Maide suresinin anlamı ve okunuşu araştırılıyor. Medine döneminde inen Maide suresi 12. ayetten oluşuyor. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, Müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. İşte Maide suresinin Türkçe ve Arapça okunuşu...
#MaideAdnan Oktar suç örgütüne yönelik hazırlanan 171'i tutuklu 226 şüphelinin yer aldığı 3 bin 908 sayfalık iddianamenin detayları ortaya çıktı. İddianamede örgütün silahlanmak için sahte kuyumcu ve şirketler kurduğu, yine silahlı örgüt yapısını kuvvetlendirmek ve örgüt içerisindeki silah sayısını artırmak için çalışmalar yürüttüğü vurgulandı. İddianamede, aramalarda ele geçirilen notlarda örgüt üyelerinin silahların hangi marka ve model olacağına kadar 'mehdi' olarak görülen örgüt lideri Adnan Oktar'dan görüş aldığının altı çizildi. İddianamede, 1990'lı yılların son dönemlerinden başlamak kaydıyla örgütün günümüze kadar eleman kazanma yöntemlerine birinin turnike sistemi olduğu kaydedilerek, ''Dini telkinlerle kandırılıp cinsel istismar ve tecavüze uğrayan kadınların psikolojileri ve benlikleri kırılıp, iradeleri ellerinden alınarak örgüte dahil edilmekte, söz konusu tecavüzlerin video kaydına alındığı hissettirilerek - gösterilerek şantaj yoluyla kopmaların ve şikayetçi olunmasının önüne geçilmektedir'' denildi.
#Adnan OktarBirkaç hafta önce, -ajansların geçtiği habere göre- 7 Ocak 2019 Pazartesi günü enteresan bir olay vuku buluyor. Suudi Arabistan’ın Mekke şehri ve civarında çekirge ve hamamböceği istilası… Mevzubahis istila Kabe’de yapılan ibadetleri de olumsuz etkilemiş. Keza Mekke Belediyesi 22 ekip ile olaya hızlıca müdahale etmiş, ilaçlama ve temizlik çalışmaları sonrasında durum kısa sürede normale dönmüş.. Mesele hakkında çeşitli videolar yayınlandı, türlü yorumlar yapıldı, yapılmakta…
#MUSA DEDEİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "PKK terör örgütü tarihinin en ağır sonuçlarıyla karşı karşıya. Allah'a şükürler olsun devletimizle, siyasetimizle, yöneticilerimizle terör örgütünün kökünü kazımaya, bitirmeye yönelik ciddi bir gayret söz konusu." dedi.
#BatmanCumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminden sonra ilk yurtiçi gezisini, IŞİD’in kanlı terör saldırısında 55 kişinin öldüğü Gaziantep’e yaptı. Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi’nde Gazianteplilere seslendi. Erdoğan, “Karkamış’a havan toplarıyla saldırdılar. Bir sabır, üç-dört sabır, sabır, sabır, sabır ‘Artık yetti’ dedik. Cerablus’un sahipleri, Cerablus’a yerleşmeye başladı” dedi.
#Erdoğan- Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (3) "Kılıçdaroğlu 'ağaç kesilmesine karşıyım' deyince, kendi belediye başkanı 'bu ağaçların kesileceğinden genel başkanın haberi var' dedi. Kılıçdaroğlu, eğer haberin vardı ise özür dile. Yalova'dan ve bütün Türkiye'den o ağaçların kesilmesi dolayısıyla özür dile. Eğer haberin yoksa senden habersiz bu katliamı yapan Yalova Belediye Başkanından hesap sor. Genel başkansan hesap sor. Bunların birbirinden haberi yok" - "Bir daha bu topraklarda ne Gezi olayında olduğu gibi çapulculara ne de 5-7 Ekim olaylarında olduğu gibi vandallara, şiddet yanlılarına bu meydanları bırakmayacağız. Bu vatan sahipsiz değildir" - "Buradan söylüyorum: Ne cumhurbaşkanımızın ne de cumhurbaşkanlığı makamının yıpratılmasına izin vermeyiz"
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, "Pensilvanya’daki zat, ’Hükümeti düşüreceğiz, elimizde çok önemli dosyalar var. Emniyet, yargı elimizde. Ses kayıtları var, yaramazsa montajlar dublajlar var’ dedi. CHP ve MHP genel başkanları buna inandı. Ama hesaplar tutmadı, tuzak bozuldu" dedi. Milletin bunlara itibar etmediğini söyleyen Erdoğan, "Ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. 3 kafadar, 3 şaşkın ördeğe döndü" diye konuştu.
Siirt’te okuduğu şiir nedeniyle 1999 yılında 4 ay Pınarhisar Cezaevi’nde kalan Başbakan Tayyip Erdoğan, 14 yıl sonra ilçeye Başbakan olarak geldi. 3 günlük Trakya gezisinin ilk gününde Pınarhisar, Kırklareli merkez ve Lüleburgaz’da çeşitli açılışlar yapan ve halka seslenen Erdoğan, “Pınarhisar benim için gurbet değil, vuslattır. Pınarhisar zindan değil okuldur” dedi.
AKP’nin Anayasa tasarısı hazırlıkları, Türkiye’nin bir saklı gündeminin doğmasına neden oldu: "Darbe mi? Şeriat mı?" İşte Türkiye’nin gizli gündemi bu soru. Herkes bunu tartışıyor. Ne rastlantı; yıllar önce, İslam devriminden önce benzer soru İran’ın da gündemindeydi. İranlı solcular, demokratlar, liberaller ve milliyetçiler bu soruyu tartışıyordu, darbeye karşı çıkıyorlardı. Gelin İran’ın İslam devrimi öncesi ve sonrası günlerine gidelim. Bir de, "mahalle baskısı" var mıymış görelim.