maymun çiçeği virüsü haberleri sayfasında maymun çiçeği virüsü hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 203 maymun çiçeği virüsü haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Vücudunuzda oluşan hafif bir ağrıda bile ciddi bir hastalığa yakalandığınız kaygısına kapılıyor musunuz? Tüm dikkatinizi sürekli bedeninize yöneltiyor, sık sık ellerinizle nabzınızı veya kalp atışlarınızı kontrol ediyor musunuz? Doktorlar yaşadığınız sorunun basit bir hastalıktan veya anksiyeteden kaynaklandığını belirtmelerine rağmen ikna olmuyor, tanıda yanlışlık olabileceği şüphesiyle sık sık doktor ve hastane değiştiriyor musunuz?
#Hastalık HastalığıSonbaharla birlikte özellikle COVID-19 gibi solunum yolları rahatsızlıklarının iyice arttığı bir döneme giriyoruz. Ayrıca şimdi bir de dünya genelinde Batı Nil ateşi ve maymun çiçeği virüsü (MPOX) gibi hastalıklar da kendini gösterdi. Kırım Kongo kanamalı ateşi de çok konuşulmayan önemli bir sağlık sorunu. “Bu hastalıklar nasıl riskler taşıyor ve yeni salgınlara neden olabilir mi” diye sorduk.
#COVID-19Maymun çiçeği son dakika haberleri gündemde yer alıyor. Maymun çiçeği Ankara ilinde görüldü iddiaları araştırmalara neden oldu. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, çeşitli medya organlarında Ankara'da maymun çiçeği hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastaların olduğu iddiaları üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği doğduğu belirtildi. Peki, maymun çiçeği belirtileri neler, maymun çiçeği nasıl bulaşır? Maymun çiçeği Türkiye'de görüldü mü, var mı? Ankara maymun çiçeği açıklaması....
#Maymun Çiçeği VirüsüMaymun çiçeği virüsü belirtileri ve nasıl bulaştığı, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de takip ediliyor. Maymun çiçeği olarak da tanımlanan maymun çiçeği virüsü Afrika'da ortaya çıkmasıyla birlikte son günlerde ülkemizin gündeminde de yer alıyor. Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (Afrika CDC) Genel Müdürü Jean Kaseya yaptığı açıklamada, Afrika'da bildirilen vakaların 2022-2023 arasında %79, 2023-24 arasında ise %160 arttığını bildirdi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından "uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu" oluşturduğu açıklanan maymun çiçeği (mpox) hastalığıyla ilgili olarak Türkiye'de toplumsal hassasiyet artıyor. Peki, Maymun çiçeği virüsü Türkiye'de var mı, öldürür mü? Maymun çiçeği belirtileri neler, nasıl bulaşıyor? İşte maymun çiçeği belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler...
#Maymun ÇiçeğiMaymun çiçeği hastalığı belirtileri, Afrika'da yayılmasının ardından dünya kamuoyunun gündemine geldi. Bağışıklığı baskılanmış kişilerde ve küçük çocuklarda risk oluşturan maymun çiçeği Afrika'da kırmızı alarma neden oldu. Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, maymun çiçeğinin yüzde 160 oranında arttığını ve tehlikeli boyutlara ulaştığını açıkladı. Maymun çiçeği hastalığı genelde 2-4 haftada kendiliğinden geçiyor, yakın ve uzun süreli temasla bulaştığı için Kovid-19 benzeri bir salgına yol açması beklenmiyor. Şimdiye kadar Afrika dışında görülen vakaların tamamının Afrika'dan gelen insanlar veya getirtilen kemirgenlerden kaynaklandığı biliniyordu. Ancak Afrika dışında tespit edilen vaka sayısı son bir hafta içinde, bugüne kadar Afrika dışında görülen toplam vaka sayısını aşacak kadar arttığı için Dünya Sağlık Örgütü ve bilim dünyasının dikkatini çekti. Peki, maymun çiçeği virüsü nedir, maymun çiçeği hastalığı tedavisi var mı? İşte maymun çiçeği belirtileri
#Maymun ÇiçeğiMaymun çiçeği virüsü bulaşıcı mı, nasıl anlaşılır soruları dünyanın gündeminde. Nadir görülen Maymun çiçeği virüsü (Monkeypox) yaygınlaşma hızını arttırırken, virüs; göz, burun, ağız mukozaları gibi temas veya yakın zamanda cilt lezyonlarından bulaşabiliyor. Araştırmalara göre maymun çiçeği virüsünün kuluçka süresi ise genellikle 6-14 gün ya da 5-21 gün olarak biliniyor. Öte yandan bazı antivirallerin kesin olmamakla birlikte maymun çiçeği hastalığında etkili olabileceği belirtiliyor.
