Muhtarlar Ankara'da sorunlarını anlattı

Güncelleme Tarihi:

Muhtarlar Ankarada sorunlarını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2017 13:58

Muhtarlar Ankara'da sorunlarını anlattı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde hizmet veren 40 mahalle muhtarı, Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kurt’un başkanlığında bölgelerindeki sorunları çözüme kavuşturmak amacı ile Ankara’ya çıkartma yaptı.
İki gün süren görüşmelerde muhtarlara AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik ve Erdemli İlçe Başkanı Mehmet Topçu rehberlik etti. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşen muhtarlar, sorunlarını birinci ağızdan iletme şansı yakaladı. İlk olarak TBMM’de AK Parti Grup toplantısına katılan muhtarlar, Başbakan Binali Yıldırım’a tezahüratlarda bulundu.  Ziyarete çiftçilerin temsilcisi olarak katılan Erdemli Ziraat Odası Meclis Başkan Vekili Ahmet Çalışkaner ise bu esnada söz isteyerek, ''Başbakanım size Mersin'in Yörüklerinden ve elleri nasırlı çiftçilerinden selam getirdim. Çiftçilerimiz başta limon ve domates ihracatı olmak üzere ihracatın  devam etmesini istiyorlar. Allah yolunuzu açık etsin'' dedi.
Grup toplantısı sonrası muhtarlar Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kit Komisyonu Toplantı Salonunda bir araya geldi. Bakan Eroğlu, Mersin geneline yapılan hizmetler hakkında muhtarlara bilgi verdi. 608 milyon liralık dev yatırım yaptıklarını vurgulayan Eroğlu, yatırımların bununla sınırlı kalmayacağını kaydetti. Muhtarlar, Bakan Eroğlu'na başta mahallelerinin tapu sorunu, 2B arazileri, göletler ve elektrik aboneliği gibi sorunlarının olduğu dosyalarını iletti.
Erdemlili muhtarlar onuruna akşam yemeği veren Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, muhtarların sorunlarını dinledi. Mersin halkına verdikleri sözlerin hepsini tek tek yerine getirmeye başladıklarını vurgulayan Elvan, başta tapu, gölet ve elektrik sorunlarını da en kısa zamanda çözüme kavuşturacaklarının altını çizdi.
Elvan kendisine sorulan 'Büyükşehir’e aday olacak mısınız?' sorusuna ise, ''Zaman ne gösterir bilinmez ancak kesinlikle aday değilim. Ben milletimize burada daha fazla faydalıyım. Ancak şu var ki Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin artık AK Partili olmasının zamanı geldi geçiyor. Mevcut yönetim işini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor ancak, eğer belediye AK Partili olsaydı bu hizmetlerin 5 katını alır yıllardır görmediği hizmetleri görürdü'' cevaını verdi. 

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!