200 bin çocuktan birinde görülen nadir bir hastalık olan Langerhans hücreli histiyositoz (LCH), George’u henüz iki yaşındayken buldu. Uzun süreli tedavilerin ardından hastalığı nükseden küçük çocuk, annesinin karaciğerinin bir kısmını bağışlaması sayesinde hayatta kaldı. İşte bir anne ve oğlunun mutlu sonla biten hayata tutunma hikayesi…
#Langerhans Hücreli Histiyositoz200 bin çocuktan birinde görülen nadir bir hastalık olan Langerhans hücreli histiyositoz (LCH), George’u henüz iki yaşındayken buldu. Uzun süreli tedavilerin ardından hastalığı nükseden küçük çocuk, annesinin karaciğerinin bir kısmını bağışlaması sayesinde hayatta kaldı. İşte bir anne ve oğlunun mutlu sonla biten hayata tutunma hikayesi…
#Langerhans Hücreli HistiyositozKalın bağırsak kanserinin genelde tanısı geç konulan bir kanser türü olduğu için dünyada kansere bağlı ölümlerin sık nedenlerinden biri olduğunu ifade eden Ekol Hastanesi Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ogün Erşen, erken aşamadaki kanserlerde beş yıllık yaşam beklentisinin ortalama yüzde 85 olduğunu söyledi. Yani 100 tane erken evredeki kalın bağırsak kanseri hastasının sadece 15’inin beş yıl içerisinde vefat ettiğini bildiren Erşen, “Sadece lenf bezlerine sıçramış, ancak başka organlarda kanser yoksa beş yıllık yaşam beklentisi yüzde 50’dir. Karaciğer, akciğer gibi organlara yayılmış (metastaz) kanserlerde yaşam beklentisi çok daha azdır” dedi.
#1KALIN bağırsak kanserinin genelde geç tanı konulan bir kanser türü olduğu için dünyada kansere bağlı ölümlerin sık nedenlerinden biri olduğunu söyleyen Ekol Sağlık Grubu Sada Hastanesi Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Opr. Dr. Haydar Öcal, erken aşamadaki kanserlerde 5 yıllık yaşam beklentisinin ortalama yüzde 85 olduğunu vurguladı.
#1Türkiye'de görülen jinekolojik kanserlerin rahim, rahim ağzı, yumurtalık, vulva ve vajina kanserleri olduğunu belirten Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ceyhun Numanoğlu, bu kanserin en sık 45-50 yaş aralığında görüldüğünü söyledi, “Erken evre ve çocuk isteği olan hastalarda rahmi koruyan ameliyat alternatifleri oluşturulmuş ve başarıyla kullanım alanına girmiştir” dedi.
#Jinekolojik KanserlerTürkiye'de görülen jinekolojik kanserlerin rahim, rahim ağzı, yumurtalık, vulva ve vajina kanserleri olduğunu belirten Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ceyhun Numanoğlu, bu kanserin en sık 45-50 yaş aralığında görüldüğünü söyledi. Numanoğlu, erken evre tedavilerin önemine dikkat çekerek, “Erken evre ve çocuk isteği olan hastalarda rahmi koruyan ameliyat alternatifleri oluşturulmuş ve başarıyla kullanım alanına girmiştir” dedi.
#Yumurtalık KanseriLenfoma boyun, koltuk altı ve kasık bölgelerindeki lenf bezelerinin ağrısız şişerek ele gelmesidir.Bunların dışında ateş, kilo kaybı, halsizlik, ciltte kaşıntı vb. şikayetler, grip gibi başka hastalıkların seyrinde de görülebilir. Bu nedenle bu tür rahatsızlıklar sizde de varsa siz de lenfoma olabilirsiniz.
#Lenfoma BelirtileriHiç kuşkusuz çocuklara karşı duyulan sevgi en sık ‘öpücüklerle’ ifade ediliyor. Ancak özellikle çocuklarını dudaklarından öpen ailelerin bu davranışlarından kaçınmalarında fayda var. Çünkü bu masum öpücükler, çocukta dalak yırtılmasından kalp zarı iltihaplanmasına, menenjitten sarılığa kadar oldukça ciddi komplikasyonlar oluşturabilen ‘öpücük’ hastalığına yol açabiliyor!
#Çocuk1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı. Yüzde 33 oranla Türkiye’de kadınlarda en çok görülen kanser türünün meme kanseri olduğunu belirten Doç. Dr. Uğur Deveci, "Meme kanseri korkulacak değil, tedavisi olan bir durumdur. Önemli olan erken dönemde saptamaktır. Gelişmiş cerrahi yöntemlerle hem hayatınız hem memeniz kurtarılabilir.” diyor.
#MamografiHerkes gibi herhalde siz de pürüzsüz, ışıl ışıl bir cilde sahip olmak istiyorsunuzdur. Ancak bunun için ambalajı gözünüze hoş gelen ne kadar kozmetik ürünü varsa, içeriğine, kullanım alanına bakmaksızın torbaya doldurmak çözüm değil. Aslolan cildi tanımak, doğru temizlik ritüelini uygulamak ve uygun bakım ürünleriyle son dokunuşu yapmak.
#AvonSağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.