Kulakta meydana gelen enfeksiyonlar, kulak tıkanıklıklarına neden olabilmektedir. Bu durum genellikle kendiliğinden geçse de bazen düzelmediği durumlar da olabilmektedir. Kulak tıkanıklığı nasıl açılır? Kulak tıkanıklığı kendiliğinden geçer mi? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Kış aylarında yoğunlukla olmak üzere yılın her dönemi görülebilen nezle, alerjik, kısa süreli ve kronik olarak çeşitlenebilmektedir. Ayrıca nezleye burun akıntısı, öksürük ve kulak tıkanıklığı gibi şikayetler de eşlik edebiliyor. Nezleye iyi gelen doğal ve bitkisel yollar sayesinde evde çözüm üretmek mümkün. Peki nezle geçer? Evde nezleye ne iyi gelir? Nezle ve kulak tıkanıklığı nasıl geçer? Grip ve nezleyi birlikte en hızlı ne giderir? Nezle ve öksürük nasıl geçer? İşte nezleyi en hızlı gideren öneriler...
#Nezleye Ne İyi GelirGribal enfeksiyon, kulak enfeksiyonları ya da farklı nedenlerle ortaya çıkan kulak tıkanıklığı günlük yaşam kalitesini düşüren nitelikte bir problem. Kulaktaki dolgunluk hissi ile ortaya çıkan kulak tıkanıklığı sorunu, genellikle kış aylarında artan soğuk algınlığı ile beraber daha sık gözlemleniyor. Peki, kulak tıkanıklığı nasıl geçer? İşte, kulak tıkanıklığı için alternatif yöntemler ve merak edilenler.
#Kulak Tıkanıklığı Nasıl Geçer?Uçakla yolculuk yaparken iniş ve kalkış sırasında kulakta yaşanan tıkanmalarla birçoğumuz karşılaşmışızdır. Bu değişen basınç nedeniyle oldukça doğal bir durum olarak kabul edilir. Ancak bazı insanlar bu olaydan çok daha fazla etkilenir.Geçici tıkanmaların ötesinde şiddetli ağrılar, uzun süren tıkanıklıklar, baş dönmesi, duyma kayıpları yaşanabilir.
#Kulak TıkanıklığıKulak içini kurcalamaya çalışmak, kulak pamuğu gibi yabancı cisimlerle içini temizlemek kulağın kendi kendini temizleme mekanizmasını bozarak temizlemek yerine kirlerin birikmesine yol açıyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Deniz Kaya bilgiler verdi…
#KulakÇocuklarda işitme kaybı ebeveynleri kaygılandıran önemli bir sorun. Doğumsal ya da sonradan edinilmiş olan işitme siniri tahribatı kaynaklı gelişenleri olsa da, genellikle orta kulakta yaşanan enfeksiyonlar ve buna bağlı “seröz otitits media” denilen sıvı birikimleri gibi problemler nedeniyle ortaya çıkıyor.
Havaların soğumasıyla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşandığını belirten Op. Dr. Onur Gündoğan, üst solunum yolu enfeksiyonu hakkında bilgi vererek enfeksiyona yakalandıktan sonra neler yapılması gerektiğini anlattı.
#1Sosyal medyada oldukça popüler bir trend olan ağız bantları, Amerikalı oyuncu ve talk show sunucusu Jimmy Fallon'un da bu bantları kullanmayı düşündüğünü açıklaması ile yeniden gündem oldu. Peki bu bantlar gerçekten uyukuya dalmayı ve derin uykuda kalmayı kolaylaştırıyor mu? Riskleri var mı?
#Ağız BandıUyurken ağızdan değil burundan nefes almanın daha sağlıklı olduğu, derin uykuya dalmayı kolaylaştırdığı, daha az horlamaya yardımcı olduğuna inanıldığı için pek çok insan uyurken ağız bandı kullanıyor. Sosyal medyada da oldukça popüler olan bu uygulamayı Amerikalı oyuncu ve talk show sunucusu Jimmy Fallon da deneyeceğini açıklayınca tekrar gündeme geldi. Peki bu uygulama gerçekten işe yarıyor mu? Bu şekilde uyumak riskli mi? Uzmanlar ne diyor?
#Ağız Bandı