Ekin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#1Kalabalığın azaldığı, güneşin en keyifli kıvamına geldiği eylül ayı hemen yanı başımızdaki Yunan adalarının da en güzel zamanlarından. Bu adaların kimi az biliniyor, kimiyse dünya çapında şöhrete sahip. Ancak hepsinin ortak yönü kendilerine özgü bir lezzet anlayışının olması. Az bilinenlerden popülerlerine adalar arası bir lezzet yolculuğu bu...
#HürriyetFransa, en sürdürülebilir gıda sistemine sahip ülkelerin seçildiği “2017 Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi’nin” (FSI) lideri oldu. Endekste yer alan 34 ülke, küresel GSYİH’nın yüzde 85’inden fazlasını ve küresel nüfusun üçte ikisini temsil ediyor. Küresel çapta üretilen tüm gıdanın üçte birinin israf edildiği günümüzde, Fransa özellikle gıda kaybı ve atık konusunda öncü oldu.
#Gıda İsrafıAlmanya’nın üç Michelin yıldızlı restoranlarından Bareiss, kişisel ‘dünyanın en iyi 10’u’ listeme girecek kadar benim için özel. Fakat beni bu kadar mutlu ve iyi hissettirmesindeki asıl sebep başka. Hikâyenin ucunda gastronomi yazarı babanın lokantaya gitmekten nefret eden kızı var!
#Vedat MilorAlmanya’nın üç Michelin yıldızlı restoranlarından Bareiss, kişisel ‘dünyanın en iyi 10’u’ listeme girecek kadar benim için özel. Fakat beni bu kadar mutlu ve iyi hissettirmesindeki asıl sebep başka. Hikâyenin ucunda gastronomi yazarı babanın lokantaya gitmekten nefret eden kızı var!
#FRANSAKüçümseye küçümseye gittim, aşık olup döndüm. Sadece bir günüm vardı o yüzden de neredeyse uykuya hiç zaman ayırmadan her yerini görmek istedim. E zor tabii... Eğer bir İstanbul aşığıysanız İstanbul’u bu kadar andıran başka bir şehir görmedim diyebilirim. O yüzden Barselona’yı İstanbul üzerinden tarif edeceğim
Geçen hafta Finlandiya’nın en kuzeyine, beyaz örtülerin altına saklanmış Laponya’ya gittim. Dondurucu havada, yaşamımdaki birçok ilki gerçekleştirdim. Uçsuz bucaksız karlı kayın ormanlarında kızak kullandım, buzdan odalarda kaldım, bilmediğim lezzetlerle tanıştım, kuzey ışıklarını görebilmek için günlerce gözlerimi gökyüzünden ayırmadım. Bu haftadan itibaren bu soğuk yolculuğu sizlerle paylaşacağım.
İspanyol kültürünü tanıtmayı amaçlayan Taksim’deki Cervantes Enstitüsü, 29 Mart-31 Mayıs arasında İspanyol yemekleri kursu düzenliyor. Kurs, Galata’daki İspanyol restoranı Venta Del Toro’da, mekanın aşçısı Ana Gomez tarafından verilecek. Gomez, tortilla, paella gibi ülke mutfağının ünlü tatlarının yanında tavuk, balık, kırmızı et gruplarından kolay yemekler ve İspanyol mutfağının vazgeçilmez soslarını yapmayı öğretecek.