Chef Rüzgar SÜNBÜL ile yaz biterken kış hazırlıklarına tüm hızıyla devam edenleri hemen böyle alalım, birlikte domateslerimizi, patlıcanlarımızı kurutalım, salçalarımızı yapalım diyoruz? Yazın tezgahlarda görmeye alışık olduğumuz mevsim sebzelerinin kışa taşımanızı sağlayacak mis gibi salçalar, soslar, reçeller de var listemizde, bugüne dek belki de evde yapmayı hiç düşünmediğiniz farklı tatlar da. Turşular, pestiller, erişteler, tarhanalar derseniz, onların da en alasını evde, ellerinizle hazırlamanın detaylarını bir bir vereceğiz tabii ki. Hadi o zaman, sizi hiç bekletmeyelim, kış gelmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp kışı hem LEZİZZ hem de şifa dolu bir şekilde geçirelim. Buyursunlar...
#Domates SosuHendek olaylarının ardından İstanbul’daki gazetecilik kariyerini bırakıp doğup büyüdüğü Diyarbakır’a dönen Şehadet Çitil, kurduğu ‘Hevsel Bahçeleri’ adlı girişimle, Sur kadınlarını üretime kattı. Halen bölgedeki 80 köyden 200 kadın üreticiyle birlikte çalışan Çitil, organik ürünleri Türkiye’nin dört bir yanına pazarlıyor.
#Hevsel BahçesiSac, demir, çelik, plastik ve porselen hammaddelerinde yüzde 100’e varan fiyat artışları yaşandı. Bu hammaddelerde yaşanan fiyat yükselişi saklama kapları, küçük ev aletleri, tencereler, tavalar, ütü masaları, kurutmalıklar, demlikler ve yemek takımlarına yüzde 25-30 zam olarak yansıdı. Üreticiler, sadece iç piyasada değil ihracatta da sıkıntı yaşandığına dikkat çekiyor.
#Gazetehaberleri