Sayısal bölümler üniversite tercih bölümünde en çok tercih edilen bölümler arasında yer almaktadır. Matematik bölümü de en çok tercih edilen bölümler arasında yer almaktadır. Lisans eğitimi verilen matematik bölümünde bütün sayısal dersler görülmektedir. Matematik bölümü mezunlarının ne iş yaptığı ve bu bölümün ne olduğu en çok araştırılanlar arasına girmiştir. Matematik bölümünden iş imkanları da araştırılanlar arasındadır. Okuması son derecede zevkli olan bölümlerden olan matematik bölümü ek tercih döneminde de tercih edilmektedir. Ayrıca bazı kişiler bu bölümü yüksek lisanslarında da tercih etmektedirler. Tercih dönemi yaklaştığında bölüm araştırması yapan öğrenciler matematik bölümünü oldukça fazla araştırmışlardır. Peki, matematik bölümü nedir? Matematik bölümünden mezun olanlar ne iş yaparlar? Matematik bölümü hangi üniversitelerde yer almaktadır? Matematik bölümünün iş imkanları nelerdir? İşte matematik bölümüne dair tüm detaylar.
#Matematik Bölümü Nedir?İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) APİG TECH takımı, dostu düşmanı ayırt edebilen ve atış kararını kendi verebilen bir yazılım geliştirdi. ‘Agile Hunter’ adındaki bu sistem, İtalya’nın başkenti Roma’da 22-23 Kasım tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Fibonacci Robot Olimpiyatları-Dünya Şampiyonası’nda ikinci oldu.
#İTÜ‘Su gibi’ sözü Doğa Rutkay için söylense yeridir. Güzelliği ‘su gibi’ duru, berrak, doğal. Kişiliği ‘su gibi’ insanı rahatlatan, iyi hissettiren, özgün ve özgür. Dolayısıyla onunla yapılan işlerde zorluklar olsa da hayata yaklaşımı sayesinde eminim ‘su gibi’ akıyordur.
#SPONSORLU İÇERİK‘Su gibi’ sözü Doğa Rutkay için söylense yeridir. Güzelliği ‘su gibi’ duru, berrak, doğal. Kişiliği ‘su gibi’ insanı rahatlatan, iyi hissettiren, özgün ve özgür. Dolayısıyla onunla yapılan işlerde zorluklar olsa da hayata yaklaşımı sayesinde eminim ‘su gibi’ akıyordur.
#1‘Su gibi’ sözü Doğa Rutkay için söylense yeridir. Güzelliği ‘su gibi’ duru, berrak, doğal. Kişiliği ‘su gibi’ insanı rahatlatan, iyi hissettiren, özgün ve özgür. Dolayısıyla onunla yapılan işlerde zorluklar olsa da hayata yaklaşımı sayesinde eminim ‘su gibi’ akıyordur.
#SPONSORLU İÇERİK“Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte, yapay zeka ve robotik gibi alanlar hayatımızın her alanında etkili olmaya başladı. Bu değişim ve gelişimle birlikte, geleceğin bireylerini yetiştirmek için eğitim sistemimizin de değişmesi ve adapte olması gerekiyor. Bu noktada, çocuklar için felsefe eğitiminin önemi ve değeri giderek artar.”
#Bayburt ÜniversitesiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yunan Bakan Dendias'a sert tepki gösteren Erdoğan, "Onun bir defa kalkıp da Türklerin orada işgalci olduğunu söylemesinden daha densiz, edep dışı bir ifade olamaz. Dolayısıyla, Sayın Miçotakis’in bu bakanına haddini bildirmesi lazım." dedi. TSK'nın Kuzey Irak'taki operasyonları hakkında konuşan Erdoğan, "Terörle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Önünde sonunda kazanan inşallah yine biz olacağız. Artık onları bekleyen son yakındır" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "İsrail yaptıklarının cezasını çekmeli, bu ceza bir daha kimsenin böylesi bir zulmü aklından geçirememesini sağlayacak kadar ibretlik olmalıdır." mesajında bulundu. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: Bizler toplumumuzun her kesimi gibi emeklilerimizin de daima yanındayız. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmemek için azami gayret gösteriyor, elimizden gelenin daha fazlasını imkanlar nispetinde yapıyoruz.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanFaslı oyuncu Iman Casablanca, “Müdür” adlı single’ını beğeniye sundu. Oyunculuktan önce şarkıcılık deneyimi olduğunu söyleyen Casablanca, hem projelerini hem de Türkiye’ye olan sevgisini anlattı. Fas’ta aile baskısından kaçarak Türkiye’ye geldiğini ifade eden Casablanca, burayı evi gibi gördüğünü dile getirdi.
