Pınarhisar zindan okul

Güncelleme Tarihi:

Pınarhisar zindan  okul
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2013 02:01

Siirt’te okuduğu şiir nedeniyle 1999 yılında 4 ay Pınarhisar Cezaevi’nde kalan Başbakan Tayyip Erdoğan, 14 yıl sonra ilçeye Başbakan olarak geldi. 3 günlük Trakya gezisinin ilk gününde Pınarhisar, Kırklareli merkez ve Lüleburgaz’da çeşitli açılışlar yapan ve halka seslenen Erdoğan, “Pınarhisar benim için gurbet değil, vuslattır. Pınarhisar zindan değil okuldur” dedi.

Haberin Devamı

Özetle şunları söyledi:

BURADA PLANLADIM

Uzun bir aradan sonra bugün bir kez daha Pınarhisar’dayız. Siirt’te okuduğumuz şiir nedeniyle 14 yıl önce, malum, Pınarhisar’a gelmiştim. Onlar güya beni mahkûm etmişti, güya özgürlüğümü elimden almışlardı. Ama ben Pınarhisar’a bir mahkûm olarak değil, milletimin muhabbetiyle bahtiyar olmuş, milletimin mahşeri vicdanında yargılanıp zincirlerinden kurtulmuş bir ilim talebesi olarak, Medrese-i Yusufiye’nin bir öğrencisi olarak gelmiştim. Pınarhisar hatıralarımda zindan değil, okuldur. Pınarhisar benim için gurbet değil, vuslattır. Pınarhisar hasret değil, muhabbettir. Pınarhisar benim nezdimde yeni bir başlangıcın, taze bir başlangıcın, yeniden doğuşun sembolüdür. Bugün bir kez daha Pınarhisar’a teşekkür ediyorum. Ahde vefanız için teşekkür ediyorum. Bizleri misafir ettiğiniz, bağrınıza bastığınız, ben sizi nasıl unutmadıysam siz de bizi unutmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

Pınarhisar yeni ve büyük Türkiye’nin doğuşunda, Türkiye’nin özüyle, ruhuyla buluşmasında tarihi öneme sahip bir ilçemizdir. AK Parti’nin kuruluş planlarını burada Pınarhisar Ceazevi’nde yaptık, orada çalıştım, orada geleceğin planları, programları üzerine kafa yordum. AK Parti’nin rotasını, istikametini, felsefesini, Pınarhisar’da gelen binlerce mektup içindeki o sinyallerle aldım. Görüşmelerdeki o duygularla kalktık. Yeni ve büyük Türkiye’nin ilk adımını Pınarhisar’da attık. Buradan yola çıktık. Allah’ın tevfiki, milletimizin hayır duasıyla Pınarhisar’dan başladık Türkiye’yi, hatta bölgemizi, dünyayı, yeryüzünü, insanlığı kucakladık.

SABRIN ŞAHİDİ

Pınarhisar mağduriyetimizden ziyade hakta sebatın, sabrın, metanetin, tahammülün neleri getireceğinin canlı şahididir. Biz türkülerden korkmayacak kadar büyük bir milletiz. Şarkılardan, sözlerden, kelimelerden, kavramlardan korkmayacak kadar büyük bir, millet, ülkeyiz. İnsanların farklıklarından, düşüncelerinden, kılık kıyafetlerinden korkup onları yasaklamayacak kadar büyük bir ülkeyiz.” Erdoğan, akşam AK Parti Tekirdağ İl Teşkilatı yemeğinde de şunları söyledi: “Milletimiz oy vermiyor diye onlara sırtımızı dönecek değiliz. Millete sırtını dönmek, küsmek, oy vermeyene ‘aptal, bidon kafalı, göbeğin kaşıyan adam’ demek muhalefetin siyasetidir. Biz bir gönül hareketiyiz. Biz gönülleri kazanıncaya, fethedinceye kadar bu yolda yürüyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Hazırlık yapıldı ama gitmedi

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Pınarhisar’a yapılan tesislerin toplu açılışını eşi Emine Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile birlikte gerçekleştirdi.

İKRAM KONTROLÜ

Açılışların ardından Pınarhisar Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Erdoğan, 1999 yılında 4 ay 10 günlük hapis cezasını çektiği Pınarhisar Kapalı Cezaevi’ne uğramadı. Erdoğan’ın ziyareti beklenen cezaevinde ise bir dizi hazırlık yapıldı. İkram olarak hazırlanan gıdaların kontrolünü, Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekibi yaptı. Ancak cezaevini ziyaret etmeyen Erdoğan, Kırklareli’ne geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!