GeriSeyahat 24 saatte Barselona
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
24 saatte Barselona

24 saatte Barselona

Küçümseye küçümseye gittim, aşık olup döndüm. Sadece bir günüm vardı o yüzden de neredeyse uykuya hiç zaman ayırmadan her yerini görmek istedim. E zor tabii... Eğer bir İstanbul aşığıysanız İstanbul’u bu kadar andıran başka bir şehir görmedim diyebilirim. O yüzden Barselona’yı İstanbul üzerinden tarif edeceğim

12.00: HOLA (MERHABA) BARCELONA!
Atatürk Havaalanı’ndan THY’ye atla; 3 saat 20 dakikada ver elini Barselona (464 lira). Havalanından şehrin Nişantaşısı sayılan Crue Roja’daki Hotel Condado’ya taksi (42 Euro). Ama yanlış yapmışım ben size şehrin Taksim’i sayılan Katalonya Meydanı’na yakın bir otel tutmanızı, mesela Ulitzer’ı tavsiye ederim: (İki kişilik şahane bir oda 130 Euro).

13.00: DOĞRU LA RAMPLA’YA
Otelde soyunup dökünmece (paha biçilemez). Resepsiyondan bir harita alıp, yaya olarak doğru Kalalonya Meydanı’na: (10 dakika). Barselona’nın İstiklal Caddesi sayılan La Rambla Caddesi’nde hızlı hızlı yürüyüp Pinotxo’da her şey bitmemiş olsun diye dua etmek: (Birazcık stres).

14.00: PINOTXO’DA HAYAL KIRIKLIĞI
Pinotxo oranın Balık Pazarı sayılabilecek Boqueria Çarşısı’ndaki popüler bir tapasçı. Ama saat daha öğlen iki olmasına rağmen her şey bitmiş (Ölçülemez hayal kırıklığı). Neyse ki çarşıda envai çeşit egzotik meyve, şişlerde tek tek satılan çeşitli şarküteri ürünleri, peynirler, yemişler, deniz ürünleri var (Birer ikişer Euro).

15.00: ŞAHANE TAPASLAR
Çık Boqueria Çarşısı’ndan vur La Rambla’dan aşağı. Gir ilk gördüğün tapasçıdan içeri, köfte, ahtapot, sosis, peynir, tavuk kanadı, balık kroket, ısmarla (51 Euro). Tapasa doyduktan sonra La Rampla Caddesi’nin iki tarafına açılan ara sokaklarda zigzag yap (Bedeli, renkten, canlılıktan, cıvıl cıvıllıktan baş dönmesi).

16.00: MONOCLE’UN İNCİLERİ
Ara sokaklardan geçerken sağ tarafta adını öğrenemediğim katedrali ziyaret et, önünde fotoğraf çektir, çok kuyruk yoksa gir içini gez: (Çok kuyruk vardı). Monocle’un yazdığı cool şekerlemeci Happy Pills’ten şekerleme al (Kutusu 4 Euro). Yolda La Cure Gourmande fırınına uğra, harika kutularda satılan kurabiyelerden tat (Kutusu 4 Euro).

17.00: KİTAP, ÇANTA, MEYVE SUYU
San Jordi kitapçısında dur, başka çok az yerde bulabileceğin pop art kitap, dergi ve afişlere göz at... (Göz atması ücretsiz) Hemen yanında harika çantalar yapan Vaho’yu gez, kendine hakim ol, cazibelerine kapılıp satın alma: (Bedava)... Yorulduysan her türlü egzotik meyvenin anında sıkıldığı vitamin barlardan birinde mola var, güler yüzlü Latin afetin elinden kivi-muz-ananaslı meyve suyu iç (2 Euro).

18.00: MARİNADA GÜNBATIMI
Katedralin arka tarafında içinde pazar kurulan meydana uğra kara peynir al (3 Euro). Yolda oranın İnci Pastanesi olan Dulcinea’ya ve Pallaresa pastanesinin önündeki kuyruğa takıl, içeride yer olmadığı için kapıda profiterol yiyen, ağzı burnu çikolata içindeki çocukları çek. Sonra yine zigzag yapa yapa La Rambla Caddesi’nden doğru sahil kenarına, marinaya. Bira ve waffle alıp marinanın ucunda günü batırmaca... (5 Euro)

19.00: TAGLIETELLA’DA AKŞAM YEMEĞİ
Kır sahilden sütun meydanına, Barcelona gümrüğünün oradan çıktın yine La Rambla’ya (Bedava). Atla bir taksiye gerisin geriye Aribau sokağındaki otele (8 Euro). Duşunu al, üstünü değiştir, doğru Diagonal Caddesi’ndeki Taglietella restorantta akşam yemeğine. Dört peynirli makarna, kağıt gibi incecik jambonlu pizza ve biftek ziyafeti (48 Euro).

