Nipah virüsü, 2018'deki salgından 6 sene sonra yeniden canlanarak 24 yaşındaki bir öğrencinin ölümüne neden oldu. 200'den fazla kişinin temaslı olduğu virüs nedeniyle bazı eğitim kurumları kapatıldı. Temaslılar karantina altına alınırken Dünya Sağlık örgütü, virüsün kuluçka süresine ve etkilerine ilişkin açıklama yaptı.
#HindistanKeçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, ilçedeki muhtarlarla bir araya geldi. Ana gündeminde uyuşturucu ile mücadele olan Başkan Özarslan, “Eğer bir mahallemizde uyuşturucu tacirlerini görüp de polisimize ve bizlere haber vermiyorsanız o mahallemizin caddesinde, sokağında, pazarında bunlara göz yumuyorsak sizin de bizim de hepimizin evine ateş düşsün” dedi.
#Ekin Hazal DOĞRUYUSEVERBursa Hayvanat Bahçesi’ne 2014 yılında Hollanda’dan getirilen saman boyunlu ibis kuşları, 9 yıl sonra ilk kez yavru dünyaya getirdi. Veterinerler tarafından düzenli olarak kontrol edilen 2 yavruya her gün, balık, et ve tavuktan oluşan tek öğün yemek veriliyor.
#AVRUPADAN HABERSiğiller en sık görülen cilt hastalıkları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Her yaşta ortaya çıkabilmekle birlikte siğiller daha çok çocuklar ve gençlerde görülüyor. En önemlisi de bazı siğiller başka hastalıkların da habercisi olabiliyor. Peki siğiller neden oluşuyor? Nasıl bulaşıyor? Hangi sorunları beraberinde getiriyor? Halk arasında yaygın olan inanışların doğruluk payı ne kadar? Uzmanlarımızın desteğiyle mercek altına aldık...
#SağlıkTuz Gölü’ndeki flamingo ölümleriyle ilgili başlatılan çalışmayla ilgili bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürü Hacı Abdullah Uçan, "Bu alana tankerlerle su getiriyoruz. Amacımız flamingo yavrularının uçma ergenliğine erişinceye kadar, yüzeysel akışla yavruların olduğu kuluçka bölgesine, kreş bölgesine eriştirmek üzere suyu salıvermek. Özellikle önümüzdeki 15 gün kritik bir dönem" dedi.
#Tuz GölüÇocuklarda en sık görülen hastalıklardan birisi de grip olmaktadır. Grip hemen hemen her yaş grubunu etkilemektedir. Fakat çocuklarda daha zor geçebilmektedir. Bu sebeple anne ve babalar grip virüsü ile ilgili pek çok araştırma yapmaktadır. Peki, çocuklarda grip nasıl geçer ve tedavi edilir? Çocuklarda gribe ne iyi gelir? Sizlere çocuklarda grip hastalığı ile ilgili merak edilenleri detaylıca derledik.
Yaygın olarak ortaya çıkan rahatsızlıklardan biri olarak mantar hastalığı bulunmaktadır. Bir enfeksiyon hastalığı olması ile beraber ayrıca bulaşıcı olup olmadığı da önemli bir yer taşıyor. Peki, mantar bulaşıcı mı ve nasıl bulaşır? El, ayak, ağız ve dildeki mantarın bulaşma yolları ve süresi üzerinden merak edilen genel bilgiler.
Cüzzam aynı zamanda diğer ismi ile lepra olarak da bilinmektedir. Bir bakterinin sebep olduğu rahatsızlık olarak öne çıkan cüzdan, aynı zamanda tedavi bulan kişinin adıyla, yani Hansen hastalığı olarak da ifade edilir. Peki, cüzzam bulaşıcı mı ve nasıl bulaşır? Cüzzam bulaşma yolları ve süresi hakkında detayları derledik.
Özellikle son yıllarda adından sıkça söz ettiren genç karikatürist İhsan Canıtez, yaptıklarını ve hayallerini anlattı. Çizdiği bazı karikatürlerin sosyal medyada çok beğenildiğini, bazılarının ise çok eleştirildiğini kaydeden Canıtez, tüm bunların kendisini beslediğini söyledi.
#1Çiçek hastalığı genellikle su çiçeği ile karıştırılır. Su çiçeğinden farklı olarak her yaşta görülebilen çiçek hastalığı, tıpkı su çiçeği gibi bulaşıcıdır. Peki, çiçek hastalığı nedir, nasıl bulaşır? İşte çiçek hastalığı belirtileri ve tedavisi...
#Çiçek HastalığıGenellikle çocuklarda gözlemlenen rota virüsü enfeksiyonu aslında yetişkinlerde de karşılaşılan bir salgın hastalıktır. Belli bir kuluçka dönemi sonrasında ortaya çıkan rota virüsü belirtileri takip edilmesi ve tedaviye başlanması hayati önem taşır. Peki, rota virüsü nedir, nasıl bulaşır ve nasıl geçer? İşte yetişkinlerde ve çocuklarda rota virüsü belirtileri...
#Rota VirüsüAlmanya’nın Münih kentinde Güney Afrika’dan gelen bir uçaktan inen 11 yolcuda koronavirüse rastlandı. Yolcuların uçağa binerken negatif sonuçlu test ibraz ettiği açıklamasında bulunan Bavyera Sağlık Dairesi Sözcüsü Martina Junk, Münih’te yapılan yeni PCR testi sonucunda 11 yolcunun pozitif olduğunu, bunlardan 9’unda ise Omikron varyantlı virüs şüphesi doğduğunu söyledi.
