Türk yemeklerinde çorba her zaman önemli bir rol almaktadır. Her yemekte çorba içildikten sonra ana yemeklere geçilir. Çorba bu kadar sevildiği için birçok çorba çeşidi mevcuttur. Çeşitli çorbalar çeşitli malzemeler ile yapılırken çoğu insanın sevdiği ve sık sık tükettiği çorbalardan biri de mercimek çorbasıdır. Temel malzeme mercimek çorbasında mercimektir ve tercihlere göre başka ürünler de çorbaya eklenebilmektedir. Mercimek çorbası nasıl yapılır? Mercimek çorbası kaç dakikada pişer? Mercimek çorbası ne kadar kaynatılır? Mercimek çorbası hakkında merak edilen bilgileri derledik.
#Mercimek Çorbası Kaç Dakikada Pişer?Ramazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi üçüncü gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 5 Mayıs Çarşamba, Ramazan'ın 23. günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan ayıyla birlikte evlerde de iftar hazırlıkları başladı. Sevdiklerine özel menüler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerinde hangi lezzetli yemeklere yer vereceklerini araştırıyor. Sizlere, Ramazan'ın 3. gününe özel et yemeğinden tatlıya harika yemek tariflerinin olduğu bir iftar menüsü hazırladık. Siz de "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, işte 15 Nisan Perşembe gününe özel iftar menüsü...
#RamazanÇorbalar, yemeklerin en güzel başlangıcı. Süzme mercimek çorbası da en sevilen lezzetlerden biri. Hazırlanışı pratik olduğu için de sık sık tercih ediliyor. Ayrıca içerisindeki sebzeleriyle de oldukça besleyici. Peki süzme mercimek çorbası nasıl yapılır? Adım adım süzme mercimek çorbasının yapılışı ve tarifi...
#Süzme Mercimek ÇorbasıÇorbalar, akşam yemeğinin en güzel başlangıçlarından. Özellikle de mercimek çorbası, en sevilenlerden... Üzerindeki naneli ve pul biberli sosuyla da lezzeti daha da artıyor. Peki mercimek çorbası nasıl yapılır? İşte süzme mercimek çorbası tarifi...
#Mercimek Çorbası Nasıl YapılırTürk mutfağında en çok tüketilen çorbalar arasında yer alan mercimek çorbası, sebzeli olarak hazırlandığı zaman adeta vitamin deposuna dönüşüyor. Sebze sevmeyen çocukların bile tüketebileceği sebzeli mercimek çorbası, kolay yapımı ile de ev hanımları tarafından ilgi görüyor. Peki, sebzeli mercimek çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi ve hazırlanışı.
#Sebzeli Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?11 ayın sultanı Ramazan, kalabalık ve sevdiklerimizle geçen iftar sofralarıyla güzel! Peki iftar menünüzde bugün neler var? Henüz akşama ne pişireceğini bulamayanlar için iftar menülerini derlemeye devam ediyoruz. İşte ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusuna yanıt niteliğinde tarifleriyle iftar menüsü!!!!!
#İfar MenüsüTürk mutfak kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan çorbalar, özellikle akşam yemeklerinde başlangıç olarak tercih ediliyor. Her yaştan insanların severek tükettiği çorbalar içinde tarifi en çok merak edilenlerden biri de mercimek çorbası. Mercimek çorbasının nasıl yapıldığını merak eden vatandaşlar, pratik mercimek çorbası tarifini araştırıyor. Peki, mercimek çorbası nasıl yapılır? Pratik mercimek çorbası tarifi...
#Mercimek ÇorbasıSoğanı, bir yemek kaşığı zeytinyağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Mercimekleri yıkayıp suyunu süzün. Tencerede kavurduğunuz soğana ilave edin. Üzerine 2,5 litre su ekleyin. Su kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sınra kısık ateşte pişirin. Tuzunu ilave edip karıştırın. Mercimekler yumuşayınca el blendırından geçirin. Bir tavada bir yemek kaşığı tereyağıyla bir yemek kaşığı unu kavurun. Kavurduğunuz unu mercimek çorbasına ekleyin. Bir tatlı kaşığı kuru nane ilave edip karıştırın.
#Kırmızı Mercimek ÇorbasıMercimek çorbasını bu kadar sevmeme ve içimde gizlenen avam ruhun haykırışlarına zaman zaman kulak tıkayamadığımı itirafa rağmen, yine de seçkinci eğitimin etkisiyle olsa gerek, mercimek çorbasının da hakkının verilmemesine tahammülüm yok. Bir başka deyişle, sade suya mercimek çorbasını ne kabullenebilir, ne de ona övgüler düzebilirim...
Ezogelin çorbası, en sevilen çorbaların başında geliyor. Ezo gelin çorbası ilk olarak 1900'lü yılların başında Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılmış, daha sonra tüm Türkiye genelinde bilinen bir lezzet haline gelmiştir. İçerisindeki bulgur, mercimek ve pirinciyle de oldukça besleyici. Eğer et veya tavuk suyu ile hazırlanırsa da lezzetine doyum olmuyor. Peki ezogelin çorbası nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...
