‘Gençlik Köprüsü’ne 600 bin Euro destek

Güncelleme Tarihi:

‘Gençlik Köprüsü’ne 600 bin Euro destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2024 13:15

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Mercator Vakfı tarafından hayata geçirilen Türk-Alman Gençlik Köprüsü’ne bu yıl için 600 bin Euro destek verecek.

Haberin Devamı

ALMANYA ile Türkiye arasındaki ilişkilerin önemli parçalarından birini öğrenci-gençlik değişim ve benzeri programlar oluşturuyor. Kamuoyu önünde pek görünür olmasa da bu tür projeler aslında farklı kültürlerden gelen gençlerin birbirlerini ve kültürlerini yakından tanıma fırsatı sunuyor. Alman-Fransız Gençlik Organizasyonu (Deutsch-Französisches Jugendwerk) bunun en iyi örneklerinde biri. AB’nin iki güçlü ülkesi arasında yıllardır yürütülen bu projelerle her yaş gurubundan binlerce çocuk ve genç, birbirlerinin kültürünü yakından tanıma fırsatı buluyor. Almanya ile Türkiye arasındaki benzer bir çalışmayı da ‘Mercator Vakfı’ yürütüyor. Mercator Vakfı tarafından hayata geçirilen Türk-Alman Gençlik Köprüsü de benzer bir faaliyette bulunuyor. Her iki ülkeden gençler bir araya gelerek siyasi ve kültürel anlamda düzenlenen çalışma atölyelerinde fikir alışverişlerinde bulunuyor. Almanya Dışişleri Bakanları da vakfın önceki yıllarda düzenlediği bazı toplantılara konuk olarak katılıp gençlere diyalog kurmuştu.

‘Gençlik Köprüsü’ne 600 bin Euro destek
BÜTÇEDE KABUL EDİLDİ
Türk-Alman Gençlik Köprüsü, Türk-Alman gençlik değişiminin en önemli destekçisi konumunda. Amacı, her iki ülkeden gençler arasında karşılaşmaları, güçlenmeyi ve sosyal katılımı teşvik etmek. Dernekler, okullar ve yerel yönetimler tarafından düzenlenen projeleri destekleyen ‘Gençlik Köprüsü’, çalışmalarına başladığından bu yana 20 binden fazla kişinin katılımını sağladı. Almanya’da bütçe tartışmaları kapmasında sosyal alanda yürütülen birçok projede kısıtlamalara gidilmesine veya kaldırılmasına rağmen Türk-Alman Gençlik Köprüsü Dışişleri Bakanlığı tarafından 600 bin Euro destek aldı. Federal Meclis ve Eyaletler Meclisi uzun müzakerelerin ardından 2024 bütçesini kabul etti ve böylelikle projenin finansmanının da yolu açıldı.
‘Gençlik Köprüsü’ne 600 bin Euro destek
‘ÇALIŞMALARIN TAKDİRİ’
Stiftung Mercator GmbH Yönetim Kurulu Başkanı Wolfgang Rohe, projenin destek görmesinden sonra yaptığı açıklamada “Dışişleri Bakanlığı’nın, bütçe sıkışıklığına rağmen sağladığı bu fon, her iki ortak kuruluşun on yılı aşkın süredir yürüttüğü olağanüstü çalışmaların gözle görülür bir şekilde takdir edilmesidir” dedi. Bakanlık aynı zamanda Çin ile yapılan MERICS projesine de 500 bin Euro destek verdi. Her iki kuruluştan da sorumlu olan Stiftung Mercator’un Avrupa sorumlusu Magdalena Kirchner, “Bu finansman, Alman hükümetinin Gençlik Köprüsü ve MERICS’in uzun vadeli geleceğini güvence altına almak istediğinin açık bir işaretidir” diye konuştu.
Gençlik Köprüsü Genel Müdürü Daniel Grütjen, “Kurumsal fon, Türkiye ile gençlik değişimine, ikili ilişkilerin siyasi ve sosyal önemine uygun bir perspektif kazandırıyor. Finansmanın 2024 yılında da aynı seviyede devam edecek olmasından dolayı çok müteşekkiriz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!