Yaşar ANTER (DHA)
Son Güncelleme:
2008 yazında Bodrum
Eğlence ve tatilin gözde merkezi Bodrum geçen yıl 127 ülkeden toplam 1.1 milyon yabancı, 600 bin civarında yerli konuk ağırladı. Bu yıl ziyaretçi sayısında yüzde 20 artış bekleniyor. Sahiller, beach club’lar, restoranlar ve eğlence yerleri yenilendi ve hedefe kilitlendi.
DENİZ VE PLAJLAR
Mavi Bayrak sayısı 36’ya yükseldi
Bodrum yarımadasında kumsallar açısından pek çok seçeneğiniz var. Çoğuna Bodrum Otobüs Terminali’nden kalkan dolmuşlarla kolayca ulaşabilirsiniz. Bölgenin Mavi Bayrak sayısı bu yıl 36’ya çıktı. Bitez plajı, Gümbet’in tepesinin hemen ardından başlıyor. Köy, deniz kenarından iki kilometre içerde. Gümbet’e oranla daha sakin bir plaj ama pek çok kafe ve restorana da ev sahipliği yapıyor. Denizi sığ, çevresi korunaklı. Rüzgar sörfü ve diğer su sporları açısından çok popüler. Ortakent Yahşi Beldesi, Bodrum yarımadasının merkezinde. Bununla birlikte kumsalı köyün üç kilometre güneyinde. Sahilde su sporları yapılabilir. Dört kilometre uzunluğundaki Camel Beach, Mavi Bayrak’lı plajlardan. Günbirlik tur teknelerinin uğrak yeri. Yüzebilir, su sporları yapabilir, hatta develerle gezebilirsiniz. BodrumDedeman Otel bünyesindeki Ortakent Scala Beach ve Türkiye’nin en büyük su parkı olduğu belirtilen Dedeman Aquapark da aynı bölgede. Su parkında 24 kaydırak, big hole, kamikaze, multislede gibi adrenalin patlaması yaşayacağınız heyecanlı eğlence mekanları bulunuyor.
Bodrum merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Turgutreis’in sahili güçlü rüzgarlara açık. Fener plajı gözalabildiğine uzanan bir kumsal. Uçurtma sörfü, yelken ve her türlü deniz sporlarına uygun. Aspat Beach’te 1500 yıllık tarihi kale, Bizans dönemine ait hamamın yanıbaşında, billur gibi berrak sularda yüzebilirsiniz. Bir kilometre uzunluğundaki Günbatımı Plajları tamamen kum. Kıyıdaki 10 restoran aynı zamanda beach club hizmeti veriyor. Şezlonglar ücretsiz. Sahilde ambulans ve sağlık ekibi gün boyu nöbet tutuyor. Turgutreis’te, Yassıada ve Çatal Ada’da da deniz ve plaj keyfini yaşayabilirsiniz.
SÜKUNET ARAYANLAR BAĞLA’YI TERCİH EDİYOR
Bodrum’un kalabalığından kaçmak istiyorsanız, Bağla ideal seçim. Kumsalın üstünde bir de pınar var. Torba ise Bodrum yarımadasının kuzey ucunda, merkeze beş kilometre uzaklıkta. Güllük Körfezi’nin içinde, sakin bir köy. Koyu Mavi Bayrak’lı. Didim, Milet ve Priene’ye tekne turları yapılıyor.
Bodrum’a 18 kilometre uzaklıktaki Yalıkavak’ta bir zamanlar bölgenin en maharetli süngercileri yaşarmış. Köyün yakınındaki Küdür Yarımadası doğal güzelliğiyle ünlü koylara sahip. Küçük kumsalları son yıllarda Arap prenslerin gözdesi. Birçok konaklama tesisine sahip olan bu bölgede su sporları yapabilir, şansınız varsa Akdeniz foklarını görebilir, Dodo Beach Club ve Xuma Beach Club’daki çılgın partilere katılabilirsiniz.
