Türk ve Alman gençleri arasında gençlik köprüsü kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Türk ve Alman gençleri arasında gençlik köprüsü kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 15:45

'Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya' projesi, iki ülkeden yaklaşık 200 gencinin katılacağı değişim programları hazırlıyor. Amaç iki ülke gençleri arasında bilgi ve tecrübe değişimini sağlamak.

Haberin Devamı

MERCATOR Vakfı'nın bünyesinde ve Federal Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen 'Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya' projesi iki ülke gençlerini buluşturuyor. Yaklaşık 200 gencin yer alacağı proje, Almanya'nın çeşitli merkezlerinde gerçekleşecek. Hamburg'da beş günlük buluşması gerçekleştirdiklerini söyleyen Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya Genel Müdürü Dr. Catharina Dufft, gelecek hafta ikinci buluşmanın Berlin'de gerçekleşeceğini belirtti. Duff, “Bu zorlu günlerde karşılıklı anlayışın ve ikili gençlik temaslarının teşviki için çok çaba harcanması gerektiğine inanıyoruz” dedi. Dufft, gençlik elçileri eğitiminde daha önceden Türkiye ya da Almanya'da değişim deneyimi elde etmiş gençler, eşit yaştakilerin diğer ülkeye olan ilgilerini uyandıracak ortak projeler geliştireceklerini de belirtti.

Haberin Devamı

İKİNCİSİ 23 EKİM’DE

Proje çerçevesinde amaçlanan ise kültürlerarası eğitim, iki ülke arasındaki değişim ile ilgili bilgiler ve proje yönetimi, halkla ilişkiler ve bağış temini alanlarında eğitim yapılması.
İkinci buluşma 23 ile 29 Ekim arasında yaşları 18 ile 30 arasında değişen 14 gencin katılımıyla Berlin'de gerçekleşecek. Berlin'deki buluşmada, gençler kültürlerarası diyalog ve birlikte yaşama konu ve sorunlarını resimli kısa öyküler ve çizgi romanlarla ele alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!