Kutlama pastası tarifi: Evde pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, çikolatalı, meyveli, kremalı kutlama pastaları...
Özel günlerde pastasını kendi hünerleriyle hazırlamak isteyenlere çok özel kutlama pastası tarifleri hazırladık. Kat kat pandispanyasıyla kutlama pastası tarifi sevdiklerinizi ve misafirlerinizi çok sevindirecek. Peki, evde doğum günü kutlama pastası nasıl yapılır? Hem sizi çok uğraştırmayacak hem de lezzetiyle hayran bırakacak çikolatalı, kremalı, meyveli kutlama pastası tarifleri hemen aşağıda...
Dilediğiniz gibi süsleyebileceğiniz kedi eseriniz olan kutlama pastası ile eğlenerek sürpriz hazırlamak isteyenler buraya! Sizlere yeni dılda, doğum gününde, özel günlerinizde özenle yapabileceğiniz kutlama pastası tarifleri derledik. Badem unundan, çikolatalı sevenlere, meyveli kremalı isteyenlere ev yapımı pasta tarifleri haberimizde...
FINDIK KREMALI PASTA TARİFİ
Bademli kek için:
140 gram ince çekilmiş badem
50 gram un
230 gram toz şeker
100 mililitre süt
9 yumurta akı
60 gram toz şeker
Fındıklı krema için:
185 gram toz şeker
60 mililitre su
3 yumurta akı
50 gram tereyağı
45 gram fındık ezmesi
Üzeri için:
300 mililitre krema
1 paket krem şanti
Renkli süsleme şekerleri
Şeker hamuru
NASIL YAPILIR?
Bademli keki hazırlamak için, ince çekilmiş badem unu, un ve 170 gram toz şekeri geniş bir kaba alıp harmanlayın.
Bir yumurtanın akını hafif çırpın. Üzerine sütü ekleyip çırpın.
Unlu karışıma ekleyip karıştırın.
Ayrı bir kapta kalan yumurta akları ve kalan toz şekeri köpük gibi olana kadar çırpın.
Unlu karışıma azar azar ekleyip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın.
Harcı yağlı kağıt serili iki ayrı kek kalıbına boşaltın. (Arzu ederseniz kalıpları farklı boylarda seçip katlı pasta yapabilirsiniz.)
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Fındıklı krema için 100 gram toz şeker ve 60 mililitre suyu bir tencereye alın.
Şurup kıvamına gelene kadar kaynatın.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yumurta akları ve kalan şekeri geniş bir kaba alın.
Bir mikser yardımıyla köpük gibi olana kadar çırpın.
Ilık şurubu azar azar ekleyip karıştırın.
Fındık ezmesi ve tereyağını ekleyip malzemeler iyice özdeşleşene kadar karıştırmaya devam edin.
Fırından alıp soğuttuğunuz keki ortadan ikiye kesin. Aralarına krema sürerek üst üste yerleştirin.
Üzeri için krema ve krem şantiyi bir mikser yardımıyla çırpıp pastanın üzerini kaplayın.
Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
KAT KAT ÇİKOLATALI MEYVELİ PASTA TARİFİ
4 adet yumurta
3 Türk kahvesi fincanı şeker
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 kahve fincanı un
Arzu ettiğiniz meyve (Vişne, çilek, muz, şeftali vb.)
Kreması için:
200 mililitre krema
200 gram bitter çikolata
Keki ıslatmak için:
1 su bardağına yakın şekerli kahveli su
NASIL YAPILIR?
Karıştırma kabına yumurtaları alın ve köpürünceye kadar çırpın. Şekeri ekleyin ve boza kıvamı alıncaya kadar çırpmaya devam edin. Süt ve kakaoyu ilave edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edin ve çırpmaya devam edin. Harcı yağlanmış iki tane kalıba döküp 180 derecede pişirin ve soğumaya bırakın.
Soğuyan kekleri enine ikiye bölün. Toplamda dört tane pandispanya elde etmiş olacaksınız.
Kremayı hazırlamak için bir tencereye kremayı alın ve yanlardan hafif kaynamaya başlayınca ocaktan alıp parçalara ayırarak çikolatayı ekleyip, çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Ara ara karıştırarak iyice soğumaya bırakın.
Servis tabağına birinci keki alın ve kahveli su ile ıslatın. Üzerine kremadan bir parça sürün. Dilimlenmiş meyveleri yeteri kadar sıralayın. Meyvelerin üzerine biraz kremadan sürün. Üzerine ikinci katı koyun ve yine kahveli su ile ıslatın. Yeteri kadar krema sürün, meyveleri sıralayın. Üçüncü katı yerleştirin, kahveli su ile ıslatın, meyveleri sıralayın. Dördüncü katı da kahveli su ile ıslatın ve kalan kremayı sürün.
Dış kısmı krema ile kapatmayın. Üzerini çilek ve çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.
KAHVE KREMALI FRAMBUAZLI PASTA TARİFİ
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 çay kaşığı hazır kahve
8 adet yumurta
8 kahve fincanı toz şeker
6 kahve fincanı un
1 çay kaşığı vanilya
Sos için:
1 su bardağı dondurulmuş frambuaz
1 su bardağı frambuaz reçeli
Kahveli krema için:
2,5 su bardağı taze krema
300 gram beyaz çikolata
3,5 çorba kaşığı hazır kahve
NASIL YAPILIR?
Sosu hazırlamak için frambuazları tel süzgeçten geçirerek püre haline getirin.
Frambuaz reçelini de süzgeçten geçirip frambuaz püresiyle karıştırın ve iyice çırpın.
Karışımı bir gece buzdolabında bekletin.
Kahveli kremayı hazırlamak için taze kremayı bir gece buzdolabında bekletin.
Bir su bardağının dörtte üçü kadar krema, beyaz çikolata ve kahveyi çelik tencerede karıştırın.
Eriyinceye kadar kısık ateşte pişirip soğumaya bırakın.
Kalan kremayı mikserle çırpın.
Bir kaşık kadarını soğutulmuş çikolatalı karışıma ekleyin ve sürekli çırparak inceltin.
Kalan kremayı da ekleyip iyice karıştırın.
Buzdolabında katılaşıncaya kadar yaklaşık altı saat bekletin.
Keki hazırlamak için kahveyi bir çay kaşığı sıcak suda eritin.
Yumurtaları şekerle birlikte çırpın.
Un, vanilya, çekilmiş fındık ve eritilmiş kahveyi ekleyip köpük halini alıncaya kadar çırpmaya devam edin.
Yağlanmış fırın kalıbına döküp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Soğuduktan sonra keki enine üçe bölün.
Keklerden ikisinin üzerine birer kahve fincanı kadar frambuazlı sos sürün ve 20 dakika bekletin.
Daha sonra kahveli kremadan birer fincan kadar sürün ve iki keki üst üste yerleştirin.
En üst sırayı kalan kekle tamamlayın.
Pastanın üzerini ve yanlarını kalan kremayla kaplayıp en az 8-10 saat buzdolabında bekletin.
Pastanın üzerini taze frambuazlarla süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...