20.00: TÜRK DAYANIŞMASI
Barcelona tıklım tıklım Türk dolu. Her caddede, her büyük mağazada, her otelde grup halinde memleketliler var. Ama benim derdim turist Türkler değil. Başka işim var: İstikamet Club Aribau. Orada Avrupa barmen yarışması yapılıyor; Türk barmenler Turgay (İncirkuş) ve Rüstem’e (Girgin) destek olunacak! (Bolca alkış, ıslık ama sonuç hüsran).

23.00: SOHO-GAUDI-MARİNA
Çıkışta Barcelona’nın Soho’su sayılan El Raval bölgesine. Burası Avrupa’nın en canlı gay life’yla ünlü. Akate, Lachapelle ve Metro kulüpte hızlı birer votka: (8-10 Euro)... Sonra atlayıp bir taksiye Gaudi’nin sütünlü binasının önünde mola verip marina bölgesine gitmece (15 Euro).

01.00: BARCELONA’NIN BURC EL ARABI
Ahali gece yarısından sonra sahildeki Catwalk, W teras gibi mekanlara akıyor. W Hotel Barcelona’nın 26. katındaki kulübe bir İstanbullu olarak bile kusur bulamıyorum. Burc El Arab gibi bir binanın tepesinde. Gün doğarken marinanın ucundan şehre doğru bakıyor; muhteşem. Ama Catwalk’a girmemizle çıkmamız bir; zaten saat sabahın altısı ve içerisi Barcelona’nın 16-18 yaş grubuyla dolu (Giriş 20 Euro).

06.00: KAHVALTI VE JÜBİLE
Otele dönüp iki-üç saat uyumaca (Paha biçilemez). Sabah 10’da kalk, otelde kahvaltı ve bu kez üzerinden şehrin batı yakasına. (Kahvaltı 130 Euro’ya dahil). Fakat niyetim önce Diagonal Caddesi’nden sola, bitmeyen meşhur Sagrada Familia katedralini gezmek, sonra Francesc Meydanı’ndan aşağı Tarradellas Caddesi’nden doğru Barcelona Garı’na inmek... (Giriş 5 Euro) Miro şehir parkının üstündeki yollardan Eixample bölgesinde haytalık edip bavulları toplamak üzere otele dönmece. (Ayrılıyor olmanın hüznü ve tekrar geliş planı)

BİR GÜNE SIĞDIRAMADIKLARIM
* Nou Camp stadyumu
* Gaudi’nin şehir dışındaki evi
* Picasso müzesi

Türkiye’yi temsil ettik ama kaçındı olduk bilmiyorum
TURGAY İNCİRKUŞ
GECENİN İNSANLARI


Ne yapıyorsun?
- Long drink hazırladım. Ortalığı topluyorum.
Kime Long drink hazırladın?
- Jüriye.
Neden?
- E Türkiye’yi temsil ediyorum.
Nasıl yani?
- Barselona’da El Jimador tekilaları tarafından uluslararası bir yarışma yapılıyor. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden barmenler var. Ben Türkiye’den davet edilen iki barmenden biriyim.
Türkiye’de nerede çalışıyorsun?
- Hardal’in bar şefiyim.
Nasıl bir yarışma bu?
- Üç kategoride yarışılıyor. Önce bir shot, sonra long drink, en son da kokteyl hazırlıyoruz. Hem bunların tek tek birincileri seçiliyor hem de toplamdaki birinci...
Kaç barmen yarışıyor?
- 17.
Ne tür kokteyller hazırladın? İçlerinden kolay birinin tarifini verir misin?
Shot tarifini verebilirim. 1 cl tekila kullanıyoruz, yarım cl taze limon suyu, yarım cl cream de cacao dark
Ve 1 cl ananas suyu ekliyoruz. Bardağımızı taze nane ve yeşil limonla süsleyebiliriz.
Zorlandın mı yetiştirebilmek için kokteylleri?
- Yarışmada zorlanmadım ama hazırlıklar sırasında zorlandım. Yumurta beyazı var mesela benim kokteylimde. Gittim marketten yumurta aldım. Pişmiş çıktı. Meğer burada öyle de satıyorlarmış!
Peki sonuç? Kim birinci oldu?
- Macar...
İkinci?
- İngiliz...
Üçüncü?
- Rus...
Siz Türk ekibi olarak kaçıncı oldunuz peki?
- Bilmiyoruz, ilk üçün dışındakiler açıklanmadı...
False