#Maymun ÇiçeğiMaymun çiçeği belirtileri, hastalık dünya genelinde yaygınlaşırken öne çıkan konular arasında yer alıyor. İlk kez 1958'de Afrika'daki maymun kolonilerinde rastlanılan maymun çiçeği virüsü 78 ülkede 20 binden fazla insana bulaştı. Koronavirüs pandemisinin ardından tüm dünyanın yeni korkulu rüyası haline gelen maymun çiçeği görülen kişilerde hastalık daha hafif geçiyor ve uzmanlar bu durumda bulaşma olasılığının daha düşük olduğunu ifade ediyor. Peki, Maymun çiçeği belirtileri nelerdir, nedir? İşte maymun çiçeği virüsü tedavisi ve bulaşıcılığı hakkında merak edilen bilgiler.
#Maymun ÇiçeğiMaymun çiçeği virüsü sadece Türkiye değil dünyanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Koronavirüs pandemisinin ardından tüm dünyanın yeni korkulu rüyası haline gelen maymun çiçeği görülen kişilerde hastalık daha hafif geçiyor ve uzmanlar bu durumda bulaşma olasılığının daha düşük olduğunu ifade ediyor. Peki, Maymun çiçeği virüsü Türkiye'de var mı, nasıl bulaşır? İşte Maymun çiçeği virüsü belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler...
#Maymun Çiçeği VirüsüDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, maymun çiçeği virüsünün 92 ülkede görüldüğü ve dünya genelindeki vaka sayısının 35 bini aştığını belirterek, 12 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.
#Dünya Sağlık ÖrgütüSon günlerin aranan konularından olan maymun çiçeği hastalığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarıyla yeniden gündeme geldi. Maymun çiçeği virüsü dünya geneline yayılırken, Türkiye'deki son durum da merak konusu oldu. Peki, Maymun çiçeği Türkiye'de kaç kişide görüldü, nasıl bulaşır? İşte, Maymun çiçeği hastalığı tedavisi ve belirtileri...
#Maymun ÇiçeğiDünya Sağlık Örgütü (DSÖ), başta Avrupa olmak üzere dünyada yayılmayı sürdüren maymun çiçeği salgınını Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durumu (PHEIC) ilan etti. Bu gelişmenin ardından Maymun çiçeği virüsü belirtileri merak konusu oldu. Peki, maymun çiçeği virüsü belirtileri neler?
#Maymun ÇiçeğiMaymun çiçeği belirtileri, dünyanın gündeminde yer almaya devam ediyor. İlk kez 1958'de Afrika'daki maymun kolonilerinde rastlanılan ve Avrupa'da giderek yaygınlaşan virüs endişelere yol açtı. Afrika dışında nadir görülen Maymun çiçeği virüsü (Monkeypox), ateş, yoğun baş ağrısı, şiddetli halsizlik gibi semptomlar ile kendisini belli ediyor. Koronavirüs salgınından sonra yeni virüsün Türkiye'de görülüp görülmediği vatandaşları kaygılandırırken, Bakan Koca, "maymun çiçeği virüsü Türkiye'de görüldü mü?" sorusuna yanıt verdi. Peki, maymun çiçeği nedir, belirtileri nelerdir? İşte, maymun çiçeği hastalığı hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Maymun Çiçeği VirüsüMaymun çiçeği virüsü belirtileri ve Türkiye’de olup olmadığı merak ediliyor. Maymun çiçeği virüsü ile ilgili son açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapıldı. Bakan Koca açıklamasında, ‘Virüs, salgıyla geçiyor, damlacık enfeksiyonuyla geçmiyor. Dolayısıyla salgın, pandemi söz konusu değil. Lüzumsuz gündem yapmayalım, vatandaşı tedirgin etmeyelim.’ dedi. Peki, Maymun çiçeği virüsü Türkiye’de var mı?
