Matematik öğretmeni Fatih Yıldıray (36), evde kaldığımız dönemde hem eğitimde hareketlilik sağlamak, hem de öğrencilere “Matematiği neden öğreniyoruz” sorusunun cevabını vermek için kendi hazırladığı karavanıyla yola çıktı. Kısıtlamalardan dolayı planları gecikse de Yıldıray’ın hedefi Türkiye’nin doğusundaki köy öğrencilerine ulaşmak. Yolda ise hem öğrencilere soru yazıyor, hem yol hikayesini kaleme alıyor...
#ÖğretmenGünümüzün anne-babaları bazı klasik masalları beğenmiyor ya da hep aynı şeyleri anlatmak istemiyor. Bir yandan da gündelik hayattaki bazı sorunları aktarabilmek için kendi masallarını ‘uydurma’ peşindeler. Uzmanlara kendi eğlenceli ve etkileyici masalımızı nasıl yaratabileceğimizi sorduk, 10 maddelik bir plan çıktı.
#YazarTürk tarihi özellikli oldukça başarılı ve Dünya Tarihi için de önemli olan bilginler yetiştirmiştir. 7.sınıf sosyal bilgiler konuları içerisinde yer alan Türk İslam medeniyetinde yetişen Bilginler konusu Türk tarihinin yetiştirdiği bilginlerin yer yer aldığı bir konudur. Böylece öğrenciler geçmişte yaşayan bilginlerden hareketle gelecekleri için daha duyarlı ve geçmişten örnek alan kişiler olarak yetişir. 7. Sınıf sosyal bilgiler Türk İslam medeniyetinde yetişen bilginler konu anlatımı ile ilgili detayları derledik.
#7. Sınıf Sosyal Bilgiler Türk - İslam Medeniyetinde Yetişen Bilginler Konu AnlatımıOsmanlı tarihçisi Prof. Dr. Fatmagül Demirel, ‘Cumhuriyet Kurulurken Hayaller ve Umutlar’ adlı kitabında 1920 ve 30’lu yıllarda yapılmış anketleri yayımladı. İlginç sorulara okuyucuların ve devrin aydınlarının dikkat çekici cevapları var. Prof. Dr. Demirel, anketlerin yapılan devrimlere yönelik bir tür nabız tutma olduğunu söylüyor.
#GazetehaberleriÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü, ’Ortaöğretim ders kitaplarının yeniden yazılması programı’ kapsamında kurulan 7 komisyondan biri olarak görev aldı. ÇÜ ekibi, eğitim müfredatına uygun kitaplar hazırladı.
#ADANAİstanbul Erkek Lisesi’nden bu yıl mezun olan Nurullah Giray Kuru, ‘59’uncu Uluslararası Matematik Olimpiyatları’nda 107 ülkeden 600 öğrenciyi geride bırakarak, altın madalyanın sahibi oldu. Sadece 11 kişinin çözebildiği çok zor bir soruyu doğru cevapladı. Matematiğe tutkusu olduğunu söyleyen Kuru, bu dersten korkanlara ise ‘cesaretli’ olmasını öneriyor.
#GazetehaberleriÖSYM’nin paylaştığı sayısal verilere göre, testlerdeki başarı ortalamaları geçen yıla oranla önemli ölçüde düştü. Matematik Köyü’nün kurucusu Prof. Dr. Ali Nesin, bu durumu Hürriyet’e değerlendirdi. Geçen yıl eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talebi üzerine “Lise-1 Matematik Kitabı” yazmaya başlayan Nesin, öğrenciyi suçlamanın yanlış olduğunu belirterek, özetle şunları söyledi:
#Ali NesinDünyaca tanınan Matematik Profesörü Edward Frenkel, ODTÜ’nün 60. yıl etkinlikleri kapsamında ODTÜ’lülere “Aşk ve Matematik”i anlatacak. ABD’de “en çok satanlar” listesine giren kitabı “Aşk ve Matematik” ile matematiğin hiç görmediğimiz taraflarını anlatan Profesör Frenkel, 26 Kasım’da ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi (KKM) Kemal Kurdaş Salonu’nda ODTÜ’lü öğrenciler ile buluşacak.
Talim Terbiye Kurulu’nun 9’uncu sınıf ders kitapları üzerine yaptığı çalışmayla ortaya çıkan 1.150 sayfalık matematik ders kitabı tartışma yarattı. Sendika başkanları, “hormonlu kitap” olarak niteledikleri kitabın, çocukları eğitimden soğutacağını ve pratikte hiçbir faydasının olamayacağını savundu.
Talim Terbiye Kurulu’nun 9’uncu sınıf ders kitapları üzerine yaptığı çalışmayla ortaya çıkan 1.150 sayfalık matematik ders kitabı tartışma yarattı. Sendika başkanları, “hormonlu kitap” olarak niteledikleri kitabın, çocukları eğitimden soğutacağını ve pratikte hiçbir faydasının olamayacağını savundu.
#MatematikÇocukken babasını kaybetti. Dershaneye gitmeden Boğaziçi’ni kazandı. Müzik hayali için, bulaşıkçılık bile yaptı. En büyük mücadelesi ise kendisi gibi kalabilmekti... Rock müziğin ‘asi çocuğu’ Teoman, Mümin Sekman’ın “insan isterse: Azmin Zaferi Öyküleri 4” adlı kitabında yaşamının bilinmeyenlerini anlattı. İşte kendi dilinden Teoman’ın hikâyesi..