Gümbet’in batı ucundaki küçük koylar, önlerindeki adanın da etkisiyle, kristal berraklığında bir su alanı oluşturuyor. Akvaryum adı verilen bölgede, deniz tabanı 30 metreye kadar çıplak gözle görülüyor. Akvaryum’a Bodrum, Bitez, Otakent - Yahşi’den günlük gezi tekneleriyle ulaşmak mümkün.
Bir zamanlar Bodrumlular’ın bardak adı verilen testilerle pınarından içme suyu taşıdıkları Bardakçı Koyu, günümüzde lüks oteller ve pansiyonların mekanı. Bodrum merkezindeki marina ile Gümbet arasındaki tepeden yürüyerek kısa sürede ulaşabilirsiniz. Plajı kumsal.
Bodrum merkezine üç kilometre uzaklıktaki Gümbet, su sporları merkezi olma özelliğinin yanı sıra, pek çok restoran, kafe ve eğlence merkezine sahip.
Bodrum’a 24 kilometre uzaklıktaki Gümüşlük, en sakin ve huzurlu bölgelerinden biri. Tavşan adasına yürüyerek geçip, 3500 yıllık ve çoğu su altında olan beldeyi bir de adadan kuşbakışı izleyebilirsiniz.
Bodrum merkezinde kalıyorsanız, 3,5 mil uzaktaki Kara Ada yüzmek için cazip mekanların başında geliyor. Adanın, Cennet, Kaçakçı, Bıçakçı ve Poyraz koylarında denize girebilir sessiz ve sakin bir ortamda dinlenebilirsiniz. Çamuru ile ünlü ılıcada, mağaranın sarkıtları arasında dolaşabilirsiniz. Bu yıl Su Sporları Derneği’nce bölgede iki askeri gemi ve bir uçak batırıldı, dalış sevenlere heyecan verecek atmosfer hazırlandı.
Zamanında sanat camiasının duayenlerinin buluşma yeri Göl-Türkbükü, şimdilerde lüks beach’leriyle gençleri ağırlıyor. Sığ su meraklıları için ideal mekan. Ancak denizde çok sayıda yat demirli bulunduğundan, uzun mesafe yüzmeyi sevenler için pek uygun değil.
Bodrum sahillerinde bu yaz denizde sürat motorlarınca çekilen muz ve hamburgerin papucu dama atıldı. Yerlerini fly fish (uçan balık) aldı. Fly fish’e aynı anda beş kişi binebiliyor. Büyük yatak görünümündeki botu, sürat teknesi çekiyor. Teknenin aniden hızlanmasıyla bot yaklaşık üç metre havalanıp, tekrar denize düşüyor.
Bodrum’da 20 civarında dalış noktası var. Büyük Banko, Küçük Banko, Kargı Adası, Köçek Adası, Yassıada, Orak Adası’nda dalış okulları eğitim veriyor.
Günü birlik mavi yolculukta iki ayrı rota seçebilirsiniz: Bodrum Karaada Bitez Akvaryum Ortakent Bala - Bodrum ya da Bodrum Karaada - Tavşan Burnu - Orak Adası - Kisebük Koyu rotası. Ücretler öğle yemeği dahil 20-40 YTL arasında. Turgutreis, Gündoğan, Bitez ve Yalıkavak Limanları’ndan da her gün saat 11.00’de tur tekneleri hareket ediyor. 3 - 7 günlük mavi yolculuk fiyatları ise lüks klima kamaralı teknelerde kişi başı her şey dahil 150-600 YTL arasında.
EĞLENCE
Gündoğan’da milonga gecesi, katamaranda deniz diskosu
Bodrum’da gece hayatı son yıllarda gittikçe renkleniyor. Gece kulübü ve diskoların sayısı 350’yi buldu. İstanbul, Ankara, İzmir’in ünlü gece kulüpleri birbiri ardına Bodrum’da şube açıyor. Beach club modası Göltürkbükü’ndenbaşlayıp, Bodrum geneline yayıldı. Eğlence mekanları Bodrum merkezi ve çevresindeki bölgeler arasında farklılık gösteriyor. Merkezde gece yarısından önce eğlenceye ısınmak isteyenlerin mekanları marina içindeki tesisler ve Marina Caddesi’ndeki Küba ile Fink. Cumhuriyet Caddesi, yani barlar sokağındaki Taş Ev ve Kule Bar’da ünlü popçular ve Moğollar Grubu sahneye çıkıyor. Caz, rock, pop sevenlerin dans mekanı Ora, Hadigari, Moonligt, Kedi gibi barlar.
