lenfödem haberleri sayfasında lenfödem hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 96 lenfödem haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Onu, milyonlarca seyirci katıldığı bir yarışmayla tanımıştı. Gençti, spor tutkunuydu, yakışıklıydı. Fakat dış görünüşünün kusursuzluğuna ve iyimser bakış açısına rağmen yıllardır süre gelen bir rahatsızlığı vardı. Sonunda da bu hastalık yüzünden sağ bacağının dizden aşağıdaki bölümünü kaybetti.
#Cam AyalaHalk arasında fil hastalığı olarak bilinen lenfödem kol ve bacakların şişmesi ile kendini belli eden, vücutta bağışıklık sisteminin bir parçası olan lenf bezlerindeki tıkanmalara bağlı oluşan bir hastalıktır. Hücrelerin arasında boşlukları dolduran sıvının dengede kalması için sürekli olarak lenf sistemi tarafından süzülmesi gerekmektedir. Eğer bu sistemde tıkanıklık olursa sıvı birikimine bağlı olarak tıkanıklığın yerine göre şişlikler oluşur. Bu durum kronik bir halde olabilir ve tedavi edilmezse durum kötüleşebilir.
#LenfödemAdı Ayşegül Tren ve Almanya’da yaşıyor. Yıllar önce babası terk etmiş, ardından annesi. Ayşegül, çocukluğundan beri olan ancak, 3 yıl önce tanısı konulan, halk arasında fil hastalığı olarak bilinen, tıp dünyasında ‘Lenfödem’ adı taşıyan hastalıkla mücadele ediyor.
#AlmanyaHalk arasında “Fil Hastalığı” olarak bilinen “lenfödem” hakkında uyarılarda bulunan Uzm. Dr. Nurhan Barutçu, “Vücudun çeşitli bölgelerinde görülebilen lenfödem, erken evrede tanımlanırsa tedavi süreci daha rahat ilerliyor” dedi.
#SağlıkVücutta bölgesel veya yaygın gelişen ödemin altında çok çeşitli sağlık sorunlarının olabildiğine dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Uğur Dilek Calap, “Çok çeşitli sebeplere bağlı olarak farklı klinik görünümlerde meydana gelebildiği için ödem probleminin uzman bir hekim tarafından dikkatle ele alınması ve değerlendirilmesi oldukça önemlidir” dedi.
#ÖdemÇin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadelede bağışıklık sistemi büyük önem arz ediyor. Fakat vücut savunmasında bağışıklık sistemi ile birlikte çalışarak koruyucu bir filtre görevi üstlenen lenf sisteminin düzenli işleyişine de dikkat etmek gerekiyor. Bu kadar önemli görevi olmasına rağmen tanımadığımız bu sistemde oluşan tıkanmalara bağlı olarak ortaya çıkan rahatsızlığa ise Lenfödem yani Fil Hastalığı deniyor.
#Fil HastalığıHollywood’un efsane aktörü Bruce Willis’le gündemde olan demans ve afazi hastalıkları yıllarca milyonları ekran başına toplayan, gündüz kuşağının gelmiş geçmiş en ünlü sunucularından birini de pençesine aldı.
#Wendy WilliamsGösteri dünyasında isim yapmak hiç kolay bir iş değil. Ama bunun daha zoru da var... Elde edilen şöhreti korumak... İşte işin bu ayrıntısı şöhreti bulmaktan bile daha zor.
#Wendy WilliamsSon zamanlarda Hollywood’un efsane aktörü Bruce Willis’le gündemde olan demans ve afazi hastalıkları yıllarca milyonları ekran başına toplayan, gündüz kuşağının gelmiş geçmiş en ünlü sunucularından birini de pençesine aldı.
#Wendy WilliamsUzun yıllar ekranların en sevilen yüzlerinden olmuş, yakaladığı büyük başarıyla milyonları ekran başına toplamayı bilmişti. Emmy dahil sayısız ödül kazandı, adı gündüz kuşağının kraliçesi olarak anılmaya başladı.
