Yaz tatili demek Ege ve Akdeniz demek. Konaklamayı, gezilecek yerleri hallettiniz... Bir de gezerken ağız tadınıza göre keşifler yapmak istemez misiniz? Yüksek mutfak arayanlara da yol kenarında hızla ne yerim diyenlere de 6 başlıkta öneriler hazırladım; aralarında geçerken tadına bakılacak yöresel otlarla yapılmış Bodrum böreği de var, aslan balığı ceviche de…
#SeyahatEkin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#1Ülkemizin en gözde tatil beldesi Bodrum, bu mevsimde birçok ünlü şefi ağırlayarak ziyaretçilerine deniz, kum ve güneş kadar gastronomik bir deneyim de vaat ediyor. Londra’nın sevilen mekânlarından The Counter’ın şefi Kemal Demirasal’ın bu yaz Bodrum’a gelmesi en heyecan verici şeylerden biri... Loft Elia’nın mutfağına giren ürünleri bir çiftlikte özel olarak ürettiren şef Deniz Aşan’dan her cumartesi ‘atıksız sofralar’ kurulan Barbaros Farm’a, zeytinyağlı kalburabastısıyla ünlü Kısmet’ten şef Mehmet Yalçınkaya’nın yeni restoranı Denizden’e beldede mutlaka gidilmesi gereken yeme-içme mekânlarına bakalım.
#Ebru ErkeHer yaz koylarına, plajlarına akın edenleri karşılayan Bodrum, yine hareketli bir sezon geçiriyor. Bu yaz beldeye birbirinden iddialı yeni restoranlar açıldı. Kimileri ünlü şefleriyle de öne çıkıyor. Klasiklerin yeriyse her zaman başka. Şimdi tam sezonu madem, kahvaltıdan meze-balığa, kabuklulardan suşiye sıkı bir Bodrum lezzet turu atmaya ne dersiniz?
#BodrumUygun fiyata güzel ve doyurucu bir yemek yemek isteyenler için esnaf lokantaları bir klasik. Ancak aralarında bazıları var ki bırakın gitmişken uğramayı, yol dahi değiştirtir. Siz de kıyısında köşesinde ya da yakınındaysanız aşağıda önerdiğim esnaf lokantalarına mutlaka uğrayın. Pişman olmazsınız.
#SeyahatULUSLARARASI Slow Food Hareketi’nin Türk ve Yunan üyeleri, 25- 26 Temmuz’da, Yunanistan’ın Patmos Adası’nda buluşacak. On iki adanın kuzey bölümünde yer alan 3 bin nüfuslu Patmos; Aegean Slow Food Festival (Ege Slow Food Festivali) kapsamında, iki ülkenin "İyi, Temiz ve Adil" gıda savunucularının çeşitli etkinliklerine sahne olacak.
Evlerinde pişiriyor, lezzetli yemeklerini salonlarında, bahçelerinde referansla ve randevuyla gelenlere sunuyorlar. Öncelikleri para kazanmak değil, takdir edilmek. Müşterileri çoğunlukla Bodrum’da yaşayan yabancılar, yazlıkçılar. Bodrum’un üç ev hanımı, geçen ay mutfak restoranlarıyla New York Times’a haber olan Sicilyalı kadınlar gibi, geleneksel lezzetleri yaşatmak konusunda iddialı. Uzmanlara bakılırsa iddiaları hiç de boş değil. Bu akımın yayılması Anadolu Mutfağı’nın kurtuluşu olabilir!
Bu yıl perşembe gününe denk gelen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı, cuma gününü de ekleyerek dört günlük tatile dönüştürebilenler şanslı... Yaz başlamadan, küçük bir tatille sıcak günlere hazırlık yapma fırsatı bulacaklar. Peki nereye gidecekler? Türkiye’de dört günlük bir seyahat için gidilebilecek pek çok güzel destinasyon var. Reyan Tuvi onlar arasından bir seçme yapıyor ve öneriyor...
Yılbaşı sofraları için hazırlıklar başlarken, yılbaşı yemekleri arayışları sevdiklerine görkemli sofralar hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki, yılbaşı sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız hindi tandırdan, balkabağı çorbasına ve yılbaşı mezeleri ile mükellef bir yılbaşı menüsü!
#Yılbaşı MenüsüKocaeli, Marmara’nın doğu tarafında yer alan ve lezzetli yöresel yemeklere sahip bir şehirdir. Büyük bir şehir olmakta ve farklı yöresel lezzetleri de içerisinde yer alan bir yemek kültürü bulunmaktadır. Geçmişten bu güne kadar gelen ve özgün tatlara sahip olan yemekleri de bulunmaktadır. Yemeklerinin tarifleri ve pişirilme yöntemleri hala aynı şekilde yapılmaktadır. Kocaeli’nin tadılması gereken meşhur yemekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kocaeli YemekleriKaburga dolması, hem görününüyle hem de lezzetiyle öne çıkan bir tarif. Lokum gibi yumuşacık et ile baharatlı iç pilavı sofranızı şölene dönüştürecek. Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı buna değiyor. Peki kaburga dolması nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte kaburga dolması tarifi ve püf noktaları
#Kaburga Dolması TarifiBiryani, Hint mutfağının tanınmış lezzetlerinden biri. Baharatlı pilav ve lokum gibi kuzu etinin bir araya geldiği bu lezzetin tadına doyum olmuyor. Çeşitli baharatların kullanıldığı Biryani pilavı tavuk eti ile de hazırlanabiliyor. Peki Biryani nasıl yapılır? İşte Biryani tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...
#Biryani TarifiİYİ Parti Lideri Akşener’in ev sahipliğinde 5. kez toplanan 6’lı masadan, iktidarın “adayınızı açıklayın” çıkışlarına yanıt verildi. Liderlerin ortak açıklamasında, “Ortak akıl ve makulde buluşmak üzere oluşturduğumuz istişare mekanizması adaylık tartışmasına indirgenemez” mesajı verildi.
#6'Lı Masa