Almanya’nın Essen kenti ile Zonguldak arasında uzun yıllara dayanan partner ilişkilerinin bir sonucu olarak hafta sonu, Essen Belediye binasında ‘Kentsel Gelişimin İtici Gücü Olarak Ekonomi’ başlığıyla Birinci Türk Alman Ekonomi Konferansı düzenlendi.
#AlmanyaArtan göçle birlikte okullar artık eskisinden daha ‘çokdilli’ ve ‘çokkültürlü’. Türkiye ve Almanya’dan 40 uzman, işte bu yeni sınıflardaki çocukların uyumuna destek olmak için bir araya geldi. İki yıllık çalışmanın sonunda farklı sosyokültürel geçmişlere sahip çocuklar için alternatif eğitim malzemeleri ortaya çıktı.
#GÖÇMEN2015 yılında yaşanan mülteci krizi nedeniyle Almanya’da göçmenlere karşı hava olumsuz yönde değişmişti. Mercator Vakfı’nın 2016-2018 yılları arasında ülke genelinde yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre toplum göçmenlere hâlâ çekimser. Ama 2016 ve 2017 yılına göre daha yumuşak.
#MülteciAlman ve Fransız düşünce kuruluşlarından Türkiye-AB ilişkileri için çağrı: Mevcut durumun iyileştirilmesi ancak tüm aktörlerin çaba ve kararlılığıyla sağlanabilir
Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, ilk rüzgar YEKA (Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları) ihalesinden çıkan sonucun, Türkiye’yi ucuz rüzgar enerjisi için dünyada başlıca yerlerden biri haline getirdiğini söyleyerek, “Türkiye bu fiyatla dünyadaki en iyi fiyata sahip 5 ülkenin biri oldu; Fas, Peru, Meksika ve Mısır’la birlikte. Türkiye’den rüzgar teknolojisi ihraç etmek de artık mümkün olacak” dedi.
#YEKAİstanbul Politikalar Merkezi’nin Direktörü Prof. Dr. Fuat Keyman, Türkiye’nin mültecileri toplayan bir konteyner mekânı olarak görülmesinin çok yanlış olduğunu belirterek, “Asla konteyner ülke olarak değil insani sınırlarda olmalıyız. Türkiye’nin de bir eşiği var” dedi.
#SuriyeMercator Vakfı’nın Yıllık Konferansı’nda Die Zeit Gazetesi yazarı Michael Thumann’ın sorularını yanıtlayan Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Özellikle ekonomik konularda kendine aşırı güvenmenin tehlikeli olduğunu düşünüyorum” dedi.
Sabancı Holding Yönetim Kurulu ile Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Türkiye'nin bugünkü ekonomik büyümesini 2001 krizinden sonra ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Kemal Derviş tarafından hazırlanan ekonomik pakete borçlu olduğunu söyledi.