçamaklar dendiğinde de akla ilk olarak kek ve kurabiyeler geliyor. Peki, bu kez size pastanelerde sıkça karşımıza çıkan ve özel bir hayran kitlesine sahip olan vişneli mekik tarifini denemeyi teklif etsem?
#FinancierSon yıllarda Türkiye'de de oldukça popüler olan çok tartışmalı bir tatlı var: Pavlova. Dışı kıtır içi yumuşak olacak şekilde fırınlanmış yumurta köpüğünün üzerindeki meyvelerle hem çok şık hem de çok lezzetli bir tatlı olan pavlova, adını Rus balerin Anna Pavlova'dan alıyor.
#PavlovaSağlıklı beslenme açısından oldukça önemli olan tropikal meyveler, lezzetiyle de gönüllerimize taht kuruyor. Özellikle mineral, vitamin ve karbonhidrat açısından zengin olan bu meyveler, ılıman iklime sahip bol yağışlı bölgelerde yetişiyor. Ülkemizde daha çok muz, ananas, kivi gibi tropik meyveler tüketilirken, son dönemlerde avokado, mango ve kumkuatlar da popülerliğini artırmaya başladı. Her gün mutfağımızda daha fazla yer edinen, ülkemizde yetiştirilen tropikal meyvelere gelin yakından bakalım.
#Tropikal MeyvelerTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#Çiğköfteİngiliz The Observer gazetesi aylık yemek dergisinin Aralık sayısını 2015'in bilançosuna ayırdı. Dergi, dünyanın en önde gelen restoranlarının ve yemek yayınlarının yıldız isimlerine 2015'te yedikleri en iyi yemekleri sordu.
#Yemek KültürüBir yaz tatlısı olan dondurma, günümüzde dört mevsim satılsa da yine en çok yazın tüketiliyor. Tek başına yenebildiği gibi birbirinden lezzetli dondurmalı tatlılar da yapılıyor. En güzel rokokoyu kim yapıyor? Kızarmış dondurmanın hasını nerede yiyebiliriz? Baylan’ın Kup Griye’sinin bağımlıları kimler?