#Iman CasablancaSon yıllarda öğrencilerin en çok zorlandığı konulardan birisi bölme bölüne bilme işlemleri olmaktadır. Özellikle bazı sayıların birkaç basamaklı olması nedeni ile bu durum daha da içinden çıkılmaz bir hal almaktadır. Öğrencilerin akıllarına sık sık gelen 7 ile bölünebilme kuralı nedir? 7 ile kalansız bölme işlemi konu anlatımı ve örnek soruları nelerdir? İşte, tüm detaylar.
Binlerce öğrencinin heyecanla beklediği YKS sonuçları perşembe günü açıklandı. Şimdi sırada tercihler var. Sürecin hemen öncesinde 16-20 yaş arası 100 gençle görüştük ve onlara en havalı buldukları meslekleri ve seçecekleri meslekleri sorduk. Çoğunluk spor, sanat ve havacılığı havalı bulsa da aile baskısı ve daha iyi gelire sahip olabilmek için mühendis, mimar ya da doktor olmayı düşünüyorlar.
#GençSıralama mı önemli, puan mı sorusu YKS sonuçları akabinde öne çıktı. YKS tercihleri için puan mı önemli sıralama mı sorusu, sonuçların açıklanmasının akabinde pek çok adayın gündeminde yer almaya başladı. Eğitim uzmanı Salim Ünsal, tercih aşamasında puanın mı yoksa sıralamanın mı ön planda yer alması gerektiğine değinerek tercih esnasında dikkat edilmesi gereken 10 püf noktayı sıraladı. İşte, YKS tercihleri öncesi dikkat edilmesi gerekenler
#SıralamaEkranda yıldızı bu sene parladı. Masmavi gözleri, saf duruşu ve yeteneğiyle dikkat çekti. Pek aklında yokken girdiği bu yolculuğu şöyle anlatıyor: “Setin üçüncü günüydü, ‘Her şeyi bırakıyorum, ben buraya aidim ve bu işi yapacağım’ dedim.” Eylül Tumbar’la buluşuyor, ilk söyleşisinde keşfedilme hikâyesini, bilinmeyenlerini ve hayatını konuşuyoruz: “Benim kendimle bir yarışım var, ayrıca kendime karşı epey acımasız olduğumu da söyleyebilirim.”
#Eylül TumbarHayatın ilk yıllarında kol kanat gerip, mikroplar ile tanışmasına mümkün olduğunca engel olduğumuz çocuklarımız kreşe gittiklerinde birden sık hastalanmaya başlarlar. Bu durum ebeveynlerde büyük bir endişeye neden olur ve zaman zaman çocuklarını kreşten almayı bile düşündürebilir.
#Kreş Hastalığına DikkatBilgisayar programcılığı ön lisans bölümü tercih döneminde oldukça fazla tercih edilmektedir. Bilgisayar programcılığı da tercih edilen o ön lisans bölümlerinden sadece bir tanesidir. Dikey geçiş sınavı da imkanı bulunan bu bölümde pek çok yenilik de bulunmaktadır. Peki, Bilgisayar programcılığı nedir, ne iş yapar? İşte, o bölüm hakkında detaylar
#BilgisayarGeomatik mühendisliği, YKS tercih süreci dolayısıyla pek çok vatandaşın gündeminde yer almaya başladı. Coğrafi bölgelere ait bilgilerin depolanması, işlenmesi, toplanması, analizi, gösterimi ve kullanıma sunulması ile ilgilenen Geomatik, üniversite eğitimleri arasında da yer alıyor. Peki, Geomatik mühendisliği nedir, ne iş yapar? İşte, o detaylar
#GeomatikYKS tercihleri için puan mı önemli sıralama mı sorusu, sonuçların açıklanmasının akabinde pek çok adayın gündeminde yer almaya başladı. Eğitim uzmanı Salim Ünsal, tercih aşamasında puanın mı yoksa sıralamanın mı ön planda yer alması gerektiğine değinerek tercih esnasında dikkat edilmesi gereken 10 püf noktayı sıraladı. İşte, YKS tercihleri öncesi dikkat edilmesi gerekenler
#Puan Mı Önemliİnsan nedir? Peki ya robotlar? Herkesin değerlendirmeleri neden birbirinden farklı? Birinin ‘iyi’ dediğine diğeri neden’ kötü’ der? Onunki bu sorulara bir cevap vermek üzere geçmiş bir ömür… Uluslararası Felsefe Kuruluşları Federasyonu Onursal Başkanı ve Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi ile hem eski fotoğraflara göz attık hem de bu soruların cevaplarına yanıt aradık…
#Prof. Dr. Ioanna KuçuradiFonksiyonlar, her girdinin belirli bir çıktıya sahip olduğu ilişkilerdir. Matematikte fonksiyon kavramları ve farklı fonksiyon türleri vardır. Bunlardan biri de Tek Fonksiyondur. Peki, tek fonksiyon nedir detayları ile derledik.
