Yaz aylarının başlamasıyla beraber seyahatlerde artıyor, ancak yolculuktan önce kulaklarda tıkanma varsa uçak yolculuğu çok tehlikeli olabilir. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr.Yavuz Selim Yıldırım konu ile ilgili bilgiler verdi.
#Kulak TıkanmasıGribal enfeksiyon, kulak enfeksiyonları ya da farklı nedenlerle ortaya çıkan kulak tıkanıklığı günlük yaşam kalitesini düşüren nitelikte bir problem. Kulaktaki dolgunluk hissi ile ortaya çıkan kulak tıkanıklığı sorunu, genellikle kış aylarında artan soğuk algınlığı ile beraber daha sık gözlemleniyor. Peki, kulak tıkanıklığı nasıl geçer? İşte, kulak tıkanıklığı için alternatif yöntemler ve merak edilenler.
#Kulak Tıkanıklığı Nasıl Geçer?Özellikle sonbahar sonu ve kış aylarında üst ve alt solunum enfeksiyonlarına sık rastlanır. Bunlar arasında en sık görülenler üst solunum yolu enfeksiyonları olup kendini hapşırma, öksürük, burun akıntısı, halsizlik ve bazen ateşle gösterir. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının çoğu zararsız olup çoğunlukla tedavi vermeden kendiliğinden geçer. Alt solunum yolu enfeksiyonları ise (bronşit ve zatürre) ve özellikle de akciğerlerde oluşan zatürre özellikle hamilelik döneminde ciddi seyredebilir.
#Hamilelikte Viral EnfeksiyonUçak yolculuğu bir zamanlar lüksken, günümüzde gelişen ulaşım olanakları nedeniyle herkes için bir ihtiyaç haline gelmiş durumda. Ancak bunun sandığımız kadar olumlu sonuçları olduğunu söyleyemeyeceğiz... Çünkü uçak yolculuklarının artması, beraberinde çeşitli sağlık problemlerini de getirdi. Bunların başında, tahmin edeceğiniz gibi birçok insanın yaşadığı kulak problemleri geliyor. Hatta uçak yolculuğu sırasında yaşanan kulak problemleri, bazen çok daha ciddi boyutlara ulaşabiliyor ve insanlar için inanılmaz rahatsız edici bir hal alabiliyor. Peki, uçak yolculuğu sırasında vücudumuzda neler oluyor? İşte uçak yolculuklarında vücudumuza olanlar.
#Uçak YolculuğuSıhhiye Ankara Merkez Adliyesi’ndeki tüketici, asliye hukuk ve sulh huhkuk mahkemlerini Dışkapı’daki ek binaya taşımasını protesto eden avukatlar bina önünde eylem yaptı. Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, “Tüm mahkemeleri tek çatı altında toplayacak Başkent’te yakışır modern bir yeni adliye istiyoruz” dedi.
#AdliyeSivas Kangal ilçesine bağlı Yellice köyünde kuş gribi hastalığına yakalanan ve tedavi sonucu taburcu edildikten iki gün sonra yeniden hastaneye kaldırılan Gülten Yeşilırmak’ın bugün yeniden taburcu edileceği belirtildi. Gülten Yeşilırmak, hastalığı nedeniyle eşinin kendisini istemediğini, muhtemelen boşanacaklarını söyledi.
Kedi ve köpeklerimiz aniden bize tuhaf ya da iğrenç gelen davranışlar sergilemeye başlayabiliyorlar. Takıntı halde yalanmalar, ortalığa pislemeler, durup dururken ortadan kaybolmalar… Bunlar bazen sadece ilgi çekmek için yaptıkları şeyler, bazen de birtakım rahatsızlıkların belirtileri...
#Itır IlgazYutkunurken kulak ağrısı yaşanmasının en bilindik sebebi kulak iltihabıdır. Kulakta oluşan herhangi bir enfeksiyon kulak altında ağrılara neden olmaktadır. Ağrı ile beraber mide bulantısı, işitme kaybı ve kulakta tıkanma gibi belirtiler de ortaya çıkabilmektedir. Peki, yutkunurken kulak ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Yutkunurken kulak ağrısı nasıl tedavi edilir ve ne iyi gelir? İşte yutkunurken kulak ağrısını nedenleri ve tedavisini ayrıntıları ile derledik.
Serin sulara dalarken yazın tadını çıkarmak çok keyifli ama bazen bu güzel deneyim bir pişmanlığa dönüşebiliyor. Farkında olmadan yaptığımız küçük hatalar sağlık sorunları yaratabiliyor. En sık yaşanan problemlere karşı önlemlerimizi alarak istenmeyen durumlardan olabildiğince korunabiliriz.
#Havuz ÖnlemleriHistamin alerjisi pek çok kişinin farkında olmadan yaşadığı alerjik durumdur. Histamin alerjisi; bilhassa sağlıksız yaşam stili ile beraber sıkça görülür. Teşhis konması oldukça zordur. Peki Histamin alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Histamin alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#HistaminVertigonun bir hastalık olmaktan ziyade birçok hastalıkta meydana gelen bir semptom, yani belirti olabileceğini kaydeden Ekol Balçova Tıp Merkezi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Haşim Aydın, vertigoya neden olan hastalıkların genel olarak santral (merkezi sinir sistemi ile ilgili) ve periferik (iç kulaktaki denge organları ile ilgili) olarak sınıflandırıldığını kaydetti.
#İzmi