#Maymun ÇiçeğiMaymun çiçeği virüsü nedir? sorusu dünyada hastalık yaygınlaşırken öne çıkan konulardan oldu. Dünya koronavirüs salgınının son evrelerine geçerken Avrupa'da görülen maymun çiçeği hastalığının Türkiye'de de görülüp görülmediği endişelere yol açtı. Afrika dışındaki ilk maymun çiçeği vakası 7 Mayıs'ta İngiltere’de doğrulanırken, o günden bu yana Avustralya ile Avrupa ve Kuzey Amerika'daki bazı ülkelerde birçok vaka tespit edildi. Yüksek ateş, terleme, sırt ve kas ağrısı gibi semptomlarla kendisini gösteren maymun çiçeği hakkında Sağlık Bakanı Koca da açıklama yaptı. Peki, maymun çiçeği virüsü belirtileri neler ve Maymun çiçeği hastalığı Türkiye’de var mı? İşte, ayrıntılar.
#Maymun Çiçeği VirüsüMaymun çiçeği virüsü vaka sayısı 20'den fazla ülkede yaklaşık 200'e ulaşırken; yakın ve uzun süreli temasla bulaşan hastalığın Türkiye'de görülüp görülmediği endişelere neden oldu. 1958'de maymunlarda tespit edildikten sonra insanlarda da görülen bu hastalık kirlenmiş giysi, havlu, çarşaf gibi eşyalarla yakın temas sonucunda bulaşabiliyor. Ateş, yoğun baş ağrısı, şiddetli halsizlik gibi semptomlar ile kendisini belli eden maymun çiçeği virüsü hakkında açıklama yapan DSÖ Salgın Hastalıklar Direktörü Dr. Sylvie Briand, toplu aşılamaya gerek olmadığını ifade etti. Peki, maymun çiçeği virüsü Türkiye'de var mı, belirtileri neler? İşte, maymun çiçeği virüsü ile ilgili tüm merak edilen bilgiler.
#Maymun Çiçeği VirüsüMaymun çiçeği virüsü belirtileri ve semptomları pek çok vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Dünya koronavirüs salgınının sonuna gelirken Avrupa'da görülen ve bulaşıcı olan maymun çiçeği hastalığının nelere yol açtığı merak konusu oldu. Öte yandan konu hakkında Bakan Koca son dakika maymun çiçeği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Maymun çiçeği virüsü, Avrupa'da 1980 yılında resmen ortadan kaldırılan çiçek hastalığı ile aynı soydan gelen bir rahatsızlıktır. Peki, maymun çiçeği nasıl anlaşılır, nedir, Türkiye'de var mı? İşte, o konular hakkında ayrıntılar.
#Maymun Çiçeği VirüsüBrezilya'nın Ceara eyaletinde yaşayan ve anne olma hayalleri kuran bir kadın, "Tembel hayvan ateşi" virüsüne yakalandı. Ateş, titreme, kas ağrıları ve şiddetli baş ağrısı şikayetleri yaşayan 40 yaşındaki kadının, bebeğini ölü doğurduğu bildirildi. 1955 yılında keşfedilen virüs İtalya, İspanya ve Almanya'ya sıçrarken, uzmanlar virüse karşı uyarı yazısı yayınladı.
#VirüsVücudunuzda oluşan hafif bir ağrıda bile ciddi bir hastalığa yakalandığınız kaygısına kapılıyor musunuz? Tüm dikkatinizi sürekli bedeninize yöneltiyor, sık sık ellerinizle nabzınızı veya kalp atışlarınızı kontrol ediyor musunuz? Doktorlar yaşadığınız sorunun basit bir hastalıktan veya anksiyeteden kaynaklandığını belirtmelerine rağmen ikna olmuyor, tanıda yanlışlık olabileceği şüphesiyle sık sık doktor ve hastane değiştiriyor musunuz?