#MünihBaykar Teknoloji Lideri ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Ahmet Hakan'ın moderatörlüğünde gerçekleşen Tarafsız Bölge programında Türkiye'nin yüksek teknoloji alanındaki geleceği hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Bayraktar, AKINCI'ların atasının 16 yıl önce drone'lar bile ortada yokken maket uçaklara benzeyen ama kendi uçabilen teknolojiyle yola çıktıklarını anlattı. Ayrıca Selçuk Bayraktar, 'muharebede devrim' diye nitelendirdiği insansız savaş uçağı gemi projesiyle dünyada bir ilki başararak, keşif ve vuruş gücü anlamında büyük bir kuvvet çarpanı oluşturulacağını belirtti.
#Selçuk BayraktarGeçen hafta önce bir otel sahile koyduğu ahşap yürüme yoluyla 60 Caretta caretta yavrusunu, birkaç gün sonra da ATV ile sahile girenler 16 yavruyu öldürdü ve 2 yuvayı tahrip etti. Nesli tükenmekte olan Caretta caretta’lar yuvalarından çıkmayı her şeye rağmen başarsalar da onları bekleyen yengeçler, martılar, balık ağları ve plastik poşetler var...
#GazetehaberleriEvlerde beslenen canlılardan biri de muhabbet kuşlarıdır. Muhabbet kuşları besleyen kişilerin merak ederek araştırdığı bazı konular bulunuyor. Muhabbet kuşlarının yumurtaları hakkında yapılan birçok araştırma bulunuyor. Kuşların yumurtadan çıkma suresi kuş sahiplerinin bilgi sahibi olmak istediği konuların başında yer alıyor. Muhabbet kuşu yumurtası kaç günde olur? Kuş yumurtadan kaç günde çıkar? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Muhabbet Kuşu Yumurtası Kaç Günde Olur?Kanarya kuşu kuş türleri arasında oldukça önemli bir yere sahip olmaktadır. Kanaryaların yumurtalarının kaç gün içerisinde çıkabileceğini, bu yumurtaların kaç günde oluşacağını ve damarlanacağını sizler için derledik.
#Kanarya Yumurtası Kaç Günde Çıkar?Güvercinler hemen hemen her yerde görülebilen bir kuş türüdür. Güvercinler hakkında merak edilen çok fazla konu bulunmaktadır. Bu konulardan bir tanesi de güvercin yumurtasının kaç günde çıktığı, güvercin yumurtasının kaç günde oluştuğu ve damarlandığıdır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Güvercin Yumurtası Kaç Günde Çıkar?Osmanlı tarihçiliğinin dünyada önde gelen isimlerinden, söylem değil yöntem tarihçisi Halil İnalcık, ‘Devlet-i Aliyye’nin beşinci cildinde, Sultan 1. Murat ve onun Rumeli’deki faaliyetlerine uzunca yer verir. Çünkü kuruluş öyküsünün ete kemiğe bürünmesinin uzam/uzayı Rumeli’dir...
#Devlet-İ AliyyeVeba tarihteki en önemli hastalıklardan bir tanesi olmuştur. Veba bulaşıcı hastalıklardan biri olarak bilinmektedir. Pek çok insanın ölümüne neden olan ciddi bir virüs hastalığıdır. Veba özellikle belirli bir dönemi etkisi altına almış olan bir hastalıktır. Son yıllarda veba hastalığı ile ilgili araştırmalar artmıştır. Peki veba nedir? Veba nasıl bulaşmaktadır? Veba hastalığının nedenleri nelerdir? Veba belirtileri nelerdir? Veba nasıl tedavi edilir? İşte veba hastalığı ile ilgili tüm bilgiler.
#Veba Nedir Ve Nasıl Bulaşır?Organik beslenme son zamanlarda oldukça popüler bir hal almıştır. Şehir hayatında bile pek çok bitki evde kolaylıkla yetiştirilebilmektedir. Bunlardan biri de kültür mantarıdır. Bilindiği gibi kültür mantarı çok çabuk çoğalabilen ve kolay yetişen besinlerden bir tanesidir. Kültür mantarı tohumu nasıl ve ne zaman ekilir? Kültür mantarı tohumu nasıl olur ve nereden alınır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
İstiridye mantarları, denizden yeni çıkan istiridye kabuklarına benzeyen görüntüsü ile hem göze hem de mideye hitap ediyor. Pazar yerlerinde, market raflarında yer alan bu mantar çeşidi yemeklere tat ve lezzet katıyor. İstiridye mantarı tohumu nasıl ve zaman ekilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, mutasyonlu virüs etkisiyle Covid-19 vakalarının daha fazla artacağını belirterek, "Ramazan ayında tam kapanma uygulanmalı" dedi.
#KoronavirüsÇiçek hastalığı, her yaşta ve her cinste kişilerde görülen, irinli kabarcıklar dökerek yüzde izler bırakan, ateşli, ağır ve bulaşıcı bir hastalıktır. Genellikle suçiçeği ile karıştırılır. Peki, çiçek hastalığı nedir? Çiçek hastalığı hakkında tüm bilinmesi gerekenler.
#Çiçek Hastalığı