#Ezogelin Çorbası TarifiYemek yaparken dikkat edilmesi gereken pek çok detay var. Özellikle bakliyatlar haşlanırken doğru bir şekilde pişirme yapılmalıdır. Yeşil mercimek için doğru pişirme yöntemi de bilinmelidir. Yeşil mercimek nasıl haşlanır? Yeşil mercimek haşlarken dağılmaması için ne yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Yeşil MercimekBesleyici ve lezzetli bir çorba ramazan ayının en çok tercih edilen yemeği. Yapması pratik olsa da temel kuralları bilmeyenler için kıvamı tutturmak ya da miktarı ayarlamak bazen sorun olabiliyor. Yazarımız Gülay Barbaros Altan farklı yapım tekniklerini anlattı, Gaziantep’teki Mutfak Sanatları Merkezi’nin şefi Doğa Çitçi de birbirinden özel çorba tarifleri verdi.
#ÇorbaTürk mutfağı turizme açılıyor. Özellikle ‘her şey dahil’ otellerde yöresel yemeklere ağırlık verilmeye başlandı. Sektör yetkilileri, “Gastronomi turizmi çok önemli. Otellerimizde ‘Yörük’ mutfağına özel tatlar sunduk, çok rağbet aldık. Tüm bölgeleri dahil edeceğiz” diyor. Bu açılıma gastronomi uzmanları da destek veriyor.
#GastronomiŞeker hastalığı olarak da bilinen tip 2 diyabet, günümüzün en önemli sağlık problemleri arasında. Uluslararası Diyabet Federasyonu tarafından sunulan verilere göre dünya genelinde 20 ile 79 yaş aralığında olan her 11 kişiden biri diyabet hastası ve bu sayının 2045 yılında 10’da 1’e yükselmesi bekleniyor. Bu hastalık, kişinin organlarını ve yaşamsal fonksiyonlarını etkileyerek yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Hastalığın gelişmesinde ise insülin salgısının bozulması ve insüline vücudun direnç göstermesi önemli rol oynuyor. Üstelik diyabet belirtileri çoğu vakada gözlemlenemiyor ve teşhis raslantısal olarak konuluyor.
#Sponsorlu İçerikArapsaçı, ebegümeci, hardal otu, cibes... Ege otları da onlarla yapılan yemekler de saymakla bitmez. İster börek veya gözleme içine katın, ister kuzu etiyle yemeğini pişirin... Soğanla kavurup yoğurtla veya haşlayıp sarımsak-limon ve zeytinyağlı sosla servis etmek de mümkün. Bu otları artık sadece Ege’de değil, büyük şehirlerde de kolaylıkla temin edebiliyoruz, keza kabak çiçeğini de öyle... Ege otlarını ve kabak çiçeğini şefler anlattı.
#YeşillikAdıyla dikkat çeken yüresel çorbalarımızdan sakala çarpan çorbası son günlerde mutfağın aranan lezzetlerinden biri oldu. Aslında pek çoğumuzun adını bilmeden yaptığı sakala çarpan çorbası hem doyurucu hem besleyici tariflerimizden biri. PeKi, sakala çarpan çorbası nasıl yapılır, hangi yörenin? İşte, sakala çarpan çorbası tarifi ve malzemeleri...
#Sakala Çarpan ÇorbasıTürk mutfağının yöresel lezzetlerinden olan Mahluta çorbası Ramazan iftar menüsü içerisinde yer alabilecek kadar faydalı ve doyurucu bir tarif. Pirinç ve bulgurla hazırlanan mahluta çorbası kolay yapımı ve malzemeleriyle hemen aşağıda...
#Mahluta ÇorbasıAdından da anlaşılacağı üzere Anadolu esintileri taşıyan bu leziz Anadolu çorbası malzemeleri ve bereketli oluşuyla dikkat çekiyor. Aşurelik buğdaydan yapılan Anadolu çorbası bakliyatlarla birlikte doyurucu ve besleyici bir yemeğe dönüşüyor. Pek, Anadolu çorbası nasıl yapılır? İşte Anadolu çorbası tarifi ve malzemeleri...
#Anadolu ÇorbasıRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on ikinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 24 Nisan Cumartesi Ramazan'ın 12. günü için iftar menüsü...
#12. Gün İftar MenüsüRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın dokuzuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 21 Nisan Çarşamba günü 'Lezizz' iftar menüsü...
#RamazanRamazan'ın gelişiyle birlikte sevdiklerine özel lezzetler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerini titizlikle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için Ramazan'ın 7. gününe güzel enfes bir menü hazırladık. İşte 19 Nisan Pazartesi günü 'lezizz' iftar menüsü...
#İftar MenüsüSüleymaniye çorbası, Osmanlı mutfağına ait oldukça doyurucu ancak bir o kadar da emek gerektiren bir çorba. Buna rağmen son zamanlarda en çok aranan çorbalardan olan Süleymaniye çorbası, tam anlamıyla uğraştığınıza değecek bir çorba tarifi diyebiliriz. Peki şanı saraylardan gelen bu leziz Süleymaniye çorbası nasıl yapılır? İşte, tam kıvamında adım adım Süleymaniye çorbası tarifi…
#Süleymaniye Çorbası TarifiEzogelin çorbası, mutfağımızın geleneksel tariflerinden biri. Lezzetli olmasının yanı sıra besleyici bir tarif olan ezogelin çorbasını evinizde pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Çok beğeneceğinize eminiz. Peki ezogelin çorbası nasıl yapılır? Püf noktalarıyle ezogelin çorbası tarifi ve yapımı...
#Ezogelin ÇorbasıAnadolu mutfağına özgü bir çorba olan Ezogelin çorbası, mercimek çorbasından sonra herkesin bayılarak içtiği, özellikle iftar sofralarının aranan çorbası olarak karşımıza çıkıyor. Peki en lezzetli ezogelin çorbası nasıl yapılır? Ezogelin çorbası, hikayesiyle birlikte haberimizde…
#Ezogelin Çorbası