Urfa'da kurutmalıklar tezgaha indi çarşılar renk cümbüşüne döndü
Kış mevsiminin vazgeçilmezi kuru patlıcan, biber, kabak ve acur tezgahtaki yerini aldı.
Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmezi olan ve özellikle kış yemeklerinin başında gelen kurutmalıklar, büyük zorluklarla hazırlanıyor.
Kentte baharat, kurutmalık ve yöresel lezzetlerin satıldığı Tarihi Çarşılar bölgesinin iş yerlerinin girişlerine asılan rengarenk kurutmalıklar, lezzetinin yanı sıra renk cümbüşü de oluşturuyor.
Geçen yıla oranla bu yıl ürünlerde bereket olduğu ancak satışta düşüş yaşandığını belirten esnaf Selahattin Durmuş, şunları söyledi:
"Patlıcan bağı 12-13 lira, biber bağı 12-13 lira, acur 10 lira ve beyaz kapak 10 liradır. Geçen sene kapak 10 liraydı, yüzde 50 azalma var. Bizim taze Urfa isotlarımız çıktı. Geçen seneye göre fiyatlarda düşüş var. İsotlarımız 40-50 lira arasında satışa sunuluyor. Ürünlerimizde bereket var, inşallah müşterilerimizde de hareketlilik bekliyoruz.”