Amalımescit’teki Antiochia’ya 16 yıl kadar önce ilk açıldığı dönemde gitmiş, kentlerine gönül vermiş Antakyalı Gülüm ailesinin gastronomi tutkunu iki üyesi Süleyman Gülüm ve Jale Balcı ile o günlerde tanışmıştım. Sonra dostluğumuz, arkadaşlığımız hiç bitmedi.
#Antakya MutfağıKestane mantarı son günlerde çok merak edilen mantar çeşitleri arasında yer alıyor. Beyaz kültür mantar ailesinden olan kestane mantarı yemeklere ayrı bir lezzet katıyor. Peki kestane mantarı nedir, nerede yetişir? İşte kestane mantarı tarifleri…
#Kestane Mantarı NedirShibuya’da, sokak arasına gizlenmiş tek masalı restoran Été’nin en önemli özelliği gecede en fazla 6 kişiyi misafir etmesi. Rezervasyon için öncelikle şefi tanıyan birine ulaşmanız gerekiyor. Daha sonra kendisinin, kapısından kuyruk eksik olmayan pastanesi Fleurs d’été’nin, yine sınırlı sayıda olan imza tatlılarından birini almalısınız. Biz zor da olsa bu rezervasyonu ayarlayabildik ve çok mutlu eden bir deneyim yaşadık...
#Somer SivrioğluŞehrin en ‘şık şıkıdım/şıkıdım casual’ mekânlarından biri daha Galataport’a göçtü: Frankie. Peki, Nişantaşı’ndaki şehir manzaralı o ikonik teras ne oldu? Abdi İpekçi Caddesi’ndeki The Stay Boulevard Nişantaşı otelinin en üst katına açılan Marcello’dayız.
#MekanBahçeşehir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Dilistan Shipman ile BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfak Direktörü Şef David Shipman, çok farklı ve sektöre örnek olacak bir projeye imza atmış. Galata Kulesi’ne paralel Tutsak Sokak’ta kısa bir süre önce açtıkları İtalyan restoranı Scarlatta’nın servisten mutfağa tüm ekibi, gastronomi mezunu ve kendilerinin yetiştirdiği eski öğrencilerinden oluşuyor.
#Müge AkgünSofra kurarken işin en vakit alan kısımlarından biri ‘Ne pişirsem’ sorusuna yanıt bulmak... Buna alışveriş ve pişirme sürelerini de ekleyin. Üstelik kalabalık bir misafir grubunu ağırlıyorsanız kişi sayısına göre servis çıkarmak da her zaman kolay değil. Tüm bunlar için yardımımıza koşan paket yemek servislerinin sayısı gün geçtikçe çoğalıyor. Uygulama veya internet sitesi üzerinden istediğimiz yemeğin doğranıp temizlenmiş malzemesi ayağımıza geliyor, bize de pişirmesi kalıyor.
#YEMEKYaz mevsimiyle özdeşleştirilen yerlere kışın, ilkbaharın başlangıcında ya da sonbaharda gitmeyi, sokaklarında dolaşmayı, hafiften üşümeyi, o boş ve terk edilmiş hallerini her zaman sevdim. Yerleşikler nasıl vakit geçirir, tüm yıl açık restoranlar nasıl ayakta kalır gibi detayları hep merak ederim...
#Müge AkgünSayısı artık bir elin parmağını geçmeyen fine-dining restoranlarımız içinde her zaman özel bir yere sahip Topaz’ın kapılarını tekrar açması, manzarasının hakkını veren yeni bir başlangıç yapması ‘Güzel şeyler de oluyor’ dedirtiyor. Üzerinde kurutulmuş enginarla gelen çiğ karides, pamuktan farksız lagos şiş, mantarlı risotto ve dana kaburga leziz ama menünün şaşırtan yıldızı balık köftesi...
#TopazTürkiye’ye geldiğimde pirinç ve pilavın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha fark ettim. Pirinç sadece pilav için değil, dolmalarda da kullanılıyor ve yemeğe kesinlikle çok farklı bir nota katıyor. İtalyanlar için risotto’nun yeri başka ama tane tane dökülen tereyağlı pilav yok mu, işte o harika!
#Pirinçİtalyan mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan risotto, son yıllarda ülkemizde de rağbet görüyor. Pirincin nişastasını salmasıyla kremamsı bir tat alan risottoyu mantarlı, safranlı, sebzeli, veya peynirli gibi pek çok değişik malzemeyle hazırlamak mümkün. Peki, risotto nasıl pişirilir?
#Risotto NedirRisotto tarifi, İtalyan mutfağının enfes lezzeti arasında yer tutuyor. Türk mutfağındaki pirinç pilavına benzeyen risottonun anlamı İtalyancada pirinç anlamındaki riso kökünden geliyor. Farklı çeşitlerle hazırlanan risottoyu ilk kez yapacaksanız mantarlı olanı denemenizi tavsiye ediyoruz. Kremalı kıvamı ile farklı lezzet denemek isteyenler risotto yapılışına göz atabilir. Peki, risotto nasıl yapılır? İşte, mantarlı risotto tarifi, malzemeleri ve adım adım yapım aşaması.
#Risotto Nasıl YapılırMantarlı risotto tarifi, İtalyan mutfağının değişik lezzetleri arasında yer alıyor. Parmesan ve mantarla hazırlanan mantarlı risotto, et, tavuk veya sebze suyunda pişirilerek krema kıvamına getirilmesiyle, bir tür pilav çeşidi olarak adlandırılabiliyor. Sofralarında farklı bir lezzet arayanların mutlaka mantarlı risotto tarifini denemesi gerekiyor. Peki, mantarlı risortto nasıl yapılır? İşte, adım adım mantarlı risotto tarifi ve yapılışıyla ilgili detaylar.
#Mantarlı Risotto Nasıl Yapılırİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 12 Mayıs Salı iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemSıradan pilav tariflerinden sıkılanlar için hem görüntüsü hem de tadıyla fark yaratacak bir önerimiz var: Kapalı bademli dereotlu pilav. Yapımında yufka kullanılması nedeniyle perde pilavını da anımsatan kapalı bademli dereotlu pilav, davet sofralarına da çok yakışacak. İşte, kapalı bademli dereotlu pilav için gerekli malzemeler ve yapım aşaması
#Kapalı Bademli Dereotlu Pilav Nasıl YapılırBehzat Uygur, Kanal D’nin yeni yarışma programı “Yaşım Kaç?”la ekrana dönüyor. Tiyatrocu, “Uzun zamandır program yapmıyordum. İyi bir stüdyo programının, iyi bir yarışma programının yapılmasını bekliyordum. Medyapım, ‘Yaşım Kaç’ı sunmamı teklif ettiğinde, ailece keyifle izlenebilecek bir program olduğunu gördüm. Bu beni cezbetti” diyor.
#Behzat Uygur