#Wendy WilliamsLipödemin, bacaklarda bazen ise kollarda ama genellikle vücudun alt bölümünü etkileyen ve anormal şekilde yağ birikmesine neden olan metabolizma ile bağlantılı bir hastalık olduğunu söyleyen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cenk Melikoğlu, ortalama olarak kadınların yüzde 11’ini etkileyen lipödemin, yağın kalça ve bacaklarda düzensiz dağılmasından dolayı görüntü bakımından rahatsız edici olabildiğini, ayrıca ağrı ve diğer sağlık problemlerine de neden olabildiğini söyledi.
#1"Hayatta her şey insanlar için" diyen bunu boşuna söylemedi görünüşe göre... İnsan ister sadece yakınları ve arkadaşları tarafından tanınan biri olsun ister milyonların karşısına çıkan, onların hayranlığını kazanmış bir ünlü bu durum değişmiyor.
#Wendy WilliamsEsther Hollander, bir dönem 136 kiloya kadar çıkmış, bu durum sağlığına zarar vermeye başlayınca çaba sarf ederek 77 kilo vermeyi başarmıştı. Ancak bir süre sonra tekrar kilo almaya başladı. Üstelik bu kez aldığı kilolar bacaklarında toplanıyordu. Bacakları o kadar ağırlaşmıştı ki Hollander, “bacaklarında tuğla dolu torbalarla yürüyormuş gibi” hissediyordu. Peki Esther Hollander'ın yaşadığı bu durumun sebebi neydi? İşte Hollander’ın yaşadıkları ve uzman görüşleri…
#SağlıkAyaklarımız bize sağlığımız hakkında şaşırtıcı bilgiler veriyor ama kaçımız bunun farkındayız? Kimler ayaklarını belli aralıklarla kontrol ediyor ve fark ettiği değişimleri önemsiyor? Tabii ki pek çoğumuz buna dikkat etmiyoruz. Peki hangi değişimleri önemsemeliyiz ve ayaklarımızın sesine kulak vermeliyiz? Alanında uzman isimlerle konuştuk.
#SağlıkVaris, insanın hayat kalitesini bozan, ihmal edilmemesi gereken bir hastalık. Toplumda çoğu kişi varisin tedavisi olmadığını düşünür. Tedavi olsa da tamamen kurtulamayacağı kanısında. Tedavi olup kurtulsa da varislerin tekrarlayacağı konusunda endişeli. Ve bu sebeplerden dolayı tedavi arayışına girmiyor. Bu sebeplerle “varis” toplumda en sık ihmal edilen hastalıkların başında gelir, hem de 60 yaş sonrası insanların yarısı bu hastalıktan dertliyken...
#Op. Dr. Arzu ERCANBir gecede adeta parmağını bile oynatamaz hale gelen 42 yaşında Levent Fıçıcılar, fizik tedavi ile hayata göndü. Kızına dokunamadığı anlar kameraya yansırken Fıçıcılar, “Öncesinde doktora giden biri değildim geçer diye önemsemedim. Sorumlu olduğum bir kızım var, hayata tutunma tarafını seçtim, hiç vazgeçmedim. Bir gecede parmağımı kımıldatamaz duruma geldim, her şeyin olumlu tarafından bakarak bugün kendi ihtiyacımı kendim karşılayabiliyorum” dedi.
#Levent FıçıcılarBir gecede adeta parmağını bile oynatamaz hale gelen 42 yaşında Levent Fıçıcılar, fizik tedavi ile hayata güdöndü. Kızına dokunamadığı anlar kameraya yansırken Fıçıcılar, “Öncesinde doktora giden biri değildim geçer diye önemsemedim. Sorumlu olduğum bir kızım var, hayata tutunma tarafını seçtim, hiç vazgeçmedim. Bir gecede parmağımı kımıldatamaz duruma geldim, her şeyin olumlu tarafından bakarak bugün kendi ihtiyacımı kendim karşılayabiliyorum” dedi.
#SağlıkOnu, milyonlarca seyirci katıldığı bir yarışmayla tanımıştı. Gençti, spor tutkunuydu, yakışıklıydı. Fakat dış görünüşünün kusursuzluğuna ve iyimser bakış açısına rağmen yıllardır süre gelen bir rahatsızlığı vardı. Sonunda da bu hastalık yüzünden sağ bacağının dizden aşağıdaki bölümünü kaybetti.