Geceyarısına doğru Halikarnas Disco’da eğlence doruğa ulaşıyor. 29 yıldır hizmet veren Halikarnas, Avrupa’nın en büyük açık hava diskolarından biri. Beş bin kişiyi her gece ünlü DJ’ler ve 12 ülkeden 25 kişilik dansçı kadrosu özel lazer gösterileri eşliğinde eğlendiriyor.
Geceyarısından sonra Bodrum şehir merkezindeki kulüplerde, barlar sokağında bunalanlar saat 01.00’de hareket eden Katamaran Disko’da nefes alıp, sabaha kadar deniz üstünde eğleniyor. Dünyanın en büyük yüzer diskolarından biri olan bu katamaranda yaz boyunca Johann Gielen’in de aralarında bulunduğu ünlü DJ’ler sahneye çıkacak. Brezilya ve Latin Dans grupları gösteri yapacak. 2 bin 500 kişi kapasiteli katamaran sabaha kadar denizde kalıyor. 30 dakikada bir karaya sürat motorlarıyla servis yapılıyor. Katamarana giriş ücreti, ilk içki dahil 30 YTL.
Uluslararası Bale Festivali gelecek ay düzenlenecek. Bodrum Kalesi’nde Türk ve İspanyol dansçılar sahne alacak. Göltürkbükü’ndeki beach club fırtınası, yaz başında denizi yasadışı şekilde işgal eden iskelelerin sökülmesiyle biraz yavaşlamıştı. İşletmeciler şişme platformarla soruna çözüm buldu. Eğlence eski temposuna kavuştu. Ancak sezonluk kirası 1 milyon doları bulan mekanlarda, maliyetlerin yükselmesi fiyatlara yansıyor. Adisyonlar el yakıyor. Beach club’larda masajdan yogaya her türlü hizmeti bulmak mümkün. Örneğin beş bin metrekarelik alanda hizmet veren Bianca Beach Club’da restoranlar, snack barlar, havuz, business lounge, fitness, su sporları merkezi, masaj, plates, yoga gibi sayısız seçenek mevcut. Bavulunuzda yeterince kıyafet yoksa, butiklere, akşama hazırlanmak için kuaföre de uğrayabiliyorsunuz. Akşam sahil partileri düzenlenirken, Akdeniz eğlencesini sevenler Levendiz Rum Meyhanesi’nde Yunanistan’dan gelen grupların müziği eşliğinde eğleniyor.
Gümbet’in barlar sokağı meşhur. Özellikle genç İngilizler tercih ediyor. Biranın su gibi aktığı sokak 05.00’e kadar açık. Ortakent - Yahşi’deki Mavi Bayraklı Scala Beach Clup, gece Akdeniz mutfağını sunduğu restoranı kadar eğlence mekanlarıyla da iddialı.
Bu yaz Bodrum’da tangoseverler için milonga geceleri düzenleniyor. Gül Özbilecikli, salı ve perşembe akşamları Bodrum’daki Cafe Delmar’da tango buluşmaları gerçekleştiriyor. Tangoseverler çarşamba akşamları da Gündoğan’daki Hotel İstanbul Palace’da milonga akşamlarında buluşuyor.
YEME İÇME
Ahtapottan kalamara deniz ürünlerinin en lezizi beş yıldızlı servisle
Bodrum, damak tadına meraklı olanların cenneti. Türkiye’nin ilk "Slow Food" grubunun yaklaşık 10 yıl önce Bodrum’da kurulduğunu, sadece bölgedeki lezzetleri tatmak için yurtdışından gurmelerin Bodrum’a geldiğinihatırlatalım. Faturadan şikayet etmemek koşuluyla, her türlü yiyeceği, istenilen kalitede bulmak mümkün.
