Televizyon sunucusu ve yapımcı Derya Yolyapan, Kızıldeniz'den gelen ve Akdeniz'i etkisi altına alan zehirli balon balıklarının Kuzey Ege'ye de ulaştığını söyledi. Sıcak sularda etkisini gösteren istilacı balıkların soğuğa adapte olduğunu kaydeden Yolyapan, bu türlerin Marmara'ya kadar ilerleyebileceğini, önlem alınması gerektiğini kaydetti.
#ADANATürkiye'nin ön önemli turizm merkezlerinden Bodrum'un en bakir yerlerinden biri konumundaki Mandalya Körfezi balık çiftlikleri tarafından istila edildi. Cennet koyun hemen yakınında bulunan çok sayıda balık çiftliklerinin neden olduğu kirlilik, vatandaşları da tedirgin etti. Bodrum Çevre Platformu Kurucusu Avukat Remzi Kazmaz, yeni çevre kanununa göre 'ÇED olumlu' raporu almaları gereken balık çiftliği sahiplerinin nasıl denetimden kurtulduklarını da anlattı. Kazmaz, firmaların birden çok şirket kurup üretimlerini belli sınırın altında gösterdiklerini belirterek, Böylelikle denetlenmiyorlar. Mandalya Körfezi şu anda çiftlik balıkçıları tarafından müthiş bir şekilde kirletiliyor. Birçoğunun ruhsatı yok. Ruhsatsız kurulan çiftlik balıkçıları orada kullanmış oldukları balık yemleri, dezenfekte ilaçlarla beraber denizin ekosistemini bozmakta dedi.
#Mandalya KörfeziMuğla'nın Bodrum ve Milas ile Aydın'ın Didim ilçesi sınırları içersinde kalan Mandalya Körfezi'ndeki balık çiftlikleri, 12 yıl önce kurulu bulundukları sahillerden yaklaşık 1- 1,5 mil uzağa taşındı. Ancak Bodrum'un Gündoğan, Göltürkbükü, Güvencinlik, Milas'ın Boğaziçi, Kıyıkışlacık mahalleleri açıklarına taşınan balık çiftliklerinden zaman zaman ters akıntı ve rüzgarın da etkisiyle gelen atık maddeler, sahiller, plajlar ve turistik koylarda tedirginlik yarattı. Bodrum Çevre Platformu Kurucu Başkanı Avukat Remzi Kazmaz, balık çiftliklerinin neden oldukları kirliliğe dikkat çekerken yasadaki boşluklardan yararlanarak denetimden nasıl kurtulduklarını anlattı. Çevre gönüllüsü olan Remzi Kazmaz, hukuki mücadele sürdürdüğünü vurgulayarak, Mandalya Körfezi'nde kirlilik tehlikesi olduğunu söyledi.
#BodrumTürkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Bodrum'un en bakir yerlerinden biri konumundaki Mandalya Körfezi, balık çiftlikleri tarafından istila edildi. Cennet koyun hemen yakınında bulunan çok sayıda balık çiftliğinin neden olduğu kirlilik, çevre sakinlerini ve turistleri tedirgin ediyor. Bodrum Çevre Platformu Kurucusu Avukat Remzi Kazmaz, yeni çevre kanununa göre, 'ÇED olumlu' raporu almaları gereken balık çiftliği sahiplerinin nasıl denetimden kurtulduklarını da anlattı. Kazmaz, firmaların birden çok şirket kurup üretimlerini belli sınırın altında gösterdiklerini belirtti.
#Mandalya KörfeziTicari ya da amatör amaçlarla denizde avlanırken takılan, yırtılan, kopan veya genel olarak kaybedilen ağlar dibe çöktüklerinde birer ölüm tuzağına dönüşüyor. Deniz canlıları takıldıkları ya da altında kaldıkları bu ağlar nedeniyle ölüyor. ‘Hayalet avcılık’ olarak da nitelendirilen bu durumun ortadan kaldırılması için çalışma yürüten Tarım ve Orman Bakanlığı, deniz ve göllerde 4 yıl içinde 389 bin metrekare ağ ile 2 bin 300 balıkçı sepeti çıkardı.
#Balık Avı YasağıMuğla'nın Bodrum ve Milas ile Aydın'ın Didim ilçesi sınırları içersinde kalan Mandalya Körfezi'ndeki balık çiftlikleri, vatandaşları ve tatilcileri tedirgin etmeye başladı. Balık çiftliklerinden zaman zaman ters akıntı ve rüzgarın etkisiyle geldiği öne sürülen atık maddeler, sahiller, plajlar ve turistik koylarda kirliliğe neden oluyor.
#BodrumKaplankaya, dünyanın önde gelen otel yönetim şirketlerinden Six Senses ile iş birliğini, 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren başlatıyor. Kaplankaya’nın Ceviz Sırtı bölgesinde bulunan 141 odalı otel, önümüzdeki 40 yıl boyunca Six Senses Hotels tarafından yönetilecek.
#Six Senses KaplankayaGelin birlikte kanatlanarak düşsel bir yolculuğa çıkalım. Önerim cennet koylara suları yararak değil, bu defa bulutları aralayarak ulaşmak, denizden gökyüzünü değil gökyüzünden denizi seyre dalmak. Bir haftada değil, hepi topu bir ya da iki saatte hem de. Yegâne gereksiniminiz tek motorlu, dört kişilik bir Cessna 172 veya benzeri bir uçak. Beğenen arkamdan gelir
#Kuşbakışı“ Eyvah, artık istediğimiz yere bina yapamayacak mıyız ?” diyenler, hiç merak etmeyin, biraz sabırlı olun, herşey eskisiye dönecek. Yine derelerin üstü kapatılacak, dere yatakları paylaşılacak, belediyeler bu binalardan rant kazanacaklar. Anlayacağınız, yaşananlardan kimse ders filan almayacak. Yine eski senaryolara geri dönülecek. Hiç korkmayın, Türk Türke yine birbirimizi yiyeceğiz...
Türkiye’de yabancılara 1 milyon ev satılması halinde her ev sahibinin ayda 2 bin Euro harcayacağını söyleyen Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, "İspanya 1 milyon 800 bin, Fransa ise 500 bin yabancıya konut sattı. 1 milyonluk hedefimiz 100 milyar dolarlık sabit yatırım anlamına gelir" dedi.