#Cam AyalaX kromozomunun yokluğu ya da yapısal bozukluğu nedeniyle ortaya çıkan genetik bir hastalık olan Turner sendromun en sık rastlanan belirtileri kısa boy, ergenlik gecikmesi, kemik erimesi, gebe kalamama olarak gösteriliyor. İşte, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı bilgilere göre, 'Turner Sendromu' bellirtileri, tedavisi ve merak edilenler...
#Turner SendromuHurriyet.com.tr'de sıcak gündemi size ulaştırdığımız gibi 'son dakika' telaşından uzak; dosya ve analizler içeren, ne olduğu kadar neden olduğunu da irdeleyen haberler üretiyoruz. İşte bugün 'gözden kaçmış' olabilecek haberlerden bazıları...
#Günün HaberleriDünya çapında yaklaşık olarak 250 milyon kişiyi etkileyen lenfödem, uzmanlar tarafından kronik ve ilerleyici bir hastalık olarak tanımlanmakta. Yüz, genital bölge, kol, bacak gibi vücudun herhangi bir bölümünde görülebilen lenfödem, etkilenen bölgede ağırlık ve gerginlik hissi, ağrı, yorgunluk ve bazen de karıncalanma, uyuşma şeklinde belirtiler gösteriyor. Batı ülkelerinde en sık kanser tedavisine bağlı gelişen lenfödem nedir? Kimler lenfödem riskine sahiptir?
#Sağlık YanınızdaHalk arasında fil hastalığı olarak bilinen lenfödem kol ve bacakların şişmesi ile kendini belli eden, vücutta bağışıklık sisteminin bir parçası olan lenf bezlerindeki tıkanmalara bağlı oluşan bir hastalıktır. Hücrelerin arasında boşlukları dolduran sıvının dengede kalması için sürekli olarak lenf sistemi tarafından süzülmesi gerekmektedir. Eğer bu sistemde tıkanıklık olursa sıvı birikimine bağlı olarak tıkanıklığın yerine göre şişlikler oluşur. Bu durum kronik bir halde olabilir ve tedavi edilmezse durum kötüleşebilir.
#LenfödemKanser vücutta herhangi bir organda ya da herhangi yerde hücrelerin kontrolsüz büyümesi ile oluşan bir tür sistemik hastalıktır tablosudur. 200’den fazla kanser türü tanımlanmıştır. Bunların içinde en sık görülen ve ölüme yol açanlar akciğer kanserleri, meme kanseri, kalın bağırsak kanseri ve karaciğer kanserleridir. Kanserler sadece bu organlara değil bu organlardan yayılarak başka organlara ve genel olarak tüm vücuda zarar veren bir durumdur.
#KanserMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nın kurucusu Doç. Dr. Mehmet Altıparmak, açtığı Microsurgery Aesthetics Clinic’te (M&A Clinic) mikrocerrahi yöntemlerle hastalara şifa olmaya devam ediyor.
#İzmirMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nı kurarak ağırlıklı olarak estetik cerrahi ağız, yüz ve çene cerrahisi yapan Doç. Dr. Mehmet Altıparmak, 2018 yılında TÜBİTAK bursu ile mikrocerrahi ve lenfödem tedavisi üzerine çalışmalar yapmak üzere Güney Kore’ye gitti.
#GazetehaberleriAdı Ayşegül Tren ve Almanya’da yaşıyor. Yıllar önce babası terk etmiş, ardından annesi. Ayşegül, çocukluğundan beri olan ancak, 3 yıl önce tanısı konulan, halk arasında fil hastalığı olarak bilinen, tıp dünyasında ‘Lenfödem’ adı taşıyan hastalıkla mücadele ediyor.
#AlmanyaHalk arasında “Fil Hastalığı” olarak bilinen “lenfödem” hakkında uyarılarda bulunan Uzm. Dr. Nurhan Barutçu, “Vücudun çeşitli bölgelerinde görülebilen lenfödem, erken evrede tanımlanırsa tedavi süreci daha rahat ilerliyor” dedi.
#Sağlık