#Hastalık HastalığıDÜNYA Sağlık Örgütü (WHO), geçtiğimiz günlerde 120’den fazla ülkede 100 binin üzerinde Maymun Çiçeği Virüsü (mpox) vakası olduğunu duyurdu. Mpox tedavisinde yaygın kullanım ise Tecovirimat adındaki ilaç. ABD merkezli Siga Pharmaceuticals şirketinin ürettiği ilacın Türkiye distribütörü ise Türk İlaç ve Serum A.Ş. oldu.
#Türk İlaçMaymun çiçeği (mpox) virüsünün, enfekte bir kişinin deri lezyonları, vücut sıvıları veya uzun süreli solunum damlacıklarına maruz kalma yoluyla bulaştığını belirten uzmanlar belirti gösteren kişilerle yakın temastan kaçınılmasını öneriyor. Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu, havuz, hamam ve kaplıca gibi alanlarda maymun çiçeği virüsünün bulaşma riskine dair bilgiler verdi.
#Maymun ÇiçeğiMaymun çiçeği virüsü (Monkeypox) son dönemde tüm dünyada paniğe sebep oldu. İstanbul’da Maymun çiçeği virüsü görüldü iddiaları ise bugün çeşitli mecralarda paylaşılmaya başlandı. İstanbul'da Maymun çiçeği var mı? sorusu da bu nedenle merak ediliyor. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü "İstanbul'da bir kişide, Maymun çiçeği tespit edildi" iddiası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, İstanbul'da Maymun çiçeği görüldü mü? İşte detaylar…
#Maymun ÇiçeğiHindistan- Almanya seferini yapan Air Vistara Havayolları’na ait yolcu uçağı, bomba ihbarı nedeniyle Erzurum Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı. Güvenli bölgeye alınan uçağın kabin ve bagaj bölümündeki aramalar tamamlandı. Olay sonrası Erzurum hava sahası uçuşa kapatılırken Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, bomba ihbarının asılsız olduğunu açıkladı.
#ErzurumSonbaharla birlikte özellikle COVID-19 gibi solunum yolları rahatsızlıklarının iyice arttığı bir döneme giriyoruz. Ayrıca şimdi bir de dünya genelinde Batı Nil ateşi ve maymun çiçeği virüsü (MPOX) gibi hastalıklar da kendini gösterdi. Kırım Kongo kanamalı ateşi de çok konuşulmayan önemli bir sağlık sorunu. “Bu hastalıklar nasıl riskler taşıyor ve yeni salgınlara neden olabilir mi” diye sorduk.
#COVID-19Hızla yayılması ve ölümlere yol açması nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından acil durum ilan edilen Maymun Çiçeği virüsü, Afrika kıtasında Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Burundi, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kongo, Kamerun, Gana, Liberya, Nijerya, Ruanda, Kenya, Fildişi Sahili ve Güney Afrika’da görüldü.
#Maymun ÇiçeğiDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından acil durum ilan edilen Maymun Çiçeği (MPOX) virüsüne karşı, İstanbul Havalimanı’nda 11 ülkeden gelen uçuşlar yakın takibe alınırken, herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmadı.
#M ÇiçeğiMaymun çiçeği son dakika haberleri gündemde yer alıyor. Maymun çiçeği Ankara ilinde görüldü iddiaları araştırmalara neden oldu. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, çeşitli medya organlarında Ankara'da maymun çiçeği hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastaların olduğu iddiaları üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği doğduğu belirtildi. Peki, maymun çiçeği belirtileri neler, maymun çiçeği nasıl bulaşır? Maymun çiçeği Türkiye'de görüldü mü, var mı? Ankara maymun çiçeği açıklaması....