Ayaküstü atıştırılacak mekanlarda, İzmir’in kumrusundan, Mersin’in tantunisine, Erzurum’un cağ kebabından, AB’nin yasaklamaya kalktığı kokoreçe kadar sayısız alternatif sunuluyor. Kesesine güvenenler, beş yıldızlı otellerde özel aşçı servisinden yararlanıyor. Bodrum merkezinde, cazip fiyatlara karnınızı doyurabileceğiniz esnaf lokantalarından bazıları, İstanbul ve Ankara’da kendinden bahsettirecek kadar ünlü.
ŞÖHRETLERİN RESTORANI 8 YIL SONRA TEKRAR AÇILDI
Balık ve deniz ürünlerine meraklıysanız, yarımadanın kuşkusuz en önemli mekanlardan biri Gümüşlük beldesi. Gümüşlük’te gün batımı keyfini Ali Rıza’nın yeri ve Aqvarium Restoran’da yaşayabilirsiniz. Yalıkavak’taki Deniz Restoran - Balıkçı Hasan’ın Yeri, Hürriyet’in Cuma ilavesinde Türkiye’nin en iyi 10 balıkçısından biri seçilmişti. Deniz kıyısına kurulan masalarda, balığın ve mezenin en kalitelisini sunuyor. Bodrum’da 20 yıldır balık restoranı işleten İlknur - Cengiz Özbaşaran çifti, Yalıkavak’ta bölgenin alanında en büyük restoranını açtı. 500 kişilik Yalıkavak Aquarium, balık ve deniz ürünlerinde geniş bir mönüye sahip. Sebzeleri, salataları bölgedeki köylerden geliyor. Böylesine büyük restoranlardan hoşlanmıyorsanız, tepelere doğru tırmanmanızı ve Yalıkavak’a kuşbakışı konumlanmış butik otellerden 4 Reasons’a uğramanızı tavsiye ederiz. 20 odalı otelin bistrosunda şef Ömer Uras, Akdeniz mutfağının seçkin lezzetlerini damak tadına düşkün olan müşterilerine sunuyor.
Göltürkbükü’nde bu yıl hizmete giren Terassu Butik Hotel, iki iddialı restoran açtı. Mey’de Akdeniz lezzetleri, Dario’da İtalyan mutfağı ağırlıkta. Fransız mutfağını tercih edenler için Torba’daki La Boutique Alkoçlar Oteli’nde yeni bir restoran hizmete girdi: Leea Brasserie. Bodrum’a yolu düşen Dustin Hoffman, Pamela Anderson, Tina Turner, Mick Jagger gibi şöhretlerin uğradığı Sapa Restoran, sekiz yıllık aradan sonra tekrar açıldı. Bodrum merkezinde, Ender Güzey Müzesi ve Sanatevi’nde hizmete giren restoranda Akdeniz lezzetleri, Osmanlı mutfağının seçkin tatlarıyla birlikte sunuluyor.
HAVVA HANIM’IN KABAK ÇİÇEĞİ DOLMALARI
Yöre yemeklerini, merak ediyorsanız Havva Acar’ın Yalıkavak - Gökçebel’deki çardağına uğramanızda yarar var. Acar, doğma, büyüme Bodrumlu. Yıllarca çiftliğinden tatilcilere süt, yoğurt, sebze satarken bir yandan da börek, gözleme ikram edermiş. Yedi yıl önce bir tepsi börek siparişiyle profesyonelliğe adım atmış. Mutfakta yalnız çalışıyor. "Akşamdan başlayınca yetiştirmek zor olmuyor" diyor. Şöhreti dalga dalga yayılınca, bu yıl çardağını genişletti. İki adet 12 kişilik masa yerleştirdi. 20 kişiye kadar gruplara sabah kahvaltı veriyor. Öğleden sonra telefonla ikindi çayı rezervasyonu alıyor. Kabak, su, dolama böreği, gözleme, lokum pilavı ve baklavası çok revaçta. İlkbaharda taze asma yaprağından, yazın kabak çiçeğinden dolma yapıyor. Müşterilerinden üç çeşit seçmelerini isteyip, bunları siparişe göre göre hazırlıyor. Yalıkavak’ın İngilizleri daimi müşterisi. Telefonla günde birkaç kilo kabakçiçeği dolması siparişi alıyor.
