Şanlıurfa’da kurutmalık sebzeler kışa hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa’da kurutmalık sebzeler kışa hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2016 14:43

Şanlıurfa’da kurutmalık sebzeler kışa hazırlanıyor

Haberin Devamı

 

Ömer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA’da kışın tüketilmek amacıyla hazırlanan biber, kabak ve patlıcan gibi sebzelerden oluşan kurutmalıklar tezgahlarındaki yerini aldı.

Şanlıurfa’da kış aylarında tüketilmek için bin bir zahmetle hazırlanan ve yöre mutfağının en önemli kültürü arasında yer alan kurutmalık sebzeler, tezgahlarda satılmaya başladı. Sebze halinden satın alınan patlıcan, biber ve kabaklar, yevmiye ile çalışan kadın işçiler tarafından oyularak dolmalık haline getiriliyor. Ardından ipe dizilerek güneş altında kurutulan dolmalık sebzeler, kent merkezinde bulunan işyerlerinde yerli ve yabancı turistlere satışı yapılıyor. Bu yılın kurutmalıkları tezgahlarda satılmaya başlandığını belirten Ahmet Karakurt, “Kurutmalık sezonumuz başladı. Bu yılın mahsulüyle yapılan dolmalık patlıcan, biber, kabak ve acur fiyatları 7 liradan başlıyor. Geçen yılla bu yılki fiyatlarımız aynıdır. Satışlar çok iyi genelde yabancı turistler daha çok alıyor” dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!