#Maymun Çiçeği VirüsüMaymun çiçeği nedeniyle okulların tatil olacağı iddiası sosyal medyanın gündeminde yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) M çiçeği virüsünün yayılmasını "uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu" olarak tanımasının ardından virüsün ikinci bir pandemiye dönüşeceği endişesi başladı. Afrika ülkelerinde görülen maymun çiçeği virüsü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, maymun çiçeği hastalığıyla ilgili bir tanı konulmadığını ve sürecin takip edildiğini açıkladı. Hastalık endişesi nedeniyle, bazı sosyal medya hesaplarından da 'maymun çiçeği okulları tatil edecek' iddiası yayıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre 2024 2025 eğitim öğretim dönemi 9 Eylül tarihinde başlayacak. İşte, gündemde yer alan Maymun çiçeği okulları tatil edecek mi, maymun çiçeği nedeniyle okullar kapanacak mı? sorularının yanıtına yönelik bilgiler.
#Maymun ÇiçeğiDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, M çiçeği (mpox) ile mücadelede kitlesel aşılama yerine virüsün bulaştığı bölgelerde “hedefli aşılama” yapılması gerektiğini söyledi. M çiçeğinin yayılmasının Covid-19’a göre daha kolay olduğunu belirten Harris, "İnsanların Covid-19 gibi bir durumla karşı karşıya olduğumuzu düşünerek endişelenmelerine gerek yok" dedi.
#M ÇiçeğiMaymun çiçeği virüsü ilk belirtileri, dünyada olduğu gibi ülkemizde de takip ediliyor. Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) M çiçeği virüsünün yayılmasını "uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu" olarak tanımasının ardından yeni bir salgın endişesini gündeme getirdi. Sağlık Bakanı Memişoğlu M çiçeği virüsünün Türkiye'de görülmediğini bildirirken gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı. Çiçek hastalığından daha az bulaşıcıdır ve daha hafif seyirli bir tabloya neden olan maymun çiçeği (MPox) ateş, yoğun baş ağrısı, lenfadenopati (lenf düğümlerinin büyümesi), sırt ağrısı, miyalji (kas ağrıları) ve yoğun halsizlik ile kendisini gösteriyor. Peki, Maymun çiçeği hastalığı nedir, nasıl anlaşılır? Maymun çiçeği belirtileri nelerdir? İşte, maymun çiçeği hastalığı tedavisi ve belirtileri ile ilgili ayrıntılar.
#Maymun Çiçeği BelirtileriMaymun çiçeği virüsü son dakika haberler ile takip ediliyor. DSÖ'nün acil durum ilan ettiği Maymun çiçeği virüsünün Türkiye'de görülüp görülmediği gündemde yer alıyor. Maymun Çiçeği hastalığı konusunda Dünya Sağlık Örgütü'nün yapmış olduğu açıklama sonrası dikkatler, vakanın Türkiye'de görülüp görülmediğine çevrildi. Bulaş riskini farklı virüsle kontamine olmuş yüzeyler veya giysilerle temas yoluyla da sağladığı için dikkatli olunması gerekiyor. Peki, Maymun Çiçeği Türkiye'de görüldü mü? Maymun çiçeği virüsü Türkiye'de var mı? İşte, sosyal medyada gündeme gelen iddiaların ardından Kocaeli Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan önemli açıklama
#Maymun Çiçeği Türkiye'de Görüldü MüMaymun çiçeği virüsü belirtileri ve nasıl bulaştığı, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de takip ediliyor. Maymun çiçeği olarak da tanımlanan maymun çiçeği virüsü Afrika'da ortaya çıkmasıyla birlikte son günlerde ülkemizin gündeminde de yer alıyor. Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (Afrika CDC) Genel Müdürü Jean Kaseya yaptığı açıklamada, Afrika'da bildirilen vakaların 2022-2023 arasında %79, 2023-24 arasında ise %160 arttığını bildirdi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından "uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu" oluşturduğu açıklanan maymun çiçeği (mpox) hastalığıyla ilgili olarak Türkiye'de toplumsal hassasiyet artıyor. Peki, Maymun çiçeği virüsü Türkiye'de var mı, öldürür mü? Maymun çiçeği belirtileri neler, nasıl bulaşıyor? İşte maymun çiçeği belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler...