Mavi Bayrak sayısı 36’ya yükseldi
Bodrum yarımadasında kumsallar açısından pek çok seçeneğiniz var. Çoğuna Bodrum Otobüs Terminali’nden kalkan dolmuşlarla kolayca ulaşabilirsiniz. Bölgenin Mavi Bayrak sayısı bu yıl 36’ya çıktı. Bitez plajı, Gümbet’in tepesinin hemen ardından başlıyor. Köy, deniz kenarından iki kilometre içerde. Gümbet’e oranla daha sakin bir plaj ama pek çok kafe ve restorana da ev sahipliği yapıyor. Denizi sığ, çevresi korunaklı. Rüzgar sörfü ve diğer su sporları açısından çok popüler. Ortakent Yahşi Beldesi, Bodrum yarımadasının merkezinde. Bununla birlikte kumsalı köyün üç kilometre güneyinde. Sahilde su sporları yapılabilir. Dört kilometre uzunluğundaki Camel Beach, Mavi Bayrak’lı plajlardan. Günbirlik tur teknelerinin uğrak yeri. Yüzebilir, su sporları yapabilir, hatta develerle gezebilirsiniz. BodrumDedeman Otel bünyesindeki Ortakent Scala Beach ve Türkiye’nin en büyük su parkı olduğu belirtilen Dedeman Aquapark da aynı bölgede. Su parkında 24 kaydırak, big hole, kamikaze, multislede gibi adrenalin patlaması yaşayacağınız heyecanlı eğlence mekanları bulunuyor.
Bodrum merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Turgutreis’in sahili güçlü rüzgarlara açık. Fener plajı gözalabildiğine uzanan bir kumsal. Uçurtma sörfü, yelken ve her türlü deniz sporlarına uygun. Aspat Beach’te 1500 yıllık tarihi kale, Bizans dönemine ait hamamın yanıbaşında, billur gibi berrak sularda yüzebilirsiniz. Bir kilometre uzunluğundaki Günbatımı Plajları tamamen kum. Kıyıdaki 10 restoran aynı zamanda beach club hizmeti veriyor. Şezlonglar ücretsiz. Sahilde ambulans ve sağlık ekibi gün boyu nöbet tutuyor. Turgutreis’te, Yassıada ve Çatal Ada’da da deniz ve plaj keyfini yaşayabilirsiniz.
SÜKUNET ARAYANLAR BAĞLA’YI TERCİH EDİYOR
Bodrum’un kalabalığından kaçmak istiyorsanız, Bağla ideal seçim. Kumsalın üstünde bir de pınar var. Torba ise Bodrum yarımadasının kuzey ucunda, merkeze beş kilometre uzaklıkta. Güllük Körfezi’nin içinde, sakin bir köy. Koyu Mavi Bayrak’lı. Didim, Milet ve Priene’ye tekne turları yapılıyor.
Bodrum’a 18 kilometre uzaklıktaki Yalıkavak’ta bir zamanlar bölgenin en maharetli süngercileri yaşarmış. Köyün yakınındaki Küdür Yarımadası doğal güzelliğiyle ünlü koylara sahip. Küçük kumsalları son yıllarda Arap prenslerin gözdesi. Birçok konaklama tesisine sahip olan bu bölgede su sporları yapabilir, şansınız varsa Akdeniz foklarını görebilir, Dodo Beach Club ve Xuma Beach Club’daki çılgın partilere katılabilirsiniz.
Gümbet’in batı ucundaki küçük koylar, önlerindeki adanın da etkisiyle, kristal berraklığında bir su alanı oluşturuyor. Akvaryum adı verilen bölgede, deniz tabanı 30 metreye kadar çıplak gözle görülüyor. Akvaryum’a Bodrum, Bitez, Otakent - Yahşi’den günlük gezi tekneleriyle ulaşmak mümkün.
