Yemeklerin hikâyesinden malzeme ve servise kadar gastronomi deneyiminin bir bütün oluşu, sık sık bahsi geçen bir mevzu. Ama bu bütünü tamamlayan en önemli unsurlardan biri de kuşkusuz bir restoranın tuvaletine gösterdiği özen ve itina. Birbirinden ilginç konsept tuvaletlerin sayısı giderek artıyor. Belki yakında bizde de benzerlerini görmeye başlarız.
#RestoranDalaman’da uçaktan indikten sonra dünyanın en özel noktalarından biri olan Datça Yarımadası’na ulaşmak için üç saat süren maceralı araba yolculuğu sırasında insan, Antik dönemin önemli merkezlerinden biri kabul edilen teraslar kenti Knidos’un bu dağlık arazide ne zorluklarla inşa edildiğini düşünmeden edemiyor.
#Müge Akgün12. Restoran Haftası başladı! İstanbul, Ankara ve İzmir’de 100’ü aşkın katılımcı restoranın hazırladığı menüler, uygun fiyatlarla lezzet tutkunlarıyla buluşuyor. ‘Bireysel’ ve ‘paylaşımlı’ olmak üzere iki ayrı kategoride tasarlanan menülerin tamamı atıksız mutfak disiplinine uygun, üstelik bitki bazlı seçenekler de var. Etkinlikte deprem bölgesi de unutulmadı. Hasar gören restoranlara destek olmak ve bölgedeki yeme-içme sektörünü ayağa kaldırmak için Antakya’nın dört ünlü restoranı İstanbul’da ağırlanacak.
#Restoran HaftasıFeriye’de pop-up restoran günleri başlıyor. 23 Nisan’da çocuklar için pizza eğitimi... Antakyalı Güzelburç Tugay Kasabı, Madera’ya konuk oluyor. MSA, dijital eğitimlerini başlattı. Bozukbağ Kahvaltıcısı sezonu açtı. Yeme-içme dünyasından en yeni haberler...
#Ramazan BayramıHarbiye’deki Madera İstanbul, açık ateşte pişen etleriyle döktürüyor. Şef Nihat Doğtürk, ekşi mayalısından köz patlıcanlıya pidelerde de başarılı. Mekânı sık sık gidilecek bir adres yapacak unsursa özlediğimiz kibar servis ve yemek yiyip sohbet edeni rahat ettiren oturma düzeni...
#Nihat DoğtürkGeçtiğimiz bayram İpsala sınırından çıkıp Yunanistan’dan başladığımız ve Bulgaristan’dan Kapıkule sınırından geçerek yurda dönüp sonlandırdığımız Balkanlar turumuzda toplam 8 ülke ve 23 şehir gezdik. Bir sınır kapısından diğerine de tam 4 bin km yol kat ettik. Kafamıza göre yol aldığımız, istediğimiz şehirde konakladığımız, istediğimiz yerde durup mola verdiğimiz harika bir 10 gün geçirdik. Bu yazımda gezdiğimiz ülkelerde damak çatlatan 10 restoranı sıraladım. Kimi lezzet açısından öne çıkıyor kimi de ambiyansı ve verdiği huzurla… İşte 7 ülkeden 10 restoran tavsiyesi…
#BalkanlarBüyüleyici ve yorucu bir şehir Venedik. Keşfetmek kolay değil. Sürekli hareket halinde olan şehir, modern sanatın önemli merkezlerinden birine dönüştü. Büyük Kanal boyunca açılan lüks otel ve pasajlar, yenilenen barlar ve restoranlar kentin yıldızını biraz daha parlattı. Bu kez Venedik’in popüler mekânlarını bir kenara bırakıp, az bilinen noktalarından bahsedeceğiz.
#VenedikGenelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın da katıldığı Balkan ülkeleri genelkurmay başkanları toplantısı için Selanik’teyiz. Günlerden salı. Yunan gazetelerine bakıyorum. "Türk uçaklarının Ege’deki ihlalleri" iddialı haberler birinci sayfalardan anonslu duyurulmuş. Hatta bir ikisinde "haber" manşet.