#Maymun ÇiçeğiMaymun çiçeği virüsü, fareler ve sincaplar gibi kemirgen hayvanlardan veya enfekte olmuş bireylerden bulaşıyor. Virüsün neden olduğu vücut döküntülerine dokunmak, bu döküntülerin bulaştığı giysi, çarşaf, havlu ve benzeri eşyaları kullanmak ve vücut sıvılarıyla temas etmek en önemli bulaş nedenleri arasında yer alıyor. Peki, çiçek aşısı maymun çiçeğinden korur mu? Maymun çiçeği tedavisinde çiçek aşısı mı kullanılıyor? İşte, o detaylar
#Maymun ÇiçeğiBeklenen haber dün akşam saatlerinde geldi ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Afrika’da yayılan M çiçeği virüs için "uluslararası öneme sahip acil durum” ilan etti. Afrika kıtasını tamamen etkisi altına alan salgının dünyaya yayılması önlenmeye çalışılacak.
#M ÇiçeğiAfrika Birliği, hızla yayılan M çiçeği salgını ve yaşanan çok sayıdaki can kaybıyla birlikte kıta genelinde acil durum ilan etmek zorunda kaldı. Virüs nedeniyle yaşanan ölümler 2022’den beri bin 500’e yaklaşırken yetkililer kararın tüm kıtanın güvenliği için alındığının altını çizdi.
#Afrika KıtasıMaymun çiçeği hastalığı belirtileri, Afrika'da yayılmasının ardından dünya kamuoyunun gündemine geldi. Bağışıklığı baskılanmış kişilerde ve küçük çocuklarda risk oluşturan maymun çiçeği Afrika'da kırmızı alarma neden oldu. Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, maymun çiçeğinin yüzde 160 oranında arttığını ve tehlikeli boyutlara ulaştığını açıkladı. Maymun çiçeği hastalığı genelde 2-4 haftada kendiliğinden geçiyor, yakın ve uzun süreli temasla bulaştığı için Kovid-19 benzeri bir salgına yol açması beklenmiyor. Şimdiye kadar Afrika dışında görülen vakaların tamamının Afrika'dan gelen insanlar veya getirtilen kemirgenlerden kaynaklandığı biliniyordu. Ancak Afrika dışında tespit edilen vaka sayısı son bir hafta içinde, bugüne kadar Afrika dışında görülen toplam vaka sayısını aşacak kadar arttığı için Dünya Sağlık Örgütü ve bilim dünyasının dikkatini çekti. Peki, maymun çiçeği virüsü nedir, maymun çiçeği hastalığı tedavisi var mı? İşte maymun çiçeği belirtileri
#Maymun ÇiçeğiEnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, DSÖ'nün uluslararası acil durum ilan ettiği Afrika'da ortaya çıkan 'maymun çiçeği' varyantına karşı Türkiye'de de önlem alınması gerektiğini söyledi. Ceyhan, "Türkiye'de, şu anda yürütülen bir aktif sürveyans çalışması yok. Hastalığı tespit edebilmek için aktif sürveyans çalışması yapmalıyız" dedi. Ceyhan, "Şu anda bir yayılma söz konusu ve bunun için DSÖ alarmda. Solunum yoluyla bulaşan pandemiler gibi, grip pandemisi, koronavirüs pandemisi gibi bir anda 100 binlerce, milyonlarca vakaya ulaşmaz. Ama yavaş yavaş artarak dünya için tehlike oluşturabilir" diye konuştu.
#Maymun ÇiçeğiMaymun çiçeği virüsü bulaşıcı mı, nasıl anlaşılır soruları dünyanın gündeminde. Nadir görülen Maymun çiçeği virüsü (Monkeypox) yaygınlaşma hızını arttırırken, virüs; göz, burun, ağız mukozaları gibi temas veya yakın zamanda cilt lezyonlarından bulaşabiliyor. Araştırmalara göre maymun çiçeği virüsünün kuluçka süresi ise genellikle 6-14 gün ya da 5-21 gün olarak biliniyor. Öte yandan bazı antivirallerin kesin olmamakla birlikte maymun çiçeği hastalığında etkili olabileceği belirtiliyor.
#Maymun Çiçeği