Sadece Türkiye’de değil, dünyada da seviliyor ve oyunculuğuyla takdir topluyor. Attığı her adım sosyal medyada gündem oluyor ama hakkında pek az şey biliniyor. “Normal yaşayan biriyim. Hayatın içinde, sokakta bir yaşamım var” diyen Engin Akyürek’le buluştuk; hayatını, oyunculuğu ve aşkı konuştuk. Akyürek: “Oyunculuk daha anlayışlı olmamı sağladı. Hayatı, insanları ve kendimi tanıma noktasında yardımcı oldu. Kendime ait farkındalıklarımı geliştirdi.”
#Engin AkyürekMatematik ve fizik iç içe fakat birbirinden farklı iki bilim dalıdır. Matematik bilimi numara, uzay, fizik ve felsefe gibi konularla ilgilenir. Fizik bilimi ise bir gücün bir nesne üzerine etki etmesi sonucunda gücün uygulama yönündeki farklılıklarıyla ilgilenmektedir. Her iki bilimde de bazı kurallar vardır. Hatta bu kurallar dünya üzerinde ispatlanmış kuramlara bile dönüşmüştür. Bazı durumlarda matematik biliminin kabul etmediği kuramları fizik bilimi fizik biliminin de kabul etmediği kuramları da matematik bilimi kabul etmiştir. İşte 37 53 90 üçgeni kuralı da bu kuramlardan bir tanesidir. 37 53 90 üçgeni kuralı nedir, özellikleri nelerdir, 37 53 90 üçgeni kanıtı ve örnekleriyle beraber konu anlatımı gibi konulara detaylıca yer verdik.
Gelenektir! Yıl biterken önümüzdeki yıl ne olacağı mutlaka merak edilir, astrolojik yorumlar araştırılır, olumsuzlukların bitmesi arzu edilirken; sağlık, para, aşk ile ilgili beklentiler giderek artar. Biz de yılın son söyleşisi için Vedik Astrolog, araştırmacı yazar Şebnem Ekşib ile bir araya geldik. Hem son kitabı ‘Sayıların ve Renklerin Sırlı Dili’ni konuştuk hem herkesin merakla beklediği 2022 yılı hakkındaki öngörülerini.Şebnem Ekşib, söyleşimizde 2022 yılının duygusal ihtiyaçların, bireyselliğin ve girişimlerin artacağı bir yıl olacağını belirtirken, “Yeni dünya düzeninde sisteme güvenme döngüsü tamamlanıyor. Girişimden ve yeni olanı deneyimlemekten korkmayanlar, bilinçli bir şekilde yönetenler ve farkları anlayanlar kârlı çıkacak” dedi. Evrenin bizimle sayılar ve renklerin titreşimi ile iletişim kurduğuna dikkat çeken Ekşib, herkesi bu kadim öğretiyi anlamaya ve sahip çıkmaya çağırdı.
#Bursa2022’de adını bolca duyacaksınız. Dur durak bilmeden çalışıyor; iki sinema filmi, bir dizi ve yeni bir şarkı… “Pandemi döneminde evde oturmaktansa üretmeye devam etmek istedim” diyor. Onur Tuna’yla buluştuk; yeni projelerini, farklı karakterleri canlandırmanın psikolojisi üzerindeki etkisini, hayatını ve bilinmeyen yönlerini konuştuk: “İlgimi çeken ya da bilgi birikimi ve zekâsı hoşuma giden biri varsa flört edebilirim.”
#Onur Tuna