Paylaş
Yaz aylarında sıcak yemekler pek tercih edilmez. Bu havalarda aperatif ve serinleten yemeklere daha çok ihtiyaç duyarız. Bu durum bebeklerimiz için de geçerli. Onların da özgür bir birey olduğunu unutmuyoruz ve bu tariflerle yaz yemeklerini daha çok sevdiriyoruz.
İşte yaz ayları için bebeklere özel tarifler:
Güneş Püresi (6-8 ay arası)
Sebzeler buharda haşlanıp, iyice ezilir. Soğuduktan sonra bebeğinizin yiyeceği miktar verilir, kalanı ise dondurucuda saklanabilir.
Not: Dondurucuda sakladığınız püreyi, bebeğinize vereceğiniz zaman benmari yöntemiyle çözdürmeniz, besin kaybını engeller.
Balık Çorbası (8 ay ve sonrası)
Tüm malzemeler üzerine çıkacak kadar su ile pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra zeytinyağı eklenir ve çatalla ezilerek karıştırılır.
Parmak Yiyecekler (11 ay ve sonrası)
Sebzeler parmak boyutunda doğranır ve hafif diri kalacak şekilde buharda haşlanır. Haşlanan sebzeler önce yumurta sarısına, sonra robotton geçirilmiş tam buğday ekmeğine batırılır ve fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
Not: Parmak yiyecekler bebeğinizin besinleri kavrayarak onları tanımasına ve yeme becerilerinin gelişmesine yardımcı olur. Sebze sevmeyen bebeğiniz de parmak sebzeleri severek yiyecektir.
İrmikli Meyve Püresi (7-10 ay)
Armut az miktarda su ile haşlanır, piştikten sonra armut alınıp çatalla ezilerek tekrar tencerede kalan suyun içine konur. İrmik ilave edilerek pişirilir. Piştikten sonra ocaktan alınıp muz ve taze kırılmış ceviz ile birlikte blenderize edilir.
Balık Kroket (12 ay ve sonrası)
Kurutulmuş ekmek ezilir ve dil peyniriyle karıştırılır. Buharda haşlanmış somon dilimi önce tam buğday ununa, sonra yumurta sarısına, daha sonra ekmek karışımına batırılır ve fırında pişirilir. Yanında 50 gram haşlanmış sebzeyle servis edebilirsiniz.
Sebzeli – Peynirli Omlet (11 ay ve sonrası)
Yağ tavaya konulur ve dumanlanmadan sebzeler eklenir. Diğer tarafta peynir ve yumurta çırpılır. Sotelenen sebzelerin üzerine önce haşlanmış makarna, daha sonra yumurta karışımı ilave edilir ve pişirilir.
Not: Yumurta sevmeyen bebeğiniz, minik parçalara ayrılmış omletleri parmaklarıyla daha kolay tüketecektir.
Chicken Rolls (18 ay ve sonrası)
Hepsi blenderize edilir ve kepekli lavaşın üzerine sürülür. Lavaş rulo haline getirilerek, iki parmak kalınlığında kesilir. Üzerine domates sos, yanında light ayran ile afiyetle tüketilir.
Sebze Köftesi (18 ay ve sonrası)(2 porsiyon)
Yağ, peynir, un, yumurta ve kabartma tozu birleştirilerek hamur elde edilir. Sebzeler ilave edilip karıştırılır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tatlı kaşığı boyutunda parçalar şeklinde yerleştirilir ve fırında pişirilir.
Paylaş