Bir zamanlar Bodrumlular’ın bardak adı verilen testilerle pınarından içme suyu taşıdıkları Bardakçı Koyu, günümüzde lüks oteller ve pansiyonların mekanı. Bodrum merkezindeki marina ile Gümbet arasındaki tepeden yürüyerek kısa sürede ulaşabilirsiniz. Plajı kumsal.
Bodrum merkezine üç kilometre uzaklıktaki Gümbet, su sporları merkezi olma özelliğinin yanı sıra, pek çok restoran, kafe ve eğlence merkezine sahip.
Bodrum’a 24 kilometre uzaklıktaki Gümüşlük, en sakin ve huzurlu bölgelerinden biri. Tavşan adasına yürüyerek geçip, 3500 yıllık ve çoğu su altında olan beldeyi bir de adadan kuşbakışı izleyebilirsiniz.
Bodrum merkezinde kalıyorsanız, 3,5 mil uzaktaki Kara Ada yüzmek için cazip mekanların başında geliyor. Adanın, Cennet, Kaçakçı, Bıçakçı ve Poyraz koylarında denize girebilir sessiz ve sakin bir ortamda dinlenebilirsiniz. Çamuru ile ünlü ılıcada, mağaranın sarkıtları arasında dolaşabilirsiniz. Bu yıl Su Sporları Derneği’nce bölgede iki askeri gemi ve bir uçak batırıldı, dalış sevenlere heyecan verecek atmosfer hazırlandı.
Zamanında sanat camiasının duayenlerinin buluşma yeri Göl-Türkbükü, şimdilerde lüks beach’leriyle gençleri ağırlıyor. Sığ su meraklıları için ideal mekan. Ancak denizde çok sayıda yat demirli bulunduğundan, uzun mesafe yüzmeyi sevenler için pek uygun değil.
Bodrum sahillerinde bu yaz denizde sürat motorlarınca çekilen muz ve hamburgerin papucu dama atıldı. Yerlerini fly fish (uçan balık) aldı. Fly fish’e aynı anda beş kişi binebiliyor. Büyük yatak görünümündeki botu, sürat teknesi çekiyor. Teknenin aniden hızlanmasıyla bot yaklaşık üç metre havalanıp, tekrar denize düşüyor.
Bodrum’da 20 civarında dalış noktası var. Büyük Banko, Küçük Banko, Kargı Adası, Köçek Adası, Yassıada, Orak Adası’nda dalış okulları eğitim veriyor.
Günü birlik mavi yolculukta iki ayrı rota seçebilirsiniz: Bodrum Karaada Bitez Akvaryum Ortakent Bala - Bodrum ya da Bodrum Karaada - Tavşan Burnu - Orak Adası - Kisebük Koyu rotası. Ücretler öğle yemeği dahil 20-40 YTL arasında. Turgutreis, Gündoğan, Bitez ve Yalıkavak Limanları’ndan da her gün saat 11.00’de tur tekneleri hareket ediyor. 3 - 7 günlük mavi yolculuk fiyatları ise lüks klima kamaralı teknelerde kişi başı her şey dahil 150-600 YTL arasında.
EĞLENCE
Gündoğan’da milonga gecesi, katamaranda deniz diskosu
Bodrum’da gece hayatı son yıllarda gittikçe renkleniyor. Gece kulübü ve diskoların sayısı 350’yi buldu. İstanbul, Ankara, İzmir’in ünlü gece kulüpleri birbiri ardına Bodrum’da şube açıyor. Beach club modası Göltürkbükü’ndenbaşlayıp, Bodrum geneline yayıldı. Eğlence mekanları Bodrum merkezi ve çevresindeki bölgeler arasında farklılık gösteriyor. Merkezde gece yarısından önce eğlenceye ısınmak isteyenlerin mekanları marina içindeki tesisler ve Marina Caddesi’ndeki Küba ile Fink. Cumhuriyet Caddesi, yani barlar sokağındaki Taş Ev ve Kule Bar’da ünlü popçular ve Moğollar Grubu sahneye çıkıyor. Caz, rock, pop sevenlerin dans mekanı Ora, Hadigari, Moonligt, Kedi gibi barlar.
