Kurdeşen (Ürtiker) çeşitli uyaranlara bağlı olarak gelişen bir rahatsızlık. Sık sık karşılaşılan bu hastalık daha çok bahar aylarında da artış gösterir. Bu durum kısa sürebileceği gibi uzun süre kronik şekilde de devam edebilir. Peki kurdeşen nedir, neden olur? Kurdeşen belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir?
#Kurdeşen NedirÇocuklarda görülen kurdeşen diğer adı ile ürtiker, vücudun her yerinde de ortaya çıkabilen kaşıntılı kızarıklık ve deriden kabarıklık olarak bilinir. Beş kişiden birinde ömür boyu bir defa görülebilen sık rastlanan bir hastalıktır. Çocuklarda ürtiker (kurdeşen) neden olur ve belirtileri nelerdir sizler için derledik.
#ÇocukKaşıntılı meme uçlarına birçok şey neden olabilir. Göğüs ucu genellikle kadın vücudunda duyarlı bölgelerden biridir. Sürtünme, egzama, emzirme veya hamilelik nedeniyle tahriş olabilirler. Bazı durumlarda kaşıntılı meme uçları daha ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Peki, göğüs ucu niye kaşınır, nasıl geçer? İşte göğüs ucu kaşıntısının olası nelenleri ve çözüm önerileri...
#Göğüs Ucu Neden KaşınırYarın 1 Ekim Dünya Ürtiker Günü... Halk arasında ‘kurdeşen’ olarak bilinen ürtiker, kişinin sosyal yaşamını da doğrudan etkileyen bir cilt hastalığı. Uzmanlar insanların beşte birinin, hayatının bir döneminde akut ürtiker atağı geçirdiğini söylüyor. Bu hastalık, yüz bölgesi de dahil olmak üzere vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabiliyor. En çok sorulan soru ise bulaşıcı olup olmadığı. Uzmanlar, “Korkmayın, ürtiker bulaşı değil” diyor. İşte ürtikerin belirtileri ve tedavisi...
#1 Ekim Dünya Ürtiker GünüGünümüzde çeşitli hastalıkların tedavisinde birbirinden farklı ilaçlar kullanılıyor. Özellikle kremlerin etkisi de çok fazladır. Avil nedir, ne işe yarar? Avil ne için kullanılır, nasıl uygulanır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Avil Nedir?İlaç kullanımının hemen ardından istenmeyen zararlı etkiler görülmesi durumunda bağışıklık sistemimizin bu ilaçları yabancı madde olarak algılaması ve reaksiyon göstermesi durumunda ilaç alerjisi ortaya çıkar. İlaç alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İlac Alerjisi NedirPek çok gıdaya karşı gözlemlenen alerji çeşitleri vardır. Bulgur alerjisi de o alerji türlerinden bir tanesidir. Bulgur alerjisi mutlaka araştırılması gereken oldukça önemli bir alerji türüdür. Bulgura karşı yer alan bu alerji çeşidinde kişi bulgur tüketemez ve önemli komplikasyonlar doğabilir. Peki bulgur alerjisi nedir? Bulgur alerjisi neden olur? Bulgur alerjisini anlamak için hangi testler yapılır? Bulgur alerjisine iyi gelen şeyler nelerdir? İşte bulgur alerjisi ile ilgili bilinmesi gereken detaylar.
#Bulgur Alerjisi NedirSon dönemde sıkça rastlanan, alerjik rahatsızlıklarda kişilerin kendi kanı ile yapılan tedavi yöntemi gerçekten faydalı mı? Bu tedavi; astım hastalarında ve besin alerjisi olan kişilerde kullanılabilir mi? Riskleri nelerdir? Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, konuyla ilgili detaylı bilgiler paylaştı.
#AlerjiAlerjik bir deri hastalığı olan ürtiker, halk arasında kurdeşen olarak bilinir. Özellikle bahar aylarında artış gösterir. Peki, ürtiker neden olur, bulaşıcı mıdır? Hastalık hakkında detaylı bilgiler veren Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Özlem Su Küçük, yeni tedavilerle hastalığın kontrol altına alınabileceğinin altını çizdi.
#Kronik ÜrtikerSöz konusu yiyecekler olduğunda taviz vermek, uzaklaşmak ve yasaklı listesine koymak her zaman zor olur. Ancak bazı durumlarda vücudunuz çok sevdiğiniz besinlere karşı bir savunma mekanizması geliştirebilir. Bu bazen her gün tükettiğiniz süt veya ekmek bile olabilir. Besin alerjisi olarak adlandırılan bu durumu Dahiliye Uzmanı Dr. Sedat Işık anlattı. Besin alerjisi neden olur? Belirtileri nelerdir? Besin alerjisi nasıl anlaşılır?
#Alerji Yapan BesinlerAlerji hayati risk taşır mı? Alerjinin belirtileri nelerdir? Alerji nasıl teşhis edilir? Alerjiye karşı evde nasıl önlemler alınabilir? Alerjisi olan bebeklere nasıl bakılmalı? Çocuklarda alerji nasıl anlaşılır? Bebek alerjiye karşı nasıl korunur? Konuyla ilgili merak edilen tüm soruların cevaplarını uzmanlardan öğrendik.
#Alerjinin BelirtileriEgzama nedir sorusu birçok kişi tarafından araştırılan hastalıklar arasında yer almaya devam ediyor. Deride kızarıklık ve şişme gibi belirtilerle ortaya çıkan egzama hastalığının bulaşıcı olup olmadığı merak ediliyor. Peki, egzama nedir? Egzama bulaşıcı mıdır?
#EgzamaBebeklerin ve ebeveynlerinin yaşam kalitelerini bozan ve hayatı tehdit edici reaksiyonlara neden olan alerjik hastalıklar, anne ve babaları çaresiz durumda bırakabiliyor. Bebek sahibi her ailenin bu duruma hazırlıklı olması gerektiğini belirten Evde Bakım Uzmanı Dr. Tayyar Vardar, alerjiye karşı evde alınması gereken önlemlere dikkat çekerek, hastalıkların taşıdığı riskleri, hastalığın belirtilerini ve teşhisi hakkında önemli bilgiler paylaştı.
#Bebeklerde Alerji ÇeşitleriÜlkemizde de çok yaygın olarak görülen egzama hastalığı, farklı tipleri olan yaygın kaşıntılı bir cilt rahatsızlığıdır. Deriden tırnağa, genital bölgeden ağız içi dahil olmak üzere egzama türünü vücudun her alanında görmemiz mümkün. Vatandaşlar özellikle, egzama hastalığının belirtilerini ve neden olduğuna dair internette araştırma yapıyor? Peki egzama nedir? Egzama kimlerde görülür? Egzamanın belirtileri nelerdir? Egzama nasıl geçer?
#EgzamaSağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.