Mersin’in Erdemli ilçesinde, erik ve badem çağlasının ardından 5 yıl öncesine kadar üreticiler tarafından yere dökülen kayısı çağlasının ilk hasadı gerçekleştirildi. Daha önce seyreltme yapmak için çiftçiler tarafından toplandıktan sonra yerlere atılan kayısı çağlası, şimdilerde kilogramını 100 TL'den satılıyor.
#ÇağlaMERSİN'de Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (AKİB) Başkanı Nejdat Sin, özellikle son 2 aydır bölgeyi teslim alan, hasadı engelleyen yağışlara rağmen yaş meyve ve sebze ihracatının 200 milyon, narenciye ihracatının ise 103,5 milyon dolar olarak gerçekleşmesinde ihracatçı firmaların gösterdiği azim ve çabanın sektör paydaşlarının yüzünü güldürdüğünü söyledi.
#Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları BirliğiBatı’da hakkı teslim ediliyor ama biz ona yeni yeni ısınıyoruz. Bense büyük hayranıyım. Lezzetini geçtim; şifa deposu olması ve cinsel gücü artırıcı özelliği nedeniyle diğer sebzelerden ayrı bir yerde... Şimdi de tam mevsimi. Kerevizi bol bol yemekten hiç çekinmeyin.
#KerevizGenetik faktörler, yaşam tarzı ve yaşa bağlı olarak oluşan gözaltı morluklarının oluşumunun en önemli sebepleri aşırı tuz tüketimi, stres, yorgunluk ve uykusuzluktur. Gözaltı morluklarından kurtulmak isterken kapatıcı, krem gibi birçok kimyasal ürünleri kullanırız fakat bunların cildimizi riske attığını unuturuz. Bitkisel yöntemler ise çoğu zaman iyi bir alternatif olarak değerlendirilebilir.
#Göz Altı Morlukları1990’lı yıllarda Kapalıçarşı’nın döviz ve borsacısı olarak ünlenen Bahattin Demir, Cookshop kafe-restoran zinciri kurdu, bu yıl 20 milyon dolar ciro bekliyor. Moskova, Milano, New York’ta da Cookshop açmaya hazırlanan Demir, mönüye Türk lezzetlerini koydu, Coca-Cola’nın da manevi desteğini aldı.
Şef restoranlarının alameti farikasıdır imza tabakları... 2007’de Avustralya’da açtığım ilk restoranım Efendy’den itibaren her menümde mutlaka yer bulan kadayıf karides, benim için böyledir. İlk kez ben yapmadım ama kendi yorumumla birleşen haliyle lezzetinin zirvesine çıkan bu yemeği tüm detaylarıyla yazdım bu hafta...
#Somer SivrioğluYeni yılı birlikte karşılamak istediğimiz pek çok kişi vardır ama herkesle aynı anda program yapmanın imkânsızlığını da göz ardı edemeyiz. Böyle geniş ve birbirinden farklı arkadaş grupları için yılbaşı öncesi dönemde ‘erken yeni yıl partileri’ düzenlemek âdettendir. Bir hafta iş arkadaşlarıyla, birkaç gün sonra mezun gruplarıyla ya da tüm kuzenler buluşarak yapılacak büyük partiler için evde hızlıca hazırlanacak leziz ve şık sofralarda hindi gibi alışılmış ve görkemli tabaklar değil, şaşırtıcı ve pratik lezzetler olur. Bu tarz sofralarda sizi bir şef edasıyla gururlandıracak harika tarifler aldık.
#Yazgı PatarÖğünlerimizin vazgeçilmezi, sofralarımızın demirbaşı salatalar. Ortaya paylaşımlık veya doyurucu bir öğün olarak tercih ediyoruz... Klasikten sıkıldıysanız malzemelerle oynayıp yeni salatalar hazırlayabilirsiniz. Yaptığı değişik ve doyurucu salatalarla gurmelerden daima tam puan alan Tuzz’un şefi Nilay Lale’den ilham verici, farklı salata tarifleri aldık.
#SalataKariyer hayatımın en önemli yemeklerinden biri olan ördek pastilla ile ilgili anılarımı ve tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Değerli şef Greg Malouf’tan öğrendiğim, orijinali güvercinle yapılan bu Fas yemeği servis sırasında da görsel bir şölen sunuyor.
#Somer SivrioğluMasterChef tantuni tarifi izleyiciler tarafından araştırılıyor. Mersin'in meşhur lezzeti tantuniyi evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Yanında acı biber turşusu ve ayranla da enfes bir menü oluşturabilirsiniz. Kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz pratik tantuni tarifi ve malzemelerini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Tantuni TarifiYaşadığımız toprakların sofralarımıza en büyük armağanlarından biri zeytin ağaçları. Akdeniz’de başlayan zeytin hasadı Ege’den Marmara’ya ulaştı. Çiftçilerin dediği gibi ‘var yılı’ndayız, ağaçlar yüklü, zümrüt yeşili zeytinler sıkılıp birer sağlık ve lezzet iksirine dönüşüyor. Taze zeytinyağları şişelenirken yazar ve duyu analisti Elvan Uysal Bottoni bize bölge bölge zeytinlerimizi anlattı, şef Didem Şenol da zeytinyağı satın alırken ve kullanırken dikkat etmemiz gereken detayları paylaştı.
#Elvan Uysal BottoniMasterChef pirinç salatası tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Hem doyurucu hem besleyici pirinç salatası garnitür ile birleşince lezzete ulaşıyor. Peki, pirinç salatası tarifi: Pirinç salatası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktaları...
#Pirinç SalatasıAcılı ezme, et yemeklerinin özellikle de kebapların olmazsa olmazı. Kahvaltıda veya akşam sofralarında ikram edebileceğiniz ezme tarifi ve yapımı da oldukça pratik. Sofralarınıza renk katacak bu nefis meze, tarif listeniz için enfes bir alternatif. Peki, evde acılı ezme nasıl yapılır? Eğer denemek isterseniz, acılı ezme tarifi detaylarıyla hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Acılı Ezme Tarifi