Geceyarısına doğru Halikarnas Disco’da eğlence doruğa ulaşıyor. 29 yıldır hizmet veren Halikarnas, Avrupa’nın en büyük açık hava diskolarından biri. Beş bin kişiyi her gece ünlü DJ’ler ve 12 ülkeden 25 kişilik dansçı kadrosu özel lazer gösterileri eşliğinde eğlendiriyor.
Geceyarısından sonra Bodrum şehir merkezindeki kulüplerde, barlar sokağında bunalanlar saat 01.00’de hareket eden Katamaran Disko’da nefes alıp, sabaha kadar deniz üstünde eğleniyor. Dünyanın en büyük yüzer diskolarından biri olan bu katamaranda yaz boyunca Johann Gielen’in de aralarında bulunduğu ünlü DJ’ler sahneye çıkacak. Brezilya ve Latin Dans grupları gösteri yapacak. 2 bin 500 kişi kapasiteli katamaran sabaha kadar denizde kalıyor. 30 dakikada bir karaya sürat motorlarıyla servis yapılıyor. Katamarana giriş ücreti, ilk içki dahil 30 YTL.
Uluslararası Bale Festivali gelecek ay düzenlenecek. Bodrum Kalesi’nde Türk ve İspanyol dansçılar sahne alacak. Göltürkbükü’ndeki beach club fırtınası, yaz başında denizi yasadışı şekilde işgal eden iskelelerin sökülmesiyle biraz yavaşlamıştı. İşletmeciler şişme platformarla soruna çözüm buldu. Eğlence eski temposuna kavuştu. Ancak sezonluk kirası 1 milyon doları bulan mekanlarda, maliyetlerin yükselmesi fiyatlara yansıyor. Adisyonlar el yakıyor. Beach club’larda masajdan yogaya her türlü hizmeti bulmak mümkün. Örneğin beş bin metrekarelik alanda hizmet veren Bianca Beach Club’da restoranlar, snack barlar, havuz, business lounge, fitness, su sporları merkezi, masaj, plates, yoga gibi sayısız seçenek mevcut. Bavulunuzda yeterince kıyafet yoksa, butiklere, akşama hazırlanmak için kuaföre de uğrayabiliyorsunuz. Akşam sahil partileri düzenlenirken, Akdeniz eğlencesini sevenler Levendiz Rum Meyhanesi’nde Yunanistan’dan gelen grupların müziği eşliğinde eğleniyor.
Gümbet’in barlar sokağı meşhur. Özellikle genç İngilizler tercih ediyor. Biranın su gibi aktığı sokak 05.00’e kadar açık. Ortakent - Yahşi’deki Mavi Bayraklı Scala Beach Clup, gece Akdeniz mutfağını sunduğu restoranı kadar eğlence mekanlarıyla da iddialı.
Bu yaz Bodrum’da tangoseverler için milonga geceleri düzenleniyor. Gül Özbilecikli, salı ve perşembe akşamları Bodrum’daki Cafe Delmar’da tango buluşmaları gerçekleştiriyor. Tangoseverler çarşamba akşamları da Gündoğan’daki Hotel İstanbul Palace’da milonga akşamlarında buluşuyor.
YEME İÇME
Ahtapottan kalamara deniz ürünlerinin en lezizi beş yıldızlı servisle
Bodrum, damak tadına meraklı olanların cenneti. Türkiye’nin ilk "Slow Food" grubunun yaklaşık 10 yıl önce Bodrum’da kurulduğunu, sadece bölgedeki lezzetleri tatmak için yurtdışından gurmelerin Bodrum’a geldiğinihatırlatalım. Faturadan şikayet etmemek koşuluyla, her türlü yiyeceği, istenilen kalitede bulmak mümkün.
Ayaküstü atıştırılacak mekanlarda, İzmir’in kumrusundan, Mersin’in tantunisine, Erzurum’un cağ kebabından, AB’nin yasaklamaya kalktığı kokoreçe kadar sayısız alternatif sunuluyor. Kesesine güvenenler, beş yıldızlı otellerde özel aşçı servisinden yararlanıyor. Bodrum merkezinde, cazip fiyatlara karnınızı doyurabileceğiniz esnaf lokantalarından bazıları, İstanbul ve Ankara’da kendinden bahsettirecek kadar ünlü.
ŞÖHRETLERİN RESTORANI 8 YIL SONRA TEKRAR AÇILDI
Balık ve deniz ürünlerine meraklıysanız, yarımadanın kuşkusuz en önemli mekanlardan biri Gümüşlük beldesi. Gümüşlük’te gün batımı keyfini Ali Rıza’nın yeri ve Aqvarium Restoran’da yaşayabilirsiniz. Yalıkavak’taki Deniz Restoran - Balıkçı Hasan’ın Yeri, Hürriyet’in Cuma ilavesinde Türkiye’nin en iyi 10 balıkçısından biri seçilmişti. Deniz kıyısına kurulan masalarda, balığın ve mezenin en kalitelisini sunuyor. Bodrum’da 20 yıldır balık restoranı işleten İlknur - Cengiz Özbaşaran çifti, Yalıkavak’ta bölgenin alanında en büyük restoranını açtı. 500 kişilik Yalıkavak Aquarium, balık ve deniz ürünlerinde geniş bir mönüye sahip. Sebzeleri, salataları bölgedeki köylerden geliyor. Böylesine büyük restoranlardan hoşlanmıyorsanız, tepelere doğru tırmanmanızı ve Yalıkavak’a kuşbakışı konumlanmış butik otellerden 4 Reasons’a uğramanızı tavsiye ederiz. 20 odalı otelin bistrosunda şef Ömer Uras, Akdeniz mutfağının seçkin lezzetlerini damak tadına düşkün olan müşterilerine sunuyor.
Göltürkbükü’nde bu yıl hizmete giren Terassu Butik Hotel, iki iddialı restoran açtı. Mey’de Akdeniz lezzetleri, Dario’da İtalyan mutfağı ağırlıkta. Fransız mutfağını tercih edenler için Torba’daki La Boutique Alkoçlar Oteli’nde yeni bir restoran hizmete girdi: Leea Brasserie. Bodrum’a yolu düşen Dustin Hoffman, Pamela Anderson, Tina Turner, Mick Jagger gibi şöhretlerin uğradığı Sapa Restoran, sekiz yıllık aradan sonra tekrar açıldı. Bodrum merkezinde, Ender Güzey Müzesi ve Sanatevi’nde hizmete giren restoranda Akdeniz lezzetleri, Osmanlı mutfağının seçkin tatlarıyla birlikte sunuluyor.
HAVVA HANIM’IN KABAK ÇİÇEĞİ DOLMALARI
Yöre yemeklerini, merak ediyorsanız Havva Acar’ın Yalıkavak - Gökçebel’deki çardağına uğramanızda yarar var. Acar, doğma, büyüme Bodrumlu. Yıllarca çiftliğinden tatilcilere süt, yoğurt, sebze satarken bir yandan da börek, gözleme ikram edermiş. Yedi yıl önce bir tepsi börek siparişiyle profesyonelliğe adım atmış. Mutfakta yalnız çalışıyor. "Akşamdan başlayınca yetiştirmek zor olmuyor" diyor. Şöhreti dalga dalga yayılınca, bu yıl çardağını genişletti. İki adet 12 kişilik masa yerleştirdi. 20 kişiye kadar gruplara sabah kahvaltı veriyor. Öğleden sonra telefonla ikindi çayı rezervasyonu alıyor. Kabak, su, dolama böreği, gözleme, lokum pilavı ve baklavası çok revaçta. İlkbaharda taze asma yaprağından, yazın kabak çiçeğinden dolma yapıyor. Müşterilerinden üç çeşit seçmelerini isteyip, bunları siparişe göre göre hazırlıyor. Yalıkavak’ın İngilizleri daimi müşterisi. Telefonla günde birkaç kilo kabakçiçeği dolması siparişi alıyor.