Güncelleme Tarihi: Ağustos 28, 2020 09:53
Ev partilerinin değişmez atıştırmalıklarından biri de makarna veya patates krokettir. Hem doyurucu hem de servisi kolay, şık görünümü ile masalarımızı süsler. Sadece davetler için değil evde de pişen makarna ertesi güne kaldığı zaman kroket şekline getirilebilir ve ortaya çocuklarınızın da sizin de bayılarak yiyeceğiniz bir lezzet çıkar.
50 gr haşlanmış süzülmüş herhangi bir cins küçük taneli makarnaYa da bir gün önceden kalmış makarna3-4 adet ince doğranmış yeşil soğan2 yemek kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı dolusu un350 ml süt1 küçük demet maydanoz/dereotu1-2 adet yumurta1 yumurtanın akı100 gr kaşar peynir rendesi50 gr tulum peyniriKarabiberPul kırmızıbiber1 yemek kaşığı domates püre veya salçasıGaleta unu
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün.İnce ince doğranmış yeşil soğanı tavaya koyun.
Daha sonra tereyağı ilave edin ve birlikte çevirin.
Ardından un ilave edip birlikte çevirmeye devam edin.
Daha sonra sütü yavaş yavaş ilave edin ve pişirin.
Karışıma makarnayı ilave edin.Bu şekilde katı bir hamur elde edin.
Karışım soğutun ve Doğranmış maydanozu, dereotunu, domates püresini, salça baharatlarını, yumurta ve peynirleri ilave edin.
Tüm malzemeleri köfte gibi yoğurun.
Elinizle sekil verdiğiniz karışımı çırpılmış yumurta akına batırın.
Galeta ununu tepsiye serin, parmak parmak şekillendirilen makarna kroketleri galeta ununa bulayın.
Kızgın yağda nar gibi olana dek kızartın.Afiyet olsun!Not: Bu tarif www.oyascuisine.com yazarı Oya Emerk'e aittir.