Hürriyet yazarı Vedat Milor, “Menemen soğanlı mı olmalı, soğansız mı” ve "Balığa limon sıkılır mı sıkılmaz mı" anketlerinden sonra yeni bir anketle daha takipçilerinin karşısına çıktı. Milör, Twitter hesabından takipçilerine bu kez de "Baklava mı sütlaç mı?" sorusunu yöneltti.
#Vedat Milör‘Menemen soğanlı mı olmalı, soğansız mı?’ Ortaya bir soru attım, bir girdabın içine çekildim... Her konuda olduğu gibi bu konuda da herkesin ne kadar kuvvetli fikirleri varmış! Meğer menemen yemek, bir haz almanın ötesinde, düşünsel bir aktiviteymiş.
#MenemenYazarımız Vedat Milor sosyal medyada bir anket yaptı ve “Menemen soğanlı mı olmalı, soğansız mı” diye sordu. Meğer herkesin bunu tartışası varmış: Tam 51 bin kişi beğendi, 2 bin 200’ün üzerinde yorum yapıldı ve sonuçta yüzde 51 ile “Soğanlı” diyenler kazandı. Biz de menemen sevenlerden oluşan jürimize bu leziz yemeğin en güzel yapıldığı yerleri sorduk. Annelerimizin evde yaptığı kadar güzel olmasa da ortaya bu lezzetin en iyi adresleri çıktı. Milor’un bu tartışmayı değerlendirdiği yazısını yarın Hürriyet Pazar’da okuyabilirsiniz. ( Emek Köroğlu - İrem Aycı)
#Vedat MilorVedat Milor... O gastronomi dünyasının adeta ‘rockstar’ı, sözü en çok geçen isimlerinden... Yeme-içme konusundaki eleştirileri, analizleri çok seviliyor. Bizim de yazarımız. Kendisiyle yeni başlayan programı ‘Vedat Milor’la Tadına Doyamadım’ için buluştuk; yemeğe bakışını, lezzeti, seçici olmayı, sosyal medyayla ilişkisini, yediği ilginç tatları konuştuk: “Ben daha çok lezzete bakıyorum. Bence yemek sunum odaklı olmamalı.”
#Vedat MilorAylardır mutfaktalar, tezgâhın arkasında büyük bir maratondalar. Bu hafta yarışma sonlandı ve MasterChef Türkiye kupasının sahibi Metin Yavuz oldu. Final gecesinden bir gün sonra buluştuk. Hikâyesini, yarışmayı, hayallerini, hedeflerini, yemekle ilişkisini konuştuk: “Bakış açısı önemli. Kendi tarzın olması lazım, kopyala-yapıştır değil.”
#Masterchef Şampiyonu Metin YavuzÜnlü şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna’nın jüri koltuğuna oturduğu “MasterChef Türkiye” bugün 5’nci sezonuyla TV8 ekranlarında seyirciyle buluşuyor. Yeni sezon öncesi şeflerle bir araya geldik ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
#Mehmet YalçınkayaOnu sevmeme ihtimaliniz neredeyse yok. Her daim sempatik ve pozitif. Boşuna “Sevimlilikte pandayla yarışır” demiyorlar. Yeni yıla doğru geri sayarken gözde şef Danilo Zanna’yla buluştuk. Zor geçen 2020’nin ardından bizi mutlu edecek yemekleri, yılbaşı sofrasını daha da lezzetli hale getirecek detayları, sofrada olması ve olmaması gerekenleri konuştuk: “Ekmek az yiyin...Çorba yok. Afrodizyak içinse deniz mahsulleri...”
#GazetehaberleriKendini ‘gastronomi eleştirmeni’ olarak görmediğini söylese de Türkiye’nin en meşhur gurmesi… Sosyal medyada bir milyondan fazla kişi takip ediyor. Başlattığı ‘Menemen soğanlı mı soğansız mı olmalı?’ polemiği günlerce konuşuldu. Vedat Milor ile geçmişe yolculuk yaptık; bize sırf makarna ve köfte yiyen sıska bir çocuktan bugünlere nasıl geldiğini, ABD’de kaldığı yurdun kötü yemeklerini, soyadının hikâyesini, Vehbi Koç’tan gelen iş teklifini neden reddettiğini anlattı…
#GazetehaberleriGastronomi dünyasının ‘rockstar’ıydı, sosyal medyayı kullanmaya başladıktan sonra fenomene dönüştü. Yeme-içme yazarı olarak kaleme aldığı restoran eleştirileri de, sosyoloji hocası olarak yaptığı Türkiye analizleri de büyük ilgi görüyor. Uzun yıllardır hayatımızda ama hakkında çok az şey biliyoruz. Yazarımız Vedat Milor’la buluştuk. Mutsuz çocukluğunu, etkileyici eğitim geçmişini, yemek merakının kökenini, “Hayat ona güzel” diyenler hakkındaki düşüncelerini, ellerinin titremesine yol açan hastalığını, sosyal medyayla birlikte keşfettiklerini